YENİ YERLER

KAHVE DERYASI

Batman Kahve Deryası Favori mekanlarımdan biri.

KAHVE DERYASI
20-07-2020 17:48
Google News

Batman’ın kalbi diyebileceğimiz
Dörtyol Kavşağı’nda,
Herkesin rahatlıkla ulaşabildiği bir noktada bulunan
Kahve Deryası’ndayım yine.
Boş zamanlarımı genelde burada değerlendirir,
Arkadaş-dost buluşmalarımı burada yaparım.
Hem bir çırpıda ulaşabildiğim bir mekân.
Hem ev rahatlığı sunan bir mekân.
Hem de çok lezzetli.
Sunumu güzel bir kere.
Ezber yemekler konmuyor önünüze.
Her yemekte bir şov yapıyor Şef Adnan Kaya.
Pandemi öncesi yapmıştım tanıtım ziyaretimi.
Eeee koşullar uygundu tabi,
Girdik mutfağa şefle birlikte.
Bonfile,
Köri soslu tavuk ve 
Et soteler
Pişirdik özenle.
Mantar soslarıyla süsleyip,
Pilav ve patates kızartmalarıyla 
Kombinleyerek,
Yedik afiyetle.
Kahve Deryası,
Grand Hasankeyf Otelin bir bölümünden dönüştürüldü.
Bu yüzden otel misafirleri de burayı kullanıyor.
Mekânın başında ise
Tecrübeli bir isim bulunuyor;
Ali Öztürk.
Buraya da kurumsal bir kimlik kazandırabildi kısa bir sürede.

DENEYİMLİ BİR YÖNETİCİ VAR BAŞINDA

Kahve Deryasını şanslı kılan şey, başında duran isimden kaynaklanıyor biraz da. Yöneticilikte tecrübeli. Müşteri ilişkilerinde iyi. Disiplinli biri. Ali Öztürk, 4 Temmuz 2004 tarihinde Jandarma’da göreve başladı. 2008 yılında emekli oldu. BATO Termal Otelden teklif aldı ve bir sürede orada çalıştı. 2008 yılında özel sektöre geçiş yaptı. Daha sonra İzgi Turhan Otel’de başladı. 4 yıl da burada görev yaptı. Batman Belediyesinde 3 yıl boyunca güvenlikten sorumlu olarak görev aldı. Ve şimdi Kahve Deryası ile Grand Hasankeyf Otelin Yöneticisi…

OTEL HARİCİNDE 22 PERSONELİ VAR
Kahve Deryası, 22 personelle hizmet veriyor. Tüm personelleri birbirinden ilgili ve güler yüzlü. Hal hatırınızı soran, “bugün çok güzel görünüyorsun” diyen, “bu çay da bizden olsun” diyerek ilgi gösteren personeller her biri.

3 BÖLÜMDE 200 KONUK AĞIRLANABİLİYOR
Pandemiden kaynaklı sosyal mesafeler oluşturuldu mekânda. Ama pandemi öncesi, bahçede 21, salonda 18, terasta 15 masa derken 200 kişiyi aynı andı ağırlayabilecek bir kapasitesi var Kahve Deryası’nın.

AÇIK BÜFE KAHVALTISI ON NUMARA
Kahvaltıda açık büfesi ile öne çıkıyor Kahve Deryası. Otele hitap ettiği için hem otel müşterilerine hem mekânın dışarıdan gelen müşterilerine, iki ayrı kahvaltı sofraları kuruluyor.  Kahvaltılıkların taze ve sıcak olmasına dikkat ediliyor çünkü. Salata grupları, peynir grupları,  soğuk sıcak tüm içecekler, poğaça, açma pastane ürünleri, sıcak büfe, omlet, yumurta serisi, tahin, bal, pekmez derken, tam 100 çeşitten oluşuyor kahvaltısı.

GÖRMÜŞ GEÇİRMİŞ, VİZYONU GENİŞ BİR AŞÇISI VAR
Mekânda lezzetli yemekler, Aşçı Adnan Kaya’nın eliyle pişiriliyor. Kendini tanıtırken “bölgenin çocuğuyum” diyor Adnan Usta. Yıllardır Marmaris Bölgesinde, tatil yörelerinde, yerli ve yabancı turist çeken dev otellerde aşçılık yapmış Adnan Şef. Dünya mutfağını da alakart mutfağını da gayet iyi biliyor. Bu yüzden her bir yemeği, adeta şovla pişiriyor. Sürpriz sunumlar ortaya çıkarıyor. Makarna çeşitleri, mantı, salata çeşitleri, tost çeşitleri, bonfile, biftek, dünya mutfağı, pizza, et ve tavuk yemekleri, bambaşka lezzet ve sunumla konuyor sofralara. Et sote, bonfile, Köri soslu tavuğunu denemelisiniz mutlaka.

PANDEMİ TEDBİRLERİ ALINMIŞ, GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN
Kahve Deryası, koronavirüs salgını sürecinde de üzerine düşeni gayet iyi yapmış. Adım başı dezenfektanlar, masalarda oluşturulan sosyal mesafeler, personellere giydirilen eldivenler, mekanda sık sık yapılan dezenfekte işlemleri ve mutfakta alınan hijyen önlemleri ile içinizi rahatlatıyor Kahve Deryası. 

PASTALAR, KAHVELER, DONDURMALAR, ENFES
Mekân, soğuk ve sıcak içecek çeşitlerinde çok başarılı. Yeniliklere açık. Her yerde bulamayacağınız içecekler, pastalar ve dondurmalar var burada. 

GÜNÜN MENÜSÜ OLUYOR BİR DE
Mekânda günün menüsü uygulaması var bir de. Günün tatlısı, günün yemeği, indirimli ve sürpriz fiyatlarla servis ediliyor. 

ORGANİZASYONLARA AÇIK
Kahve Deryası’nda sık sık karşılaştığımız şeylerden biri de sürpriz doğum günü, evlilik teklifi, yıldönümleri gibi özel gün ve haftalarda özel sürprizler gerçekleştiriyor olması. Sevdiklerinize sürpriz yapmak istiyorsanız, dilediğiniz süslemeyi yaptırabilirsiniz. Bu organizasyonlarda yer alan personellerin de heyecanınıza ortak olacağını göreceksiniz. 

SOSYAL MEDYA HESABINI TAKİBE ALABİLİRSİNİZ
Kahve Deryasını instagramda @kahve_deryasi_batman sayfasından takip ederek, günün menüsünü ya da pişirilen yemekleri inceleyebilirsiniz. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete