YENİ YERLER

SORAÇAN

YENİ YERLER YENİ MEKANLAR'DA: SORAÇAN

SORAÇAN
04-09-2014 11:41
Google News

Merhaba değerli Gazetemiz okurları.

Bu haftaki “Yeni Yerler Yeni Mekânlar” sayfamızda sizleri, yine her şeyi bulabileceğiniz gözde mağazalardan biri olan Soraçan’la buluşturacağım.

1974 YILINDA BATMAN’LA TANIŞTI

Mağaza sahibi Hasan Açan röportajımızı yapmak üzere ona soyadını soruyorum. Açan deyince ben hemen “Soraçan’ın açan’ı ordan geliyor demek diyorum” ve ardından Soraçan’ın tarihini soruyorum Hasan Bey’e.

Hasan Bey başlıyor anlatmaya. “Biz Mardinliyiz. 1970’lerde bizim akrabalar, amcamlar falan Midyat’tan Batman’a gelmişler ve yerleşmişler. Bunlar hep Açan adı altında iş yerleri açmışlar. Benim babam da amcamlardan sonra gelmiş yerleşmiş Batman’a. (1974) Elma Sokağı’nda çeyizlik eşya satan bir yer açmış. İlk mağazamızı orda açmış yani. İsmini de Açan adı altında birçok yer olduğu için; (amcamların açtığı) babam da demiş ki, hangi Açan hangi Açan diye düşünüp sormaktan gelen Soraçan olsun demiş. Ve mağazanın ismini Soraçan koymuş”

2007’DEN SONRA ZİNCİRLER KUŞAĞI OLDU

Turgut Özal Bulvarı üzeri eski Grosmar’da olan Soraçan’ın üçü perakende, biri toptan ve bir tanesi de hac malzemeleri satan mağaza olmak üzere, toplam beş şubesi var. İlk 1974’te Batman’la tanışan Soraçan, 2007’den sonra büyümeye başlıyor ve şube sayısını arttırıyor.

BATMAN’LA BÜYÜDÜK

Başarının sırrını sorduğumda “öncelikle inanmak gerekiyor. Yaptığı işin en iyisini yapmak isteyen, bir duruşumuz vardır. Allah’ın yardımıyla işlerimizi büyüttük. Ticaretin en önemli hususları; ciddiyet, sadakat, işin hakkını vermek ve cesur olmaktır. Batman’da bizi yalnız bırakmadı bu anlamda. Biz başarılı adımlar attıkça yanımızda yer aldı. Deyim yerindeyse; Batman Halkıyla büyüdük” cevabını alıyorum Hasan Bey’den.

HİZMETE DOYMUYOR

Genelde çeyizle anılsa da Soraçan mağazaları zücaciye, elektrikli ev aletleri, giyim, ayakkabı, kırtasiye, kozmetik, iç giyim, bebek ürünleri, market ve manav üzerine hizmet vermektedir.

Kaliteden ödün vermeden her alanda hizmet vermeyi ilke edinen Soraçan’da bütün okulların üniformalarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızın tüm kırtasiye malzemelerini de yine burada bulabilirsiniz. Bay, bayan, çocuk ayakkabı ve terliklerini; aynı şekilde bay, bayan, çocuk iç giyim ihtiyacınızı da burada rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

Her alanda kendini kanıtlayarak; her yaş grubu ve kesime hitap eden mağaza giyimde de bay, bayan ve çocuklara hizmet sunmaktan geri kalmıyor. Böylece çok yer gezmeden, güzelliğin ve kalitenin doğrultusunda hem kendinizi hem de eşiniz ve çocuklarınızı giydirebileceksiniz.

MANAVIMIZ HALK GÜNÜ GİBİ

Manav bölümüne gelince, müşterilerinin bütçesini zorlamadıklarını belirten Açan “manavımız adeta halk günü gibidir. Hem ürünlerimiz çok taze hem de fiyatlar çok uygun. Hatta biz manava tabiri caizse Alo Tevşo bile diyoruz” diyor ve en iyisini en uyguna verme politikasını uyguladıklarını dile getiriyor.

Belli aralıklarla kampanyalar düzenleyerek ürünlerde indirim uyguladıkları hatırlatmasını da yapıyor mağaza sahibi Hasan Açan. Mağazayı gezerken şu anda da market (bakliyat ve deterjan) ve zücaciye bölümlerinde bazı ürünlerde indirim kampanyaları uyguladıklarına ben kendim şahit oldum.

Hizmette sınır tanımayan Soraçan, kasap bölümüyle de Batman’a her türlü et ürününü sunmaktadır.

UNLU MAMÜLLER KENDİ İMALATIMIZ

Batman’a hizmete doymayan gözde mağaza, patiseri bölümünde kendi imalatıyla gönüllerde yer ediniyor. Sevdiklerinizin doğum günlerinde pastalarını almak istediğinizde hiç tereddüt etmeden Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Soraçan Şubesine gelebilirsiniz. Tazeliğin yanı sıra Batmanlı ustaların bütün yaratıcılıklarını sergiledikleri patiseri bölümünde çocuklarınız için çok sevimli objelerden yapılmış pastaları da bulabilirsiniz. Çocuklarınızın mutluluğunu bu sevimli objelerle bir kat daha arttıracağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Yaş pastanın dışında birçok pasta ve kurabiye çeşitleriyle birlikte; çavdar ekmeği, mısır ekmeği, tam buğday, kepekli ekmek, tandır ekmeği ve sayamadığımız daha birçok ekmek çeşidini de burada çok rahat bulabilirsiniz.

REKABETÇİ POLİTİKAMIZ VAR

“Hedefimiz tüketim değil de üretim üzerine dünya pazarında var olmaktır” diyen Hasan Açan, Soraçan mağazalar zincirinde 170 kişinin istihdam edildiğini dile getiriyor ve ekliyor

“ulusal işletmelere karşı yerel işletmelerle rekabetçi bir politikamız var. Bu anlamda Batman’ın ekonomisine ciddi bir katkımız var. Örneğin; toptancılar sitesindeki esnafın da büyümesine katkıda bulunuyoruz. Çünkü yerel market ve işletmelere verilen destek, bize verilen destek demektir. Dolayısıyla yerel yani Batman’daki işletmelerle karşılıklı etkileşim içindeyiz. Böylelikle hep birlikte Batman’ın büyümesini ve ilerlemesini sağlıyoruz”

ÖNCELİĞİMİZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Önceliği kalitede müşteri memnuniyeti olan mağazalar zinciri, 12 markanın bölge bayiliğine ev sahipliği yapmaktadır. Ve Türkiye’nin en iyi markaları olan tam 800 marka ile çalışıyor.

“başarı ekip işidir: iyi bir ekip, işin püf noktalarından biridir” diyen Açan, mağaza personelinin de büyük bir sadakat ve azimle çalıştığını belirtiyor “bu gün Batman denince hatta Güneydoğu denince ilk akla Soraçan geliyor. Bu sadece benim çabamla değil. Mağazada çalışan herkesin çabası ve emeğiyle oluyor.” Kat şeflerimizin dışında her birimin sorumlusu var. Şeflerimiz, sorumlularımız, bütün elemanlarımız canla başla büyük bir azim ve sadakatle çalışıyor” diyor.

Hasan Açan’ın yoğunluğunu görünce aklıma, bazen yorulduğunuz, her şeyden elinizi çekmek istediğiniz dönemler olmuyor mu diye sorduğumda Hasan Bey “170 insanın istihdamı yorgunluğumu kapatıyor unutturuyor” yanıtını veriyor.

PRENSİBİMİZ KALİTE, HİZMET VE UYGUN FİYAT

Soraçan, kurulduğu ilk andan itibaren kaliteye verdiği önem ve zoru başarma azmi sayesinde kısa sürede tanınmış ve bu ilkelerinden asla vazgeçmemiştir. Mağazalar zincirinin değişmez prensipleri daima kalite, hizmet ve uygun fiyat olmuştur. Üretimde başarı ve sürekliliğin teminatı hizmette dürüstlük ve kalitedir prensibiyle çalışan Soraçan, deneyimli personeliyle 08.00 ile 23.00 saatleri arası hizmet vermektedir. Çarşıdaki şubeler ise; 08.00 -07.00 arası Batman halkının hizmetindedir.

 

FOTO : YUSUF KAVAK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete