GÜNDEM

GAZETECİLER,EDİRNE’DE BULUŞTU

GAZETECİLER,EDİRNE’DE BULUŞTU

GAZETECİLER,EDİRNE’DE BULUŞTU
30-11-2014 20:08
Google News

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı Edirne’de Valilik, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası işbirliğinde Edirne Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Edirne Margi Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşen Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi ve Üniversite Rektörü, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Türkiye’nin farklı illerinden 70’e yakın il cemiyet başkanı ve basın mensubu katıldı.

EN BÜYÜK SORUN, KURALSIZLIK

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay’ın da katıldığı toplantıda konuşan Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı “Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Bu hak günümüzde sosyal medyayı da kapsayacak bir biçimde genişlemiştir. Ancak, basınımızın bugünkü yapısını da içtenlikle ortaya koymak zorundayız. Gazete, televizyon, dergi, radyo, haber ajansı, internet-elektronik yayıncılığı kapsayan sektörümüzde, basın meslek ve etik ilkelerine uymayan kişiler boy göstermektedir. İsteyen herkes, eğitimine, bilgi birikimine bakılmaksızın habercilik yapabilmektedir. Günümüz Türkiye’sinde basın sektöründe yaşanan sorunların en büyük nedeni de bu kuralsızlıktır” dedi.

BASININ SAĞLIKLI OLMASINI İSTERİM

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında basının önemine değindi. Sağlık Bakanı olarak basının, sağlıklı olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu belirterek “Basın adına üzerinde durulması gereken en önemli iki kelimedir basın özgürlüğü ve barış dilidir. Basın özgürlüğü hukuk devleti, güçlü demokrasi için zorunluluktur. Basını yıpratma veya parlatma aracı amacıyla kullanmak isteyen anlayıştan kurtarmak lazım. Sağlık Bakanı olarak basının da sağlıklı olmasını isterim” dedi.

SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Toplantı sonrası 6 maddelik sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesiyle basında barış dilinin kullanılması, basın özgürlüğünün sağlanması ve gazetecilerin sorunlarının takibinin yapılması konularında önemli kararlar alındı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?