Danışıklı dövüş

Danışıklı dövüş
22-04-2024

İsrail, dünya yüzeyinde gelmiş geçmiş en büyük hayduttur. Devlet demiyorum çünkü devlet sıfatını taşımamaktadır.

Ama şu da bir gerçektir ki, İsrail söylediğini yapan ve elinden geleni ardına bırakmayan bir hayduttur. Elbette ABD arkasında olduğu için bunu gerçekleştirmektedir.

ABD, İsrail’in arkasında hemen belirir çünkü İsrail ABD’nin içindedir. İsrail, ABD’nin kılcal damarlarına dahi nüfuz edebilen bir sistem oluşturmuş.

İsrail, İran’ın en çok güvendiği ve övündüğü komutanını yok etti. Kasım Süleymani Sünni Müslümanlara karşı çok başarılı! bir komutandı.

İran, Kasım Süleymani öldürüldükten sonra tehditler savurdu. Ancak söylediklerinin hepsi boş çıktı. İran,sünni ve etnik temizlikteki başarısını İsrail’e karşı uygulamamıştı.

Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümünde türbe ziyaretinde bulunan kalabalığın içindeki patlamalarda da 84 kişi öldü.

İsrail’in İran Şam konsolosluğuna yaptığı saldırıda yedi subayın öldürülmesi olayında da “Onları pişman edeceğiz, cezalandıracağız” gibi sloganvari cümleler kurdu.

İsrail, 25 Aralık 2023’te Suriye’nin başkenti Şam’da üst düzey bir İranlı general olan Rezi Musevi’ye ve 20 Ocak 2024’te Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nde istihbarat subayı olan Tuğgeneral Sadegh Omidzadeh’e suikast düzenledi.

Tüm bunlar karşısında İran ne yaptı? Danışıklı dövüş denilebilecek bir saldırı gerçekleştirdi. Birinin yaralanması dışında kimseye bir şey olmadı.

Günler öncesinde ABD ile görüşerek, dünya kamuoyunun tarihini ve saatini bildiği adeta tiyatro izler gibi izlediği bir oyun sahnelendi.

Onca subayı, onca insanı, en önemli generali ve generalleri, savaş ilanına sebep olabilecek kendi konsolosluk saldırısına karşılık kocaman bir hiç oldu.

Saati ve tarihi bilinen ve doğal olarak İsrail’in tedbirini aldığı tüm medyanın canlı olarak yayınladığı bir saldırı zarar verme niteliğinde olabilir mi?

Bu zararsız ve etkisiz saldırı yine İsrail’in işine yaradı. Çünkü ABD senatosundaki senatörlerin bazıları İsrail’in bu pervasız ve ABD’yi hiçe sayan saldırılarına karşı İsrail’e karşı önerge sunmayı düşünüyorlardı.

Şimdi o senatörlerin eli zayıfladı İsrail’in eli güçlendi. İsrail’e karşı olan dünya kamuoyu sesini kısmak zorunda kaldı.

ABD , İran saldırısı ile İsrail’e daha fazla silah ve yardım etme kararını daha rahat verebilecek. Nitekim F 35 gibi uçak sayısını artıracak.

İsrail, ABD’nin verdiği F-35 uçaklarını ve diğer silahları karşı harekatta deneme fırsatı bulabilecek. İsrail’in Gazze’ye ve Batı Şeriaa’ya karşı yaptığı boşaltma operasyonu daha az tepki toplayacak.

Hasılı, İran’ın İsrail’e karşı düzenlediği ve övünerek dile getirdiği operasyon tam bir tiyatro oyunu idi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Dilaver Adıbelli
Dilaver Adıbelli 2 hafta önce
Kesinlikle öyle..İsrail meydanı boş bulmuş dilediği gibi at koşturuyor..unutulmamalı,sustukça sıra sana gelecek..