HALKIN SESİ

TUMEF NEDİR, NE YAPAR?

TUMEF NEDİR, NE YAPAR?

TUMEF NEDİR, NE YAPAR?
31-12-2020 14:13

Bir Kalp Bin Umut Platformu Medya Tanıtım Başkanı görevimin yanında TUMEF Gercüş Kadın Kolları Başkanlığı görevine de layık görüldüm.
Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Federasyonu (TUMEF), öncelikle gençlerimizi uyuşturucu illetinden uzak tutmak, onları sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek amacı ile kurulmuştur. 
TUMEF aynı zamanda kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve hayvan hakları konusunda mücadele ederek tüm canlıların yaşam hakkını savunacaktır. 
Geleceğimizin teminatı gençlerimizi devlete ve millete yararlı bireyler olarak yetiştirebilmek en büyük temennimiz olacaktır. 
Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorundur. 
Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanan kişi ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. 
Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, çevresine ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir.
Toplumların uyuşturucu ile mücadelesi aynı zamanda gençlere verdikleri önemin de göstergesidir. 
Bu önem ne kadar artarsa uyuşturucuyla mücadele de o kadar başarılı olur.
Çocuk istismarına dur de! 
Çocuklara istenmeyen dokunmalara “hayır” demesini öğretirken onların sorularına ve endişelerine de cevap verebilecek şekilde kendinizi bilgilendirirseniz cinsel istismarı önlemede kritik ve önemli bir adım atmış olursunuz. 
Kadına şiddete hayır! 
Kadına verilen değer insan haklarının bir gereği, kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. 
Bir kadına şiddet uygulamak sizin güçlü bir insan olduğunuzu göstermez. 
Bilakis insan olamadığınızın ispatıdır. 
Kadınların şiddet görmediği, ötekileştirilmediği, çocuk yaşta evlendirilmediği ve kalbi-aklı ile ön planda tutulduğu bir dünya olması dileğiyle.
Hz. Muhammed’in, (S.A.V)“Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna rağmen İslam ülkelerinde kadına hala şiddetin olması çok üzücü bir durum.
Hayvan hakları yasası çıkarılsın!
Hayvan dostlarımızın bir can taşıdığı, onların da bir hayatı olduğunu, onlarında şiddet görmeme, tecavüze uğramama, işkence, eziyet görmeme hakkı olduğunu savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. 
Bir an önce bu yasa çıkarılsın ve artık hayvanlarda hak ettiği değere kavuşturulsun.
Peygamber Efendimiz (S.A.V) hayvan hakları ile ilgili olarak; 
Mekke’nin fethine giderken yol üzerinde yavrusunu emziren anne köpek görmüş ve ordusunun yolunu değiştirerek rahatsız etmemiş, zarar görmemesi için de Cuayl bin Şuraka’yı (R.A) nöbetçi bırakmıştır.
Ve siz değerli okurlarımdan ricam lütfen hayvanlar için köşe başlarına, ağaç diplerine, işyeri, bina kapılarınızın önüne
1 Kap Mama, 1 Kap Su bırakalım.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA