Seçim sathı mahalli 

Seçim sathı mahalli 
19-02-2024

Seçim sathı mahalline girildi. Seçim ile ilgili süreç hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu arada adaylar da netleşti. Bazı partilerde adayların belirlenmesi ise uzun sürdü.

Partilere kısaca bir göz atalım. İlk önce AK Parti’den başlayalım. AK Parti Batman Belediye başkan adayı Adil Sebati Ceylan oldu.

Adil Sebati Ceylan siyasette yeni bir isim. AK Parti Milletvekilli Ferhat Nasıroğlu’nun desteği ile aday olduğu söyleniyor.

Bu arada kayınbiraderi olması aday olarak gösterilmesinde etkili olmuş olabilir. Ferhat Nasıroğlu’nun desteğini alması bir avantaj olarak görülebilir.

Batman Belediyesinin yaptığı sosyal hizmetler Adil Sebati Ceylan için bir katkı olabilir. Batman Belediyesinin kayyım tarafından yönetilmesi bu seçimde nasıl bir sonuç doğuracak hep beraber göreceğiz.

Taziye evlerine ve taziye sahiplerine sosyal sorumluluk kapsamında yapılan hizmetler, Üniversite öğrencilerine yapılan sosyal yardımlar vb gibi hizmetler nasıl bir geri dönüş yapacak yine göreceğiz.

Kayyım hizmetleri toplum tarafından nasıl karşılanmış, beğenilmiş mi, beğenilmemiş mi? Sorusuna verilecek cevap sandıkta belli olacak.

AK Parti ve Hüda Par arasında bir ittifak yapılacağı söyleniyordu. Ancak Batman ve daha birçok il için ittifak yapılmadı ve her iki parti de kendi adaylarını çıkardı.

Hüda Par ile AK Parti arasında ittifak olmasını MHP engellemiş diyorlar. Özellikle Hüda Par milletvekillerinin bazı söylemlerinden rahatsız olan MHP kendilerine oy kaybettirir endişesini taşımış olabilirler.

Hüda Par Batman İlinde Batman milletvekili Serkan Ramanlı’yı gösterdi. Serkan Ramanlı yaklaşık yedi sekiz aydır milletvekilliği yapıyor.

31 Mart seçim sonucunda Serkan Ramanlı’nın halk tarafından benimsenip benimsenmediğini göreceğiz. Bir bakıma karnesini göreceğiz.

Halk ile iyi bir iletişim kurmuşsa, halk onu benimsemişse iyi bir oy alacak. Aksi takdirde halk tarafından benimsenmemiş olarak görülür.

Üçüncü Parti olarak DEM partisini irdeleyelim. DEM partisince aday adayları için yapılan seçimde Avukat Mehdi Öztüzün en fazla oyu aldı.

Mehdi Öztüzün; mütevazı ve kendi çizgisini uzun yıllardır değiştirmeyen bir kişi olarak tanınır. Sağa sola yalpalamadığı için DEM Parti üye ve delegeleri tarafından da benimsenmiş.

Ancak her ne kadar Mehdi Öztüzün en fazla oyu alıp aday olarak gösterilmişse de eş başkan olarak belirlenen Gülistan Sönük resmi aday olacak söylemleri partililer tarafından olumsuz olarak karşılandı.

Mehdi Öztüzün resmi aday olarak gösterilmez ise  DEM Partisi oy kaybeder. Aksi takdirde standart oyundan daha fazla oy alacak diye düşünüyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Adnan Beyaz
Adnan Beyaz 2 ay önce
Vasati bir tahlil ve bilgilendirme olmuştur.Sükunetle başladı , selametle sonuçlanır inşallah.