YEŞİLAY HAFTASI

05-03-2021

1-7 Mart tarihleri arası ülkemizde Yeşilay, yani; alkollü içecekler, sigara ve uyuşturucu maddelerle mücadele haftasıdır.
İnsanin sağlığını bozan ve Allah'ın haram saydığı tüm uyuşturucu maddelerle ile 24 saat esaslı mücadele yapılmalıdır.
Bu mücadele bir derneğin yanı Yeşilay'ın aslı görevi olsa da; tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların bu mücadelede görev almalı ve derneğe yardımcı olmalıdır.
Alkol satışı yapan isletmelerin, özendirici dekor ve reklam yapmalarına, insan ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde işletme açmalarına izin verilmemelidir.
Satış yerleri sıkı denetlenmeli, belli saat ve yaştakilere satış yapmalarına izin verilmelidir.
Televizyonlarda, dizi ve filmlerdeki alkol sahneleri yasaklanmalıdır.
Devletimiz; sarhoş edici maddelerin yayılması, kullanımını zorlaştırma, alkolik olanları tedavi etme ve sağlığımıza verdiği zarar konusunda CORONA virüs ile yaptığı mücadelenin benzerini yapmalıdır.
Şu da bir gerçek ki Alkol ve türevleri ile tütün ve mamullerinin insana verdiği zarar CORONA’dan fazla olmasa da az değildir.
Yapılan klinik çalışmalar sonucu uyuşturucu maddelerin insan vücudunda; akciğer kanseri, karaciğer kanseri, ağız, yutak ve yemek borusu kanseri, bilinç kaybı gibi etkileri olduğu kanıtlanmıştır.
Kişinin "Bir defadan bir şey olmaz", "sarhoş olmam", "ölçülü içme", "dertten veya zevkten içme" mantığı doğru bir mantık değildir.
Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur.
Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir.
Bağımlılığa giden yol ilk adımla başlar.
"Bir defa ile" alınan sarhoş edici madde, zamanla alışkanlık ve neticede birçoğunda bağımlılık yapar.
Bağımlılık da kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler.
Devletin, Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır.
İnsanlarımızı, bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.
Dinen yasaklanan sarhoş edici maddelerden az veya çok herhangi birini kulananlar, büyük günah işlemekte ve makûl bir tövbe etmeden ölme durumlarında ise CEHENNEME girme tehlikelerinin çok yüksek olduğudur.
Azı veya çoğu sarhoş edici maddelerden uzak duralım.
Bu tür madelleri satan yerlerden alış verişimizi keselim.
Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?