YENİ YERLER

Döner ve paçada marka isim: Paşa

Batman'da döner ve paçada marka isim: Paşa

Döner ve paçada marka isim: Paşa
14-07-2022 10:16
14-07-2022 10:20
BATMAN
Google News

Gap Mahallesi 2502 sokak Milli Eğitim Binası yanında bulunan Paşa Paça ve Döner Salonu’nda lezzet dolu bir sohbete var mısınız?

Hadi başlayalım.

Tandırda paça,

Ateşte döner,

Ateşte künefe,

El yapımı enfes çiğköfte ile Batman’da uğrak mekânlarımdan biridir Paşa Paça ve Döner Salonu.

AİLESİ, BATMAN’IN İLK PASTANESİNİ AÇMIŞ

Mekânın işletmecisi Kadir Altunel, 1972 doğumlu 50 yaşında bir lezzet ustası. Mardin Ömerli doğumlu, henüz 6 aylık iken Batman’ın havasını solumaya başlamış. Ailesi, 1960’larda Batman’ın ilk pastanesini açmış. O da henüz 6 yaşlarında tanışmış iş hayatıyla. Su satmış sokaklarda. Sonra evden işyerine yemek getirip götürmeye başlamış. Bir süre sonra bulaşıkları yıkayarak tozunu yutmuş işyerinin. Çıraklık, kalfalık derken, lezzet aşçısına dönüşmüş zamanla… 1983'te Batman’da ilk defa Elma Sokağında küçük bir dükkânda kırmızı et döner işi yapmış. Kısa bir süre yemek sektöründen ayrılıp kuyumculuk yapmış.

Batman’ın ilk Ortadoğu Kadınlar Pasajını hazırlamış, 29 dükkânın yapımında ter dökmüş. 

Sonra Libya’da yemek sektöründe çalışmış, 12 yıl sonra savaş başlayınca ver elini Batman…

PAŞA PAÇA VE DÖNER SALONU 2017’DEN BERİ…

Kadir Usta, 2017 yılında Gap Mahallesi 2502 sokak Milli Eğitim Binası yanında ustalık eseri olan Paşa Paça ve Döner Salonu’nu açtı. Pandemiyle birlikte kapanmaya gitse de lezzetseverler bu mekandan vazgeçmedi. Odun ateşinde pişirdi et döner Batman’da çok sevildi. İşyerinin arkasına açtığı kuyuda ilk kez paça yemeğini denedi, bu lezzet Batman’da markalaştı. Odun ateşinde künefe, damakları tatlandırdı. Bizzat kendi eliyle yoğurduğu özel çiğköfte ise özellikle Ramazan Ayların aranan lezzetlerinden biri oldu.

TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞINA HAKİM BİR USTA

Kadir Usta, on parmağında on marifet olan bir usta. Tatlı, döner, içecekler, dondurma, her türlü sıcak yemek ve soğuk meze olmak üzere Türk ve Dünya Mutfağına hakim bir usta. eve götürdüğü 5 kelleyi temizlemek isterken kokuda rahatsız olan ailesi için işyerin arkasına açtırdığı kuyuda kelle paça temizleyip bunu paça çorbasına dönüştürmüş Kadir Usta. Lezzetin doğallığını bozmadan, sadece kuzu kullanarak pişirdiği paça yemeği ile Batman’da ustalığını ilan etmiş. Dönerde kuzu boşluğu, süt danası ve kuzu kuyruğu kullanarak lezzetini markalaştırmış. ‘Nerede doğal beslenen, doğa ortamda yetişen lezzetli kuzu ve et var, gider bulurum’ diyor Kadir Usta ve ekliyor ‘Bunu için fiyata da bakmam, benim için sağlık ve hijyen de en az lezzet kadar önemlidir çünkü’

BU DÖNER, BATMAN’DAN MECLİSE GİDİYOR…

Kadir Ustanın, odun ateşinde pişirdiği dönerler ve paça yemekleri, Batman’dan Ankara’ya hatta TBMM’ye kadar gidiyor bugün. Daimi müşterileri, Kadir Usta’nın lezzetli yemeklerini Ankara’da da terk etmiyor. Özel ambalajlarda paçanın eti ayrı, suyu ayrı şekilde gönderiliyor paketler.

12 PERSONELLE HİZMETTE

12 personelle güler yüzlü hizmetin verildiği Paşa Paça ve Döner Salonu’nda hijyen ve lezzet, öncelikli konular. Siparişleriniz için 0488 214 04 44 numaralı hattan Paşa’ya ulaşabilir, Sonsöz’ün selamlarını ileterek ekstralardan faydalanabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ramsés
Ramsés 2 yıl önce
Bunu denemeliyim!
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete