YENİ YERLER

Kara fırında ürettiği tatlılarla markalaşan mekan: Yavuzlar Pastanesi

1968 yılında kara fırında ilk tatlısını pişiren Yavuzlar, sektörde 55 yılı devirirken Batman’ın markası olma yolundaki başarısını da sürdürüyor.

Kara fırında ürettiği tatlılarla markalaşan mekan: Yavuzlar Pastanesi
15-09-2023 13:34
15-09-2023 17:11
BATMAN
Google News

 BATMAN’IN MARKASI OLDU

1968 yılında Batman Çarşı Mahallesinde kurduğu kara fırında tatlı pişirmeye başlayan Yavuzlar Pastanesi, 55 yıllık süreçte Batman’ın markası haline geldi. Kentin gelişmesiyle birlikte 19 sene önce Turgut Özal Bulvarı Batman Valiliği ve Özel Batman Hastanesi yanına taşınan Yavuzlar Pastanesi, 350 metrekare alanda teras, bahçe ve 2 katlı binasında müşterilerini ağırlarken, haftanın 7 günü 05.00–00.30 saatleri arasında tatlı satışı da yapıyor.

ÜRÜNLERİNİ PATENTLİYORLAR

İşletme Ortakları Cumali Bilici ve Nevzat Aymaz, markalaşma yolundaki hedeflerini bir bir gerçekleştirirken, ürettikleri özel pasta ve tatlıların patentini alarak Batman Gastronomisine de katkı sunuyor. Sektöre 1989 yılında giren 42 yaşındaki İşletme Müdürü Cumali Bilici “Yavuzlar Pastanesinin ilk kuruluşu, Batman’ın en eski noktalarından biri olan Çarşı Mahallesinde gerçekleşti. Tabi zamanla kentin dinamiği değişti. Müşteri kitlemiz arttıkça daha geniş ve ferah bir yere taşınmamız gerekiyordu. Şu anda iki katlı, teras ve bahçeli mekânımızda hem tatlı ve pasta satışı yapıyoruz hem müşterilerimizi ağırlıyoruz. Güneşi arkasına alan mekânları tercih ettiğimiz için yazın Batman’ın en serin mekanı olmakla birlikte, kışın da yağmur altında sıcak bir ortamda misafirlerimizi ağırlıyoruz” dedi.

26 ÇEŞİT DONDURMA VE HER TÜRLÜ UNLU-HAMUR İŞİ ÜRÜNLER BURADA…

Yavuzlar Pastanesi, kuru pastalar, kurabiyeler, yaş pastalar, 31 çeşit baklava ve tatlı, sütlü tatlılar, sabah kahvaltısında poğaça, börek, simit ve hamur işi ürünlerimiz, kahvaltı tabakları, 26 çeşit dondurma, özel ev yapımı limonata, sıcak ve soğuk içecek çeşitleriyle her türlü ihtiyaca cevap verebilecek durumda. Yavuzlar Pastanesi, 25 personelle müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmanın gayreti içinde.

ÖZEL İMALATHANEDE TAŞ FIRINLA ÜRETİM YAPILIYOR

Yavuzlar Pastanesini marka haline getiren şeylerden biri lezzet. Lezzetin sırrı da taş fırından geliyor. Gap Mahallesinde özel oluşturulmuş, tüm standartlara ve hijyen koşullarına uygun imalathanede halen geleneksel yöntemle yani taş fırında üretim yapılıyor. Güneydoğu’da taş fırında tatlı pişiren başka bir mekan daha olduğunu sanmıyorum. Odun ateşinde pişen yemeğin lezzetini bilirsiniz. Yavuzlar Pastanesi de tatlılarını bu şekilde lezzetli hale getiriyor. İşletme Ortağı Cumali Bilici “Satabileceğimiz kadar ürün üretiyoruz. Tatlı ve pastalarımız gün sonu tükenmiş oluyor. Hem israftan kaçınıyoruz hem müşteriye bayat ürün vermemiş oluyoruz” derken, başarılı omlarının altında yatan bir sırrı da bizimle paylaşmış oluyor.

NİŞAN VE DÜĞÜNLERE PASTA VE TAYTLI ÜRETİLİYOR

Bayramlarda Yavuzlar Pastanesindeki yoğunluğu tüm Batmanlılar bilir. Yavuzlar Pastanesi sadece bayramlarda değil, düğün, nişan, nikah gibi törenler için de tatlı, pasta ve kurabiye üretimi yapıyor. Tabi üretimler, sipariş üzerine oluyor.

BATI İLLERİNDEN TATLI İSTEYENLER VAR

Artan fiyatlara karşı piyasanın altında fiyatlarla hizmet veren Yavuzlar, tam bir sosyal sorumluluk bilinciyle hareket gediyor. Her ne kadar reklâmını yapmasa da kentin kenar semtlerine tatlı ulaştıran, gerektiğinde yoksul öğrencileri giydiren Yavuzlar Pastanesi, aldığı siparişlerle Bitlis, Manisa, İzmir, Ankara, İstanbul gibi illere de tatlı ve pasta ulaştırıyor. Bu yönüyle Batman’ın batıya açılan yüzü olmayı başarmış.

ÜRÜNLERİNİN PATENTİNİ ALIYOR

Yavuzlar Pastanesi, Batman dürüm baklava ile cevizli kıvrım tatlısının patentini almış. Çeşit çeşit tartoletlerinin de patentini almayı başaran Yavuzlar Pastanesi, Batman Gastronomisine katkı sunarken, markalaşma hedefini de büyütüyor.

SATIŞ OFİSLERİ VE BİR ŞUBE DAHA AÇILACAK

Batman’ın üç noktasında satış ofisi ve yeni gelişen semtinde bir şube daha açmayı hedefleyen Yavuzlar Pastanesini instagramda @yavuzlarpastanesi hesabından takip edebilir,

0488 212 48 52 numaralı hattan sipariş verirken Batman Sonsöz Gazetesinin selamlarını ileterek ekstra indirimlerden faydalanabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Faik KAYNAK
Faik KAYNAK 7 ay önce
Uzun seneler Batman merkezde faaliyet gösteren Yavuzlar pastahanesi kentin , aranan bir markası halini almıştır .. uzun seneler başta hijyen, kalite kontrol ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmaları , aranan marka olmaları için temel birincil öncü neden olmuştur ..

Daha nice senelere inşallah...
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete