Tüketici değerlendirmesi            

Tüketici değerlendirmesi            
18-03-2024

Hepimiz aslında birer tüketiciyiz.

Bir şekilde ya mal alıyoruz ya da hizmet alıyoruz.

Ya da her ikisini.

Bu arada internet üzerinden mesafeli satışlar dediğimiz malzeme alımı da çokça yapıyoruz.

Mesafeli satışlarda 14 günlük cayma hakkımız bulunmaktadır.

Bunun dışında ayıplı mal olarak nitelendirdiğimiz aldığımız malzemenin kusurlu veya eksik olması durumu da mevcuttur.

Bu sene itibariyle 104 bin lira sınırına kadar tüketici hakem heyetine başvuru hakkımız bulunmaktadır. Haklarımızı bilerek hareket ettiğimizde mağdur olmayız.

Malzeme veya hizmet aldığımızda kusurlu ve eksik mal veya hizmet için birçok marka ve müessese ile karşı karşıya kalıyoruz.

Bunların bu eksik ve kusurlu mal ve hizmet alımı için; iade, misli ile değişim ve onarım haklarını kullanmak istediğimizde kiminde sorun yaşamaktayız.

Bugün bunlardan bazılarını değerlendirmeye çalışacağım. Günün sonunda aldığım hizmet veya malı marka bazında 5 puan üzerinden değerlendireceğim.

İlk olarak kargo hizmetini değerlendireyim. MNG kargo vasıtasıyla bir kargo göndermek istedim. Zarfın üzerine tüm bilgileri girmiştim.

Kargo görevlisi zarfın üzerindeki telefon numarasını dikkate almadan sistemde aynı isimle çakışan başka numarayı gönderici adına sisteme girmiş.

Sonradan bana kargo durumu ile ilgili mesaj gelmeyince fark ettim. Gönderiyi yolladığım şubeye telefon ile ulaşmaya çalıştım ama nafile ulaşamadım. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetlerinin uğraşıları sonucunda durum düzeltildi.

Ancak sonradan bir yayınevinden kitap aldım. Yayınevi MNGkargo ile adresime göndermişti. Yine aynı şube, yine telefonla ulaşamadım. Kendim gidip almak zorunda kaldım.

MNG kargonun bu eksik ve aksaklıklarından dolayı bu kargoya 5 üzerinden 1 puan veriyorum.

İkinci olarak Hepsi burada firmasından bahsetmek istiyorum. Hepsi burada firması üzerinden bir USB bellek aldım. USB belleğin kısa süre sonra yuvası bozuldu.

Hepsi burada firması ile görüştüm. Tedarikçi firma ile görüşüldü. Sonuçta USB bellek bedelini iade ettiler. Firmanın ilgisi ve çözümü için puanım 5 üzerinden 5 dir.

Üçüncü olarak Avva mağazasından aldığım kaz tüyü montu değerlendirmek istiyorum. Bu montu aldığımda montun kolunda bir tüy gördüm.

Aynı bedenden başka mont olmadığını söyleyen satıcı aynı zamanda montun garantili olduğunu ve bir sorun olursa değiştirebileceğimi söyledi.

Havalar uygun olmadığı için bir süre kullanmadım. Havalar aldığım monta uygun hale gelince montu giymeye başladım.

Ancak montun kolundan ve gövdesinden aşırı tüy çıktığını gördüm. Bunun üzerine montu mağazaya götürdüm. Terziye yönlendirdiler. Terzide normal olduğunu söyledi.

Akabinde müşteri hizmetlerine başvurdum. Belirli bir süre sonra, incelenmek için merkeze gönderilmesi gerektiğini söylediler. Şube vasıtasıyla merkeze gönderdik.

Sonucu bekliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?