DİKA KÜLLERİNDEN ARINIYOR!

03-11-2016

15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok kurumda arınma süreci başladı. DİKA’da bunlarda biriydi.

DİKA, yani Dicle Kalkınma Ajansı Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerinin umudu olmuştu.

Yazılarımı takip edenlerin çok iyi bildiği gibi, bu kurumu kurulduğu ilk günden beri çok yakından takip ediyordum. İlk yıllarda övgü ile söz ettiğim bu kurumun son yıllardaki uygulamalarını anlamak mümkün değildi. O yüzden son yazılarımda en ağır eleştiriler yönelttiğim bir kurum oldu.

Fakat şimdi, özellikle 15 Temmuz sonrası yoğunlaşan arınma dönemi ile birlikte yeni umutları yeşerten bir kuruma dönüşmeye başladı.

DİKA son zamanlarda azalan kadrosuna rağmen, Genel Sekreter Yılmaz Altındağ’ın önderliğinde önemli işlere imza atmaya başladı.

***

Van’da düzenlenen, İran İhracat Zirvesi ve Fuarında DİKA iyi iş çıkardı. Bizimde “Raudi ‘Dünyanın Masacısı’ olarak yer aldığımız stantta 4 il arasında en çok katılım Batman’dan oldu. Bizim dışımızda, Vayzo Yorgan, Venüs Ütü Masası firması da Batman’dan ürünlerini sergileme fırsatı bulan firmalar arasında yer aldı.

27-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuar ilk fuar olması hasebiyle organizasyon kaynaklı aksaklıklar vardı tabi. Fakat fuarda en iyi organize olmuş standın DİKA standı olduğunu gururla söylemek gerekir.

Olağanüstü bir kariyeri bulunan Yılmaz Altındağ önderliğinde, DİKA’nın başarılı işlere imza atacağını göstermesi açısından bu fuar önemliydi.

Fuara ilk kez DİKA şemsiyesi altında katılan Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin firmaları ile yaptığım görüşmede ilk kez fuara katılan bu firmaların fuarla ilgili ufuklarının açıldığını gördüm. İlk olması sebebiyle acemilikleri bulunan firmalarımızın sonraki fuarlarında başarıyı yakalayacaklarına hiç şüphem yok.

Kalkınma ajansının, Hibe, Kredi desteğinin yanı sıra bu tür organizasyonlarla girişimcilerimizin önünü açması çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gerçekten belki dünyanın en zor coğrafyasında yaşıyoruz. Bu coğrafyada ayakta durabilmek için, yeni pazarlar bulmak ve innovasyon yapmak şart. Kalkınma ajansının bu vizyona sahip olmaya başladığını görmek sevindirici.

Bu vesile ajans yönetimine ve gerçekten firmaların bu imkandan faydalanması için tek tek davet etmek dahil, her türlü çabayı gösteren DİKA uzman kadrosuna da teşekkür etmek isterim. Bundan sonra hedef her zaman daha da iyisini yapmak olmalıdır.

Sağlıcakla kalınız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?