YENİ YERLER

HEM EĞLENDİREN HEM ÖĞRETEN BİR MEKAN PLAYHOUSE…

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar sayfamız için Gültepe Mahallesi Beşikçi Caddesi Çocuk Yuvası karşısında hizmet veren, eğlenceden baş döndüren bir mekâna, Playhouse’ye konuk oluyoruz. Benim de zaman zaman stres atmak, eğlenmek için tercih ettiğim bir yer burası.

HEM EĞLENDİREN HEM ÖĞRETEN BİR MEKAN PLAYHOUSE…
03-01-2020 19:27
Google News

 

MUZAFFER BEY, BAŞARILI BİR YÖNETİCİ

Playhouse, oyun evi demek. Yaklaşık 8 ay önce hizmete girdi mekân. Şimdiden kentin gözde isimlerinden biri oldu. Çünkü başında Batman’ın başarılı yöneticilerinden Muzaffer Turan var. Daha önce de kentin gözde mekânlarını işletmişti Muzaffer Bey. 42 yaşında. 6 yaşından bu yana çalışma hayatının içinde. İyice yoğrulmuş artık. Alanında tecrübeli biri. Batman’ı da Batman Piyasasını da çok iyi biliyor, tanıyor.

ÇOCUKLAR BURADA HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Playhouse sevdiğim ve çocuklu ailelere sık sık tavsiye ettiğim nadir yerlerden biri. Çünkü hem eğlendiriyor hem öğretiyor. Şu zamanda, çocuklar için büyük bir şans olduğunu söylemek mümkün. 900 metrekare kapalı alanda, yaklaşık 20 farklı oyun grubu ile hizmet veriyor mekânımız. Dijital makinelerden uzak, çocuk eğlence ve aktivite alanı da diyebiliriz. Her yaş grubuna hitap eden oyunlar var. Oyunlar, çocuk gelişimini etkileyecek şekilde tasarlanmış.

ÇOCUKLAR İTFAİYE ERİ OLUYOR

Playhouse’de meslek oyun atölyeleri var. İtfaiye atölyesinde çocuklar itfaiyeci gibi giyiniyor, karşılarında alev alev yanan duvarları tazyikli su ile söndürürken, hızlı hareket edebilme becerileri gelişiyor. Tabi yangın ihbarını alırken ALO 110 İtfaiye Hattını da öğrenmiş oluyorlar.

SAĞLIK PERSONELİ GİBİ ACİL VAKALARA KOŞUYORLAR

Acil Servis Atölyesinde çocuklar, doktor önlüğü giyiyor. 112 Acil Servis Hattı’na ihbar geldikten sonra acil vakaya koşan çocuklar, muayene yapmayı öğreniyor, sağlık alanında bilgi ediniyor, doktorluk mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu kavramış oluyor.

MUTFAKTA PİZZA PİŞİRİYORLAR

Mutfak atölyesinde çocuklar, usta birer aşçı gibi ocağın başına geçiyor. Playhouse Personelleri eşliğinde pizza ya da waffle hazırlayan çocuklar, pişirdiklerini aileleriyle birlikte afiyetle yiyor.

EL SANATLARINA İLGİLERİ GELİŞİYOR

El Sanatları Atölyesi de muhteşem bir yer. Kapadokya’dan gelen ustalardan eğitim almış bu merkezin personelleri. Şimdi bu personeller, çocuklara çamurdan çanak ve çömlek yaptırıyor. Çocuklar, kendi el emeği göz nuru eserlerini, evlerine götürebiliyor.

SİHİRLİ AYAKLAR ÇOK EĞLENCELİ

Bu merkezde en fazla sevilen oyunlardan biri Sevilen Ayaklar. Çocuklar, yere yansıyan görüntülere göre oyunlar oynayıp zamanla yarışırken, refleksleri gelişiyor, spor yapmış oluyor. ÇARPIŞAN ARABA, TOP HAVUZU, AİLELERİN DE GÖZDESİ

Playhouse’de çarpışan arabalar ve top havuzları, çocukların olduğu kadar ailelerin de gözdesi. Bu oyunlarda zamanın nasıl geçtiğini unutuyor insan. Anne-babaların, çocukları ile eğlenceli zaman geçirmesi ve bütünleşmesi için de önemli bir fırsat tabi.

BU OYUNLAR ÇOK KEYİFLİ

Tırmanma duvarında dik yüzeydeki rampalara tutunarak yükseğe tırmanmaya çalışan çocuklar,

Kinetik kumda doğa ile baş başaymış gibi zaman geçirebiliyor. Lego odasında en yüksek kuleyi yapmak için yarışan çocuklar, 170 metrekarelik top havuzunda basket atabilmek için ter döküyor. Her yaş grubun girebildiği 9D Cinema Salonu, çocuklara çok boyutlu film keyfini yaşatıyor. Karaoke salonunda ise aileler ve çocuklar, ekranda çıkan şarkı sözlerini ritmine uydurarak söylerken gönüllerince dans edip eğlenebiliyor.  

MİNİK DOSTLAR VAR BİR DE…

Playhouse’de çocuklar, hayvan sevgisini de öğreniyor. İşletme Müdürü Muzaffer Turan’ın bizzat beslediği 2’si İngiliz 1’i Ukrayna ve 1’ide İran kedisi olmak üzere 4 kedi, boomerang cinsi köpek, bu merkezin gözdesi. 2 iguana, kuşlar, balıklar ve konuşan papağanla çocuklar hayvan sevgisini geliştirebiliyor.  

BU KAMPANYA ALKIŞLANIR

Belirli gün ve haftalarda sosyal sorumluluk kampanyaları düzenleyen Playhouse, yılın bütün günleri engelli ve down sendromlu bireylere ise ücretsiz hizmet veriyor.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ OYUN SALO

Haftanın 7 günü 07.00–23.00 saatleri arasında 8 personelle hizmet evren Playhouse, Türkiye’nin en ucuz oyun salonu olarak biliniyor. Aileler, diledikleri miktarda kart yüklemesi yaparak, tüm oyun gruplarından faydalanabiliyor. Aileler, bu kartı diledikleri gün kullanabiliyor.

MUTFAĞI DA SAĞLIKLI

Röportajımız sırasında kendi elleriyle bize ev yapımı Kayseri Mantısı pişiren Muzaffer Bey, Playhouse’nin mutfağından övgüyle bahsediyor. Çocuklar için sağlıklı yiyeceklerin hazırlandığı mutfakta, çay, kahve, taze sıkılmış meyve suları, tatlı çeşitleri, mantı, tost, el yapımı hamburger ve köfte bulabilmek mümkün.

HİJYEN, EN ÖNEMLİ KONU

Mutfağını, çocuklar için sağlıklı yiyeceklerle dolduran Playhouse’de hijyen, en önemli konu. Özel denetçiler, yılın belirli günleri il dışından gelerek, merkezi özel ilaçlarla hijyen hale getiriyor. Personeller de günün her saati temizlik yaparak, mekanı çocuklar için steril hale getiriyor.

SONSÖZ’ÜN SELAMINI İLETİN

Batman’da eğlence sektörünün aranan ismi haline gelen Playhouse, her yönüyle beğeninizi kazanacak, emin olun. Mekânımızda Batman Sonsöz’ün selamlarını ileterek sürprizlerden faydalanabileceğinizi unutmayın. Rezervasyon için 0488 502 30 72 numaralı hattı arayabilirsiniz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete