GÜNDEM

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN DERS HEYECANI…

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN DERS HEYECANI…

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN DERS HEYECANI…
21-09-2014 20:22

Suriyeli öğrenciler için ilk ders zili bugün çaldı. Ülkelerindeki savaştan Batman’a sığınan Suriyeli ailelerin çocukları için Batman’da yapımı tamamlanan Suriyeliler Okulu, bugün açılıyor.

Pazaryeri Mahallesi’nde açılan Dibistane Dost (Dost Okulu) 300 Suriyeli öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verecek. Bugün okulda ders başı yapıldığını söyleyen Dost Okulu Müdürü Fevaz Ravi “bugün okulumuz açılıyor. 139’u kız, 161’i erkek olmak üzere 300 öğrenci ve 20 öğretmenle savaştan kaçıp buraya yerleşen Suriyeli ailelerimizin çocuklarına eğitim öğretim vereceğiz. 12 sınıflı okulumuzda 7.30’da başlayan dersler, öğlen saatlerinde sona erecek. Haftanın 5 günü eğitim verilecek” dedi.

KİTAPLAR ÜCRETSİZ

Suriyeliler Okulu’nda ders kitaplarının ücretsiz verileceğini söyleyen Ravi “Milli Eğitim Bakanlığı’na desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Okulumuzun yapımında, masa ve sandalye ile okul içerisindeki malzemeler için bize destekte bulunanlara teşekkür ediyoruz. Ancak kırtasiye malzemeleri konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu. (M. Yusuf Güneş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA