GÜNDEM

İŞ KUR “İCRAATLARIMIZLA KONUŞUYORUZ”

Batman İş Kur Müdürlüğü, kurumun çalışma sistemi ve bugüne kadar yaptığı hizmetlerle ilgili basın açıklaması yayımladı.

İŞ KUR “İCRAATLARIMIZLA KONUŞUYORUZ”
14-11-2017 19:39
Google News

 “BATMAN’A GİRİŞİMCİ KENT ÖZELLİĞİNİ KAZANDIRDIK”

İş Kur’un öncülüğünde ya da İş Kur’un ortaklığında gerçekleşen projelere detaylıca yer verilen açıklamada “Batman İŞKUR, Batmanlı işveren ve iş arayanlarımızın yararına yüzlerce proje ve programa/etkinliğe imza atmış ve Türkiye’ye model çalışmalar ortaya koymuştur. İŞKUR bu projelerle Batmanlı binlerce gence iş kapısı sağlamış ve Batman’a huzur/güven/girişimci kenti olma özelliğini kazandırmıştır” denildi.

YATIRIMCININ BATMAN’A GELMESİ ÖZENDİRİLDİ

İŞKUR’un örnek çalışmaları hakkında verilen bilgide “Daha önce 6 personelle bir dükkânda ve ilimize/insanımıza yakışmayan bir ortamda hizmet sunan İŞKUR, 2012’de ilk defa kurumsal ve modern bir hizmet binasına kavuşturuldu. Yönlendirme sistemi kurularak vatandaşın rahat hizmet alması sağlandı. Bu teknolojik uygulama İŞKUR’da tüm Türkiye’ye örnek oldu ve yaygınlaştırıldı. İlk defa 2014 yılında istihdam şampiyonları ödül töreni düzenlendi ve yatırımcının Batmana getirilmesi teşvik edildi. Türkiye’ye model ortak akıl vizyonu oluşturuldu. Ve ilk defa İlimizde Batman’ın tüm iş dünyasının ve eğitim kurumlarının ortak olduğu projeler/programlar geliştirildi” denildi.

YÜRÜTÜLEN PROJELERLE GENÇLER, İŞ SAHİBİ OLDU

Proje ve etkinlikler hakkında verilen bilgide ise “2015 yılı istihdamda bin genç bin işveren buluşması projemiz yerel/ulusal basında geniş yer buldu. Ortaklarımız Ticaret ve Sanayi Odası, SMMMO, MÜSİAD, TÜMSİAD, ÜNİVERSİTEMİZ, ESOB, ASKON, İŞKUR BATMAN… Bu projede, muhtelif sektörlerde 1540 gencimiz istihdam edildi. Batman’da ortak akıl vizyonuyla İŞKUR organizasyonuyla 12 kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak 2016 yılında haydi gençler işbaşına projesi yürütüldü. İŞBAŞI Programları ile yaklaşık 3000 genç işbaşı yaptı, halen % 60’ı istihdam edilmektedir. 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla çalışma hayatında milli seferberlik başlatılırken, Batman İŞKUR Türkiye’ye örnek olan istihdamda güç birliği projesini ortak akıl vizyonuyla ve işverenlerimizle, yatırımcılarımızla, esnafımızla işbirliği içerisinde hayata geçirdi. Bu proje halen devam etmektedir, bugüne kadar yaklaşık 4000 kişi işbaşı yapmıştır” denildi.

12 KURUMLA PROJE ORTAKLIĞI YAPILDI

12 Ortakla (Üniversite, Belediye, Baro, DİKA, BATSO, Ticaret Borsası, Esnaf Odası, SMMMO, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, Milli Eğitim Müdürlüğü) işsizlikle mücadele için işbirliği ve güç birliği kurulduğu belirtilen açıklamada “Bu projede, Belediyemizle yapılan protokol gereği, 5 işgücü mesleki eğitim kursu gerçekleştirildi ve 75 kadın kursiyer yararlandırıldı. Yine Belediyemizle işbirliği içerisinde 400 kişi Toplum Yararı Projemizde çalışmaktadır. Belediyemizle işbirliği içerisinde 100’e yakın engellinin iş kurması için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca girişimcilik eğitimleri de verilecektir. Proje ortaklarıyla yüzlerce genç, istihdam imkanı bulmuştur. DİKA’yla işbirliği içerisinde ilk defa Batmanın sosyo-ekonomik tanıtım filmi hazırlanmış ve ilimizin iş dünyasının tanıtımına ciddi bir katkı sağlamıştır. İŞKUR, üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde, Batman’da gençleri çalışma hayatına daha doğru hazırlamak için alanında uzman isimlerin katılımı ile konferans ve semineler (Hayatın Silgisi Yok, Hayata Değer Katmak, Kariyer ve Yazar, Tekstil Çalıştayı, İş Arama Becerileri, Mesleğim Geleceğimdir) düzenlemiştir” denildi.

3 BİN 962 KİŞİ, İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında sadece bu yıl 3962 kişi işe yerleştirildi. 2205 kişi kamuda geçici işlere verildi. 2805 kişi işletmelerde işbaşı programından yararlandı ve 991’i işe devam etmektedir. Henüz devam eden programlar bulunduğundan iş garantisi kesinleşmemiştir. 27 danışmanla 26958 bireysel iş görüşmesi gerçekleştirildi, saha çalışması olarak 2355 işyeri ziyaret edildi. 32 okulda seminer çalışmaları yapıldı. 482 kişi girişimcilik eğitimi aldı. 1166 kişi işletmelerde istihdam garantili kurslarda devam etmektedir. 964 kişi Halk Eğitim Merkezinde mesleki eğitime tabi tutulmuştur. 2017 yılında 2 Bin 361 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmıştır. 2017 yılında ilk defa toplam 35–40 bin kişi İŞKUR hizmetlerinden yararlandı. Bu proje iş ve işlemleri olarak; yüzlerce mülakatlar yapılmakta, kuralar çekilmekte, ilçe ve köylere kadar projeler yaygınlaştırılmakta, katılımcılarla ve proje sahipleriyle bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir” denildi.

ENGELLİ PROJELERİNDE BATMAN İŞ KUR, 2.

76 engelli bireye mesleki eğitim, 18 kişiye iş kurma fırsatı sağlandığı belirtilerek “Belediyeyle yürüttüğümüz projelerle onlarca engelli vatandaşımız esnaf olacaktır. Engelli projelerinde Ankara’dan sonra en çok proje uygulayıcısı İŞKUR Batman olmuştur” denildi.

İSTİHDAM PROJELERİ DEVAM EDECEK

Yılda 4 defa işgücü piyasası araştırmasının, iş ve meslek danışmanlarca yapıldığı ve öne çıkan mesleklerin tespit edilerek ona göre projelerin yönlendirildiği belirtilen açıklamada “Bu çalışmalar, yıllık rapor haline getirilmekte ve ilgililerin faydasına sunulmaktadır. Her yıl Ocak ayında tüm sektör temsilcilerinin, iş dünyasının, eğitim kurumlarının, sağlık kurumlarının ve büyük işverenlerimizin katılımıyla ve önümüzdeki yılın planlanması amacıyla ‘genişletilmiş il istihdam ve mesleki eğitim kurulu’ toplanmaktadır. Bu çalışma ilk defa Batman’da bu formatta yapılmaktadır. Bu yıl ilçelerde de ilk defa Batman İŞKUR olarak bu kurulun organizasyonu yapılacaktır. İlçelerimiz için ayrı ayrı işsizlikle mücadele eylem planları hazırlanacaktır. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk olacaktır. Bu yıl sonunda 2018 için ‘istihdamda kadın gücü’ projesine start vereceğiz. Bu projeyle kadınlarımızın çalışma hayatına girişleri teşvik edilecek ve sorunları gözlemlenecektir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete