Gazze’nız mübarek olsun                            

Gazze’nız mübarek olsun                            
25-12-2023

Faşizmin her türlüsüne karşı dimdik ayakta durdunuz.

Soykırıma karşı; çoluk, çocuk ve bebek demeden karşı çıktınız.

Küçücük Gazze’ye karşı kocaman! BirLeşmiş Zilletler topluluğu; tankları, topları, savaş gemileri, füzeleri ve kimyasalları ile savaştı.

Şüphesiz bu bir savaş da değildi.

Savaşın da bir hukuku, bir ahlakı olur.

Ancak bu bir soykırımdı.

Hastane bombalanıyor, ambulansa ateş ediliyor, bebek öldürülüyordu.

Katil cinayet şebekesinin başındaki melun “Kadınları öldürün, çocukları öldürün!” diyordu.

Bunu da güya bir din adına söylüyor ve yapıyordu.

Başka bir Siyonist melun da “Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edilebilir!” fetvasını yayınlıyordu. Böyle tahrif, böyle sapık bir din anlayışı olabilir miydi?

Dünyanın sömürgeci güçleri birLeşmiş,ilacı olmayan, gıdası olmayan, suyu olmayan, hastaneleri bombalanmış, evleri bombalanmış insanlarına karşı ahlaksız bir şekilde soykırım yapıyor.

Kundaktaki bebeği öldürüyor, sokaktaki çocuğu katlediyor, yaşlıları bombalıyor. Ülke liderleri, çok azı hariç seyrediyor ve en iyi yaptıkları kınamayı yapıyor.

İkiyüzlü olanlar bir taraftan terör şebekesini kınarken diğer taraftan ticaretlerini sürdürüyor ve kanlı paralarını kazanmaya devam ediyor.

Uluslararası tüketim sektörlerinden terör şebekesine destek verenleri kanlı kazançlarına kazanç kattıkça katıyor ve insanları sömürmeye devam ediyor.

Ama bu katliamlar ve bu soykırım dünya üzerinde bir uyanışa neden oluyor. Birçok ülkede; mitingler, gösteriler, konuşmalar ve yardımlar oluyor.

Vicdanları ölmeyenler, insanlığa veda etmeyenler empati kuruyor. Amerika’da da olsa, Avrupa’da da olsa bu orantısızlığa bu vahşiliğe vicdani ve insani olarak karşı duruyor.

Hıristiyan olsun, Siyonist olmayan Yahudi olsun veya başka inançtan olsun vicdanları tefessüh etmemiş anneler ölen çocuklar için ağladı.

Katledilen çocukların yerine kendi çocuklarının olduğunu varsayarak ağladılar. Geride kalanların metanetlerinden etkilendiklerini söylediler.

Geride kalanların direncinden, imanından, sebatından etkilendiklerini ve böyle bir şeye daha önce şahit olmadıklarını söylediler.

Zara Larsson,Dwayne Johnson,Bob Stewart, Gigi Hadid,Yusuf İslam ve daha birçok yabancı ünlü Filistin’e destek vererek vahşete karşı durdu.

Murat Kekili, Okan Bayülgen, Semih Kaplanoğlu, Leyla İpekçi ve daha birçok yerli ünlü Gazze’nin yanında yer alarak insanlığın ölmediğini gösterdi.

Bu olay sadece Gazze ile Terör şebekesi arasında yaşanan bir olay değil. İnsanlığın yanında yer alanlar ile insanlığın karşısında olanlar arasında yaşanan bir olaydı.

Gazze halkı insanlığın uyanmasına sebep oldu. Faşizmin, ırkçılığın, soykırımın, Vandallığın karşısında vicdanını kaybetmemiş olanlar için bir dönüm noktası oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Abdurrahim KAYA
Abdurrahim KAYA 4 ay önce
Allah, Gazze'de yaşayan Müslümanların yâr ve yardımcısı olsun.
Allah, Onlara bir an önce muzafferiyet nasip etsin.
Allah, Yaralılarına Şafii ismiyle Şifalar versin, geride kalanlara sabırlar versin.????