Ferhat Nasıroğlu ile istişare                      

Ferhat Nasıroğlu ile istişare                      
22-09-2023

Batman AK Parti milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile geçtiğimiz hafta gazeteciler olarak istişare yaptık. Nasıroğlu’nun istişareye önem verdiğini de böylece görmüş olduk.

Ferhat Nasıroğlu;  her şeyden önce dinlemesini bilen, karşısındakine önem veren beyefendi kişilikli biridir.

Batman’ın sorunlarının neredeyse hepsini istişare etme fırsatı bulduk.

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği  ev sahipliğinde bu program gerçekleşti.

Sayın Nasıroğlu sorudan çok görüş ve düşünceye önem verdiğini belirttiği için ben de kendi düşünce ve görüşlerimi belirttim.

Güncel olması nedeniyle Batman’a mecburi hizmet kapsamında ataması yapılacak hekim azlığının Batman için sorun olacağını ve çözüm bulunmasının gereğini ifade ettim.

Zira geçen haftaki köşe yazımın konusu da bu idi.

Nasıroğlu hekim ataması konusunda kendilerinin de rahatsız olduğunu ve bunun için Bakan beyle konuştuğunu telafi edileceği konusunda ifadelerinin olduğunu söyledi.

Önümüzdeki ay öğretmen atamasının da yapılacağını hekim kadrosunun çok az atanması tecrübesinden dolayı önceden çalışma yapılması gerektiğini ifade ettim.

Kendileri de sabırla dinleyip gayet makul bir şekilde karşıladı.

Kendilerinden aldığım intiba ileride bu tür sorunlar oluşmasın diye çaba göstereceklerdir.

Kendilerinin seçim öncesi konuşmalarından Batman’ın en önemli sorunu olan işsizliği çözeceklerine dair umudu ifade ettim.

Özellikle Organize Sanayii Bölgelerinin açılacağı yönündeki umutlarımızı ve eğer olursa işsizlik sorununun büyük ölçüde hal olacağını dile getirdim.

Ayrıca basına yansıyan söylemlerinde yazılıma önem vererek bu yönde istihdamı öncelediğini bunun hem Batman için hem de Türkiye için çok önemli olduğunu konuştuk.

Zira katma değeri olan iş konusunun yazılım olduğunu; dünya yüzeyinde Steve Jobs ve Bill Gates’in birer örnek olarak önümüzde durduğunu söyledik.

Batman’da kurulacak olan; Bilim Merkezinin, Dene Yap uygulamasının, Batman Üniversitesinin Teknokent kurmasının ilerisi için bize umut verdiğini zikrettik.

Yapay zekâ uygulamalarının giderek arttığını, birçok meslek grubunda yapay zekânın kullanıldığını, kodlama ve yazılımın öncü meslek olacağının artık bilindiğini anlatmaya çalıştık.

Ferhat Nasıroğlu düşüncelerimizi olumlu karşıladı.

Kendileri de aynı kanaate olduğunu, sonuç odaklı olduğunu, proje bazlı çalışmalara önem verdiğini dile getirdi.

Katma değeri yüksek üretime öncelik verdiğini, Balpınar sera çalışmasının sonuç verdiğini birçok ülkeye sebze, meyve ihraç ettiğini bunun gibi çalışmaları önemsediğini dile getirdi.

Ancak özellikli ürünler için endüstriyel tarıma önem verilmesi gerektiğini yaş sebze-meyve değil özütü çıkarılmış, dondurulmuş ve paketlenmiş ürün ihracının değerli olduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?