Yanlış ve tehlikeli            

Yanlış ve tehlikeli            
06-11-2023

Şehir içi yolları trafiği kaldıramayacak durumdadır.

Bazen trafik sıkışıklığını gördüğümüzde ileride işin içinden çıkılmayacak öngörüsünde bulunuyoruz.

Bazı semtlerde ve bazı bölgelerde çok yüksek apartmanların yapılması ve yoğun nüfusun olması trafiğin keşmekeş hale dönüşmesine neden oluyor.

Yollar yapılınca maalesef günü birlik planlar yapıldığı için kısa süre sonra yollar trafiğin akışına yetmeyecek hale geliyor.

Hele hele akılı kavşakların olduğu yerlerde trafik kurallarını bilmeyen ya da bildiği halde uymayan anlayışsız kişiler yüzünden trafik kazaları oluşuyor.

Akılı kavşaklar akıllı ve saygılı insanlar için yapılmıştır.

Akılsız ve saygısız insanlar için bu tür kavşaklar yanlış ve tehlikelidir.

Yollar dar olmasına rağmen biz de bazı gereksiz yöntemlerle yolu daraltıyoruz.

Örneğin motosiklet ve bisikletler için dubalarla ayrılan bölüm yolu daraltmaktadır.

Plastik dubalarla ayrılan bölümden doğru dürüst geçen bir bisiklet ve motosiklet olmayınca gereksiz yere yol kapatılmış oldu.

Kalan yol kısmı da eşit bölünmeyince kendi tarafında kalan yol bölümü eksik olan araç diğer tarafa girmekte ve karşıdan gelen araçla çarpışma tehlikesi geçirmektedir.

Eğer bisiklet ve motosikletler bu bölümü kullansaydı faydalı olabilirdi. Zaten bisiklet ve motosikletler trafik kurallarına da uymamaktadır.

Özellikle servis yapan motosikletlerin kurallara uymaması trafiği tehlikeye sokmaktadır. Özellikle yemek servis firmalarının müşteriye belirli sürede servis verme sözü yanlış ve tehlikelidir.

Trafik ekiplerinin trafiğin bu kadar yanlış ve tehlikeli sürdürüldüğü bir şehirde görülmemesi ya da çok az görülmesi başlı başına yanlış ve tehlikelidir.

Demiryolunun şehir içinden geçmesi çok büyük bir yanlıştır. Demiryolunun bir an önce şehirden çıkarılması gerekir.

Zira hemzemin geçitler çok büyük tehlike arz ediyor. TÜPRAŞ dolum kapısına yakın hemzemin geçit neredeyse beş altı yoldan oluşuyor.

Bu beş altı yoldan çıkan araçlar hiçbir kurala tabi olmadan gelişigüzel ilerliyor. O kadar ki Hindistan trafiği gibi bir keşmekeşe dönmüş burası.

Burada bir an önce trafik ışığı düzenlemesi yapılmalıdır. Zira burayı her gördüğümde Hindistan aklıma gelmekte ve kazaya ramak kala olaylarını sıkça görmekteyim.

Bir diğer keşmekeş yaşanan yer meşhur lakabı ile “Şeytan Pazarı” ya da Hürriyet İmam Hatip Lisesine yakın hemzemin geçididir.

Demiryolu rayları il dışına çıkarılarak rayların geçtiği yerlerde kalan mahalleler arası geçitler trafiğe açılmalıdır. Artık trafik tıkanma noktasına gelmiştir.

Çamlıtepe ile Belde Mahallesi ve Tılmerç bölgelerinde ya da Fatih mahallesinde kalan geçitler trafiğe açılırsa trafik bir nebze rahatlar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Abdurrahman Üzüm
Abdurrahman Üzüm 6 ay önce
Trafiğin rahatlaması adına Batman eski mahallelerinde, daracık sokakları ve çarpık yapılanmaları münasebetiylede, ayrıca eski mahallelerin ve özellikle çarşı meydan kesimine bakan mahallelerin bir an önce kentsel dönüşümünün yapılması gerekmektedir.Bu iş Valilik belediye işbirliği sayesinde zorunlu hale getirilmelidir.Hergün yeni tarım arazileri yağmalanmaktansa ve betonlaşmaktansa bu yolun seçilmesi Batman'ın eskiyen ve depreme de dayanıklı olmayan yüzünün yenilenmesi her açıdan gereklidir ve elzemdir.
Abdurrahim KAYA
Abdurrahim KAYA 6 ay önce
Sayın Yazarım, haklısınız, katılmamak elde değil. Ya demiryolu metro hattına çevrilsin, ya da tüm hemzemin geçitler açılsın, ya da tüm hemzemin geçitleri kapatılsın ya da bir an evvel demiryolu şehir içinden çıkarılsın ya da...