?>

Şerafettin Hamidi vakıf meselesi

Adnan Ayaz

8 ay önce

Yıllardır hep söylerim Batman'la ilgili başlayan vakıf ve derneklerin kesinlikle merkezleri Batman olmamalı.
Amaç Batmanı tanıtmak Batman'a faydalar sağlamaksa bunun merkezi büyük şehirler olur yani İstanbul Ankara İzmir gibi büyük şehirler olur.

Anadolu'yu Batman için diaspora olarak düşünebilirsiniz nihayetinde hedefiniz emeliniz amacınız her neyse bu Batman'a fayda üzerine kuruludur ve bu faydayı en iyi sağlayacağınız yer bir ülkenin Başkentidir ya da o ülkedeki en büyük Ticaret merkezidir. Bu da İstanbul olur başka da bir yer olmaz hani İzmir'i de düşüyorum bu listeden.

Şerafettin Hamidi'yi Batman'da bilmeyen yoktur. Hem Hamidi ailesinden ötürü bilinir hem de Şerafettin Bey gerçekten başarılı bir biyografiye sahiptir.
Enerji ve inşaat sektöründe de işler yapıyor iyi bir iş insanı ve gerçekten çok da iyi bir Batmanlı.
Ankara’da kurulan Batman Eğitim, Kalkınma ve Yardımlaşma Vakfı, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim ve denetleme kurulu üyelerini seçti.

Başkanlığa da Şerafettin Hamid'i seçildi. Açıkçası yönetiminde de çok donanımlı ve kendi alanlarında başarılı iş insanları var. Ben ilk defa Batman'ların dışarıda bu kadar güzel bir ilişki içerisinde olduğunu görüyorum. Bunun başarılara hayırlara vesile olacağına inanıyorum.

Batman'ın dışarıda bir imaj sorunu hala var mı var.
Evet, Batman içeride artık gerçekten çok gelişti güzelleşti yaşanır bir kent oldu ama dışarıda hala maalesef kötü bir imajımız var bu imajı en iyi şekilde değiştirmek daha güzel bir Batman'a hizmet sunmak için bizim böyle biraz sonra da ya da Anadolu'da vakıflara derneklere ihtiyacımız var.
Ankara'da kurulan ve Şerafettin Hamidi’nin başına geçtiği Batman Eğitim, Kalkınma ve Yardımlaşma Vakfının hem dışarıdaki Batmanlılara hem de Batman'a ciddi katkıları olacağını düşünüyor kendilerine bu kutlu yolda başarı temennisinde bulunuyorum.

***

DİP NOT :

Batman Eğitim, Kalkınma ve Yardımlaşma Vakfı yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şerafettin  Hamidi, Hüseyin Cahit Öndaş, İlyas Solak, Ahmet Eke, Aydın Pektaş, Eyüp Teymur, M. Salih Güneştekin, M. Şah Yardımcı Denetleme Kurulu üyeleri ise A. Latif Gökdemir, Serdar Oran ve M. Ali Tunç…

YAZARIN DİĞER YAZILARI