YENİ YERLER

BATMAN’IN EN LEZZETLİ YEMEKLERİ BURADA

Cengiz Uca, Batman’ın gelmiş geçmiş en iyi aşçılarından biri o. Mutfakların kralı.

01-07-2021 12:20
BATMAN
Google News

Cengiz Uca,

Batman’ın gelmiş geçmiş en iyi aşçılarından biri o.

Mutfakların kralı.

Çok özel yerlerde VİP aşçılık yaptıktan sonra

Gittiği Almanya’da yine lezzetini konuşturdu.

Ve nihayet, memleketi Batman’a döndü.

Cengiz Usta Lokantasını açtı.

Batman Park AVM karşısında Yarı Kredi Bankasının hemen yanında.

Şöyle serin serin, ferah bir mekan.

Öyle yemekler çıkıyor ki, sormayın.

Buharda kuzu dolması, kuzu tandır, Siirt’in meşhur perde pilavı, etli güveç, kuzu incik, tavuk but, tas kebabı, sebzeli kebap, külbastı…

Ne ararsan var.

Haydi, Cengiz Usta’nın hikâyesini dinleyelim, şimdi.

VİP AŞÇILIK YAPMIŞ BİR İSİM CENGİZ USTA

56 yaşında Cengiz Uca. Batman’da çok aşçıyı yetiştirmiş. Üstatlık etmiş. Çok özel restoranlarda aşçılık yapmış, devlet erkânıyla çalışmış, VİP aşçılık yapmış. Henüz küçük yaşlarda başlamış mutfağa ilgisi. Bu ilgi onu, lezzet aşığı bir insana dönüştürmüş. İyi bir gurme oluvermiş. En son Almanya’da lezzetli yemekler pişirdikten sonra hooop memleketi Batman’a. Hemşerileri de çok sevinmiş döndüğüne. Mekân açtığını duyan herkes, Cengiz Usta Lokantasında alıyor soluğu. Gittim, bir daha gittim, sonra bir daha derken, yazmak şart oldu, herkes bu lezzeti mutlaka tatmalıydı.

YÖRESEL TATLAR VE FARKLI LEZZETLER BİR ARADA

Cengiz Usta, tamamını kendi elleriyle pişirdiği lezzetli yemeklerle herkesi müptela edecek gibi duruyor. Buharda kuzu dolması, kuzu tandır, Siirt’in meşhur perde pilavı, etli güveç, kuzu incik, tavuk but, tas kebabı, kâğıt kebabı, sebzeli kebap, külbastı ve tabi ki et döneri, tam bir ustalıkla pişiriyor. Pişirilen tüm yemeklerde tecrübeli bir aşçının lezzet sırları saklı duruyor.

ZEYTİNYAĞLI MEZELERİNE BAYILACAKSINIZ

Siz de benim gibi zeytinyağlı mezelere meraklı mısınız? O halde doğru adrestesiniz. Ispanak, Brüksel lahana, havuçlu tarot, yeşil fasulye, domates ezmesi, yoğurtlu mezeler ve yeşil salata çeşitleri, on numara. Cengiz Usta, zeytinyağlılarda ve salata çeşitlerinde de elinin marifetini kullanıyor. “Bizzat kendim hazırlıyorum” diyor.

SUNUM ÇOK MODERN VE ORJİNAL

Yemeklerin bir sunumu var, görmelisiniz. Cengiz Usta, her misafirin yemek tabağını, kendi elleriyle hazırlayıp süslüyor. Şık sunum masasında lezzetli yemek yemenin keyfini yaşıyor insan.

AYRAN ŞELALESİ, İŞTAH AÇIYOR

Yemekler, günlük açık ve taze ayranın yanında, sıcak ve soğuk içeceklerle de taçlandırıyor. Ayran şelalesinden akan günlük taze ayran, bol köpüğüyle masaya konuyor.

TATLILARA BAYILACAKSINIZ

Önemle tanıtmak istediğim kalemlerden biri de mekânın tatlıları. Zerde, bal kabağı tatlıları, kazandibi, aşure, sütlaç, yoğurt ve kaymak süslemeli irmik tatlısı, kuru meyve tatlıları, supangle çeşitleri, yine Cengiz Usta’nın elleriyle hazırlanıyor. Üzerine yoğurt kaymağı konulan fıstık tozlu irmik tatlısını mutlaka denemelisiniz. Cengiz Usta, kemal paşa tatlısında çok ama çoook iddialı.

PERSONELLER VIZIR VIZIR…

Mekânın kadın ve erkek personelleri, arı gibi, vızır vızır… Müşterinin isteğini yerine getirmek için yarış içinde her biri. Lokanta sektöründe güler yüzlülük ve hızlı hizmet, önemlidir, bilirsiniz. Cengiz Usta Lokantası bu yönüyle de tam not almayı hak ediyor. 14 personelin çalıştığı lokanta, 1 Temmuz’da yasakların kaldırılmasıyla birlikte 24 saat esaslı hizmet verecek. Artık gece yarısı dahi yiyecek bir şeyler aradığınızda, Cengiz Usta hizmetinizde olacak.

EV VE İŞYERLERİNE YEMEK SERVİSİ VAR

Cengiz Usta Lokantası, ev ve işyerlerine yemek servisi de ulaştırıyor. Bunun için lokantanın 0488 212 71 71 – 0544 212 71 71 numaralı hattını arayabilirsiniz. Cengiz Usta’yı youtube kanalında @sefcengiz hesabından da takip edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete