ADAYLAR BUGÜN AÇIKLANIYOR!

06-04-2015

Gazetemizin gelenekselleşen Cumartesi Buluşmalarında bu haftaki konuğumuz, kimleri aday göstereceği en çok merak edilen partinin yani AK Parti’nin çiçeği burnunda Başkanı Diyaettin Uçar’dı.

Diyaettin Uçar, AKP’nin kuruluşundan bu yana istikrarlı bir çizgide partisine emek veren bir kişi olarak biliniyor. Görevdeki her yıl, hatta her gün kendini geliştirdiği her konuşmasında kendini oldukça belli ediyor.

Murat Güneştekin’den boşalan Batman İl Başkanlığına, Diyaettin Uçar getirildiğinde, alışılanın aksine, bir itiraz, “hak etmiyordu!” şeklinde bir serzenişin hiçbir kesimde dile getirildiğine şahit olmadım.

Şahit olduğum tek şey, çalışkanlığı, teşkilatın düzen ve intizamına disiplinli katkılarıdır. Gerçekten sohbetimizde söylediği, “yarın seçim olsa tüm teşkilat olarak hazırız” demesi de bunun en önemli göstergesi değil mi?   

Cumartesi toplantının detaylarına, gazetemizin diğer yazarları oldukça geniş yer verdiği için ben tekrarlamayacağım…

Zaten bugün asıl merak edilen, AKP’nin adaylarının kimler olacağıdır. Bugün, saat 17’e kadar tüm partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna vermiş olması gerekiyor. Saat 15, 16 gibi adayları duymaya başlayacağımızı sanıyorum...

AKP’nin Batman’daki 50’yi aşkın aday adayından kimlerin, hangi sıralamayla aday olacağı konusunda herkesin kendine göre bir sıralaması var.

Herkesin kendi sıralamasına, duyguları ve aday adaylarına yakınlığı belirleyici oluyor. Herkesin listesinde kendisine en yakın kişiler yer alıyor. Bu toplantıdan beklentilerimden biri de, adayların kimler olacağı konusunda objektif bir değerlendirme yapmaya yarayacak ipuçları elde etmekti…

Fakat bunun olamayacağı konusunda da ciddi endişelerim de vardı. Aslında il başkanı bunu biliyor olsaydı gerçekten birkaç ipucu almayı başarırdık sanırım. Ama AKP bu konuda bilgileri gizleme konusunda oldukça ketum olduğu herkesin malumu.

Batman firmalarını tanıtmayı, onların sorunlarını, onlardan biri olarak çözmeye çalışan biri olarak benim gündemim yine Batman’a yapılan (yapılamayan) yatırımlardı. Gerçekten bu konuda eleştiri ve taleplerimizi ilettiğimizde, her hükümet temsilcisi hemen bir savunma refleksine geçip, yorum ve eleştirilere geçit vermiyor.

Birçok konuda yine aynı refleksle karşılaştığıma pek şaşırmadım. İşsizlik oranı en yüksek il Batmandır. TÜİK böyle der! Sırf bu bile Batman’ın yatırımlardan gösterildiği şekliyle pay almadığını göstermeye yeten onlarca delilden biridir. Fakat bu konu üzerine konuşmak yerine… “Aslında o konu öyle değil, işsiz sayısı o kadar yüksek değil, Yeşil Kart, yoksulluk destekleri kesilmesin diye insanlar çalıştıkları halde işsiz görünmeyi tercih ediyorlar” deniyor.

Hadi diyelim öyle olsun, bu durumda olan kaç kişi var 5, 10, 50 bin mi? Hadi canım! Peki, bu başka şehirlerde hiç mi yok?

Rakamların ortaya koyduğu gerçeklere bile kılıf aramayı bıraktığımız gün Batman güzel bir memleket olacak, Türkiye güzel olacak, bir ve diri olacak… Sadece AKP’nin değil, tüm diğer partilerin adaylarının bunu gerçekleştirmeye niyetli kişilerden oluşmasını dilerim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?