Güneş batıdan doğuyor

Güneş batıdan doğuyor
13-05-2024

Güneş doğudan doğuyor o halde neden batıdan doğuyor diye başlık attım. Çünkü son günlerde vahşete ve zulme karşı duruş gösteren Batı Üniversiteleri oluyor.

ABD’de ve Avrupa’da Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri dini inançları ne olursa olsun insanlıklarını unutmayıp Siyonizm vahşetine tahammül etmediler.

Zaten öyle olması lazımdı. Üniversiteler farkındalıklarını göstermeliydiler. Toplumun önünde oldukları görülmeliydi.

Bilimsel çalışmalar kadar entelektüel birikimlerini de harekete geçirmeliydiler. İnsan olmanın gereği yapılmalı idi.

Batı Üniversiteleri Batının ikiyüzlülüğüne karşı da duruş göstermiş oldular. Fransa’da birkaç kişinin öldürülmesine tüm dünya liderlerinin bir araya gelip, Filistin’de on binlerce insanın üstelik; bebek, çocuk fark etmekesizin vahşice katledilmesine sessiz kalmasına da  tepki gösterdiler.

İster; hristiyan, ister vicdan sahibi Yahudi, ister Müslüman olsun fark etmez vicdanını kaybetmiş, insanlığını terk etmemiş her insan bu vahşete ve soykırıma karşı durmalı.

Batı Üniversiteleri gösterilerinden sonra Türkiye’deki Üniversite öğrencileri de gösteri yapmaya başladı. Oysa bu gösterilere Müslüman Ülkelerin Üniversiteleri öncülük yapmalı idi.

Batı’da bir hareketliliğin olduğu görülmektedir. İnancın hayata tezahür ettiğini Filistin’de gören Batı insanı bundan etkilenmektedir.

Filistin dışındaki Müslüman Ülkelerin hiçbirinde inanç ilkeleri Müslümanların hayatına tezahür etmediği için doğru ve dürüst olan insanlar bugüne kadar etkilenmemiştir.

Ama bugün gerek Avrupa, gerekse Amerika’da insanlarla röportaj yapıldığında Filistinli Müslümanların inançlarını ve metanetlerini sorgulamaya başlamışlardır.

Türkiye de dahil diğer Müslüman ülkelerin hemen hemen hepsinde bulunan Müslümanların inançlarına uygun yaşamamaları ve inançlarını ritüele dönüştürmeleri vicdan sahibi gayrı Müslimler için itici olmuştur.

Filistin halkının zulüm altında olması; bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden insansıfca ve vahşice soykırıma tabi tutulmaları görünüşte kötü olsa da içinde hayır barındırabilir.

Bir de katledilen her Filistin insanı inancımız gereği inşallah şehit olup Cennete gitmektedirler. Ayrıca akan her damla kanı dürüst olan vicdan sahibi insanın uyanışına neden olmaktadır.

Batının özgürlük heykelinin ne kadar tutsak olduğu, demokrasi kelimesinin ne kadar safsata olduğu, insan haklarının kendileri için olduğunu Batıdan doğan güneşin aydınlığı ortaya çıkarmıştır.

Müslüman ülkelerde yaşayan Müslümanların İslami ilkelere göre yaşamadıktan sonra konuşmanın boş olduğu ve fayda vermeyeceği artık görülmelidir.

Batıdan doğan güneşin bu gidişle doğuda yaşayan Müslümanları karanlıkta bırakacağı görülmelidir. Söz Müslümanının sözde kalacağı görülmeliydi.

Oysa ayeti kerime bunu bize açıklamıştı. “İnsanlar, denenip sınavdan geçirilmeden ,”İman ettik” demekle bırakılacaklarını mı sanıyorlar?” (Ankebut 2. Ayet)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mehmet konak
Mehmet konak 2 ay önce
Kesinlikle doğru inşallah bizim üniversitesiteletimizde de keşke kuru bilgi yerine önce insani,ahlaki ve Erdemli eğitimler verilse