TURİZM HAFTASI YETERLİ OLUYOR MU?

22-04-2015

Turizm sektörünün, gün geçtikçe önem kazandığı bir çağda yaşıyoruz.

Bacasız Fabrika” olarak adlandırılan turizm, kentlerin ekonomisine en az fabrikalar kadar fayda sağlıyor çünkü.

İnsanlar, bu sektörden ekmek yiyor.

Ulaşımın rahatlaması, tatil ihtiyacının artık yeme-içme gibi bir ihtiyaç olarak görülmesi, imkânların fazlalaşması da turizm sektörünün büyük bir hızla gelişmesine katkı sağlıyor.

Tabi turizm sektörü, Batman gibi az gelişmiş kentlerde ise hayati önem taşıyor.

Ekonomisi petrole dayalı ancak petrolden hak ettiği geliri alamayan Batman’da, turizm sektörünün kazanımları çok daha fazla olacaktır.

Tarihi ve kültürel alanlar ile eşsiz doğa manzaralarının bulunduğu bu kentte, turizmde yaşanacak canlılık bu kenti 5 yıl ileriye taşıyabilecek potansiyele sahiptir.

Şu anda 15–22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Müdür İhsan Aslanlı’nın girişimleriyle kentte bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Mini konserler, tiyatro gösterileri, paneller ve buna benzer etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Ancak ne derece ses getiriyor orası malum.

Bence Turizm Haftası gibi önemli bir etkiliğe sadece Kültür ve Turizm Müdürlüğünün değil, Belediye, Valilik, Sivil Toplum Kuruluşları, iş adamları, yerel sanatçılar, basın kısacası Batman’ın bütün dinamiklerinin sahip çıkması gerekiyor.

Bir de bu etkinliklerin sadece bir haftayla sınırlandırılmaması gerekiyor.

Batman’ın turizmi sektörü, yılın birkaç ayında kendi merak ve çabaları ile Batman’a gelen birkaç turist kafilesinden ibaret kalıyor.

Oysa turizme yönelik etkilikler yılın tamamına yayılırsa hem insanlarda Batman’ı tanıtma çabası oluşacak, hem kentimiz yerel ve ulusal basında hak ettiği şekilde anılacak hem de turizm potansiyelimiz arttırılacaktır.

Ayrıca etkinliklerde gençlerin ilgisini daha fazla çekecek şeylere önem verilmelidir.

Mesela diğer iller gibi dev sanatçılarla dev konserler düzenlenebilir.

Örneğin Ressam Ahmet Güneştekin gibi Türkiye’ye mal olmuş Batman’a davet edilerek ulusal basının dikkati bölgemize çekilebilir.

Festivaller düzenlenebilir.

Petrol kenti Batman’da petrolden yeteri kadar faydalanamıyorsak, bari doğal güzelliklerimizden ve coğrafi yapımızdan faydalanalım öyle değil mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?