MESAJ YERİNE ULAŞMAMIŞ

Ubeyd Baş

9 yıl önce

Kürtler nankörlük etti doğrudur. Ama minnetle ama somurtarak ama yalvartarak ama çamura bulanmış kemik gibi verdiğiniz ekmeğinize körlük etti.

Nerde şimdi AKP iktidar olursa bütün dünyadaki İslam ümmetinin kurtuluşunu müjdeleyenler? Ne oldu size hangi sessizliktir gömüldüğünüz. Küskünlük mü, kızgınlık mı, kırgınlık mı yoksa. Hani nerde AKP’yi İslam ümmetine halife tayin edenler.

Kürtler bize oy vermedi diye bir türlü çözülemeyen meselenin süre giden cinnetini yayından kaldıracaklar nerdeyse. Ne de olsa alışkın vatandaş kendi zekâsıyla alay edilen diziler için bile 15–20 yıl televizyon başına geçmiş bir milletiz.

Yine televizyon başındayız 550 milletvekili yemin edecek. Yok, Meclis Başkanı Sayın Öcalan diyecek, yok Feleknas Uca Türkçe bilmiyor Kürtçe yemin etmek istiyormuş. Yok, kim kimle hangi yorgan altına girecek. Kim kimle nasıl bir koalisyon kuracak. Erdoğan ne yapacak. Erken seçim mi olacak o seçim sonuç aldıracak mı?

Sonuç alınamazsa AKP ne olur. Dağılır mı? Başına Gül mü geçer yoksa. Yoksa Erdoğan Başkanlık hayalinden olunca fiilen hiç ayrılmadığını düşündüğüm partisinin başına mı geçecek.

Aslında gündem sıcak, gündem gergin, gündem sıkışıp kalmış ama çok şükür ki Ramazan ayındayız. Ramazan bereketi midir nedir tüm bu gergin ve sıcak gündeme rağmen toplum gerilmiyor, sükûnetini, soğukkanlı ve metanetli duruşunu koruyor. Hiç kuşku yok ki bunu Ramazan’a ve oruca borçluyuz.

Neyse ki yeni milletvekilleri yemin etti. Şimdi meclis başkanlığı seçimi ve hükümet kurma çalışmaları son hızla başlayacak.

Hükümetin kurulabileceğine dair kanaatler çok zayıf hatta öyle AKP’de erken seçim hazırlığı bile olduğunu iddia edenler var.

Ne olacak şimdi? Kim bilebilir ki. Kimse bilemez muhakkak ama AKP’nin olası bir erken seçimden karlı çıkabilmesi için seçim sonuçlarını ve halkın verdiği mesajı iyi okuması gerekirdi. Ama gelin görün ki dün haber kaynaklarında gezinen bir fotoğraf o dersin seçimden çok da iyi devşirilemediğini gösteriyor.

Neden derseniz, cemaatin hükümete dönük yolsuzluk hamlesinin en güçlü aktörlerinden biri olan Reza Zarrab’a ödül verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni gerçekleştirildi. Ve bu ödül töreninde Mücevher sektöründeki ödülü Volgam Gıda Dış Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Zarrab aldı. Bu ödülü kendisine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi verdi.

Belli ki milletin mesajı yerine varmamış ya da varmış da AKP yöneticileri kulaklarını tıkamış ne diyebiliriz ki ne desek de duyabilirler ki.

Her ne kadar Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş “Eğer önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içinde yer almazdım. Ve bu karenin ortaya çıkmış olması, bu fotoğrafın ortaya çıkması inan ki herhalde en çok bana rahatsızlık vermiştir. Keşke bu organizasyonun yapanlar bunları daha önceden ayarlamış olsalardı ve bu karenin içinde yer almasaydık” dese de Ekonomi Bakanı da tam aksi yönde pişkin bir açıklamayla “Ben Ekonomi Bakanı olarak ilk kez gördüğüm bir şahıstan, vicdanen de rahatsız olxmadım”

Allah akıl, fikir ve vicdan versin.

YAZARIN DİĞER YAZILARI