TÜRKİYE’DE DEĞİŞİM KENDİNİ DAYATIYOR

17-05-2015

Elimizden geldiğince farklı konuklarla sizleri buluşturmaya çalışıyoruz.

Seçim öncesi adaylara da özelikle yer vermeye çalışıyoruz.

Herkesin önem verdiği bir süreçten geçiyoruz. Birçok kişi için bu seçimler dengelerin değişeceği anlamına geliyor. 

Biz de HDP adaylarıyla seçim öncesi değerlendirme yapmak istedik. Yoğun seçim temposunda Ali Atalan ve Saadet Becerikli ile söyleşi gerçekleştirdik.

Atalan’la başlıyoruz sohbete,

“Ülkemizden kopmuştuk yabancı bir ülkede yaşamak zorunda bırakılmıştık. Bizlerin gelmesi gerekiyordu ben de onlardan biriyim. Aslında yabancı değilim sık sık gelmeye çalışıyordum. Seçim zamanlarında yardımcı olmak için zaten buradaydım” diyor

Siyasette sadece Ezidilere yönelik bir siyaset yapmayacağını söylüyor.

“Siyaset yaparken demokratik sol sosyalist bir ideolojiyle yaklaşacağım. Bütün insanlar için çalışacağım ama özellikle Batman’dan seçildiğim için buraya hizmet edeceğim. Halkın vekili olacağım” diyor.

Becerikli’ye “İkna Komisyonundasınız. Size hiç oy vermemiş birini nasıl ikna edersiniz?” diyoruz.

Şuan AK Parti politikasının çok kötü olduğunu vurguluyor. AK Parti’nin nin söylemlerinde çelişkili olduğunu, daha önce Kürt sorunu olduğunu söyleyen AK Parti’nin sonra tamamen değişik söylemlerde bulunarak Kürt sorununun olmadığını dayattığını söylüyor.

Cumhurbaşkanın Merkez Bankasına müdahalesiyle doların % 35 seviyelerine çıktığını açıklıyor.

“Bu durum, bir o kadar işsizliği doğurmuştur” diyor ve ekliyor “Yoksulluk üste seviyelerde, insanların açlık sınırı olan asgari ücretle geçimlerini sağlamaları dayatılıyor. Ülkenin değişime ihtiyacı var.  HDP bu değişimdir. Bu sorunlara çözüm için meclise girmelidir. Bizde AK Parti’nin barış yapacağı umudu kalmadı, barışı yapacaksa HDP yapacak”

“HDP barajı aşarsa Kürtler için ve Kürdistan için ne değişecek?” diye soruyorum.

Sayın Becerikli, “HDP Halkların Demokratik Partisidir.  Sadece Kürtlerin partisi değildir. Seçimlerde Rize’den Samsuna, Akdeniz’den Karadeniz’e birçok yerden aday gösterdik. Arap’ı, Ermeni’si, Süryani’si,  Çerkez’i, Türk’ü, Kürt’ü tüm farklı etnik kimlikleri bir çatı altında topladık” sözleriyle başlıyor konuşmasına.

“Demokrasi koşulları üst seviyeye getirmek için çalışacağız. Eskiden de olan ve halen devam eden ırkçı söylemleri değiştirmek için çalışacağız derin demokrasiyi getirmek için olağanüstü çabamız olacak” diyor.

Kürt için, Kürdistan için, Türkiye için HDP’nin getirisi Kürt sorunun politik çözümünün yanı sıra genel demokratikleşme ve özgürlük anlamında yerelden yönetim sistemi olacak. Özgürlük olacak, demokrasi olacak” diyor Sayın Atalan

Bu yoğun seçim çalışması döneminde söyleşimize zaman ayırdığı için Sayın Becerikli ve Sayın Atalan’a teşekkür ederiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?