?>

Belediye ve Parklar

Adnan Ayaz

12 ay önce

Geçenlerde bu yazdığım konu ile ilgili tekrar bir hatırlatma yazısı yazacağım.
Bakın Batman Belediyesi Park yapar, bahçe yapar, işte millet bahçesi gibi...

Parklara aplikler yapar, oturma yerleri yapar, yani bank yapar.

Yani anlayacağınız vatandaşa hizmet olacak birçok detaya yer verir.
Ben Park yaptım, millet bahçesi yaptım,  bank yaptım, artık benim işim bitti deyip işin içinden çıkamaz.
Park yaptın mı? Zaman içerisinde o parkın eksiklikleri meydana geldi, o parkın eksikliklerini tamamlamak zorundasın.

Temizliğinden mesulsün.

O yaptığın millet bahçesine, parka, o banklara sahip çıkmak zorundasın.
Bunu niye söylüyorum çünkü parkların ciddi elden geçirilmesi gerekiyor. Sadece bir park için söylemiyorum birçok park için söylüyorum.

Sabahın en erken saatinde besiciler hayvanlarını Çamlıtepe'deki belediyenin yapmış olduğu kanalın etrafındaki parklara musallat ediyorlar.

Her yeri hayvan pisliği ve tabii ki verdikleri zarar çabası ortada kalıyor.
Ama belediye demiyor ki bu parkı ben yaptım, sen kimsin hayvanlarını sokuyorsun buraya vatandaşımın oturacağı yerleri pisletiyorsun.

Hesap soran yok.

Onların da kimseden çekindiği yok.

Bankların çoğu yıpranmış durumda bunların yenilenmesi gerekiyor, bunlar yenileyecek oran belediyedir.

Çocuk oyun parklarının çoğu yıpranmış durumda bunların yenilenmesi gerekir. 

Bu da belediyenin işi.

Temizlik çok önemli, Yaza giriyoruz insanlar kendilerini bu sıcak havalarda özellikle geceleri sokaklara atıyorlar. Herkesten çok temiz olmasını beklemiyoruz. İşte bu yüzden bu iş belediyeye düşüyor belediye vatandaşı temizlik konusunda uyarmalı ve sabah çok erkenden hiçbir yerde çöp bırakmamalı.
Buradan Belediyenin görevlerini Belediyeye hatırlatmak için yazmıyorum.
Belediye park bahçe müdürlüğü görevini tam anlamıyla yaptığının şahidiyim.

Burada vatandaşları kirletmemek için bilinçlendirmek gerektiğine inanıyorum. 

Umuyorum ki kamu namına yazdığım Bu yazı ciddiye alınır da belediye parkları yaptığı gibi korur ve bakımını yapar.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI