45 dakika’da kitap-5

45 dakika’da kitap-5
18-04-2022

Dile kolay şu ana kadar  15 program yaptık. Bundan sonra Allah izin verirse Ulusal düzeyde tanınmış yazarları da çıkarmayı  düşünüyoruz.

Bu serimizin ilkini Yazar Maruf Özülkü ile yaptık. Maruf Özülkü’nün ; Medrese, Müspet ihtilaf,Hayat sineması, Gülhane ve İstiklal Marşı Kültürü adlı kitapları mevcuttur.

Maruf Özülkü yayın konusunda tecrübesi olan mahalli Televizyonlarda yayıncılık yapmış bir yazarımızdır.

Birçok Dergide de yazı yazmış olması onu yazı konusunda tecrübeli kılıyor. Aynı zamanda birçok STK’ da görev almış.

Yazar Maruf Özülkü’nün şiir yazma ve şiir okuma konusunda yetenekli olduğu program esnasında yazdığı şiirleri okurken anlaşıldı.

Kendi deyimiyle “Şiirimsi düşünceler” ile kendi yazdıklarını şiir olarak görmediğini ifade ederek mütevazılık gösterdi.

Yazar Maruf Özülkü ile yaptığımız söyleşi faydalı oldu. İzlemeyenlerin kayıttan izlemeleri için videoyu buraya iliştiriyorum.

***

Bu serimizin ikincisini Doç. Dr. Şükrü Aydın ile gerçekleştirdik. Şükrü Aydın Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde görev yapmaktadır.

Yazar Doç.Dr.Şükrü Aydın’ın üç kitabı mevcuttur.Kuran’da Kibir, Kuran’da Fıkracılık Olgusuna Yaklaşım ve Kur’an’ı Anlamak.

Ramazan ayına giriş yaptığımız hafta yaptığımız programın Ramazan’ın ruhuna uygun olmasını istedik.

Bu yüzden Yazarımızın “Türkçe çevirileri bağlamında Kur’an’ı Anlamak” kitabı üzerinde yoğunlaşarak programı gerçekleştirdik.

Yazarımız hacimli ve nitelikli bir kitap yazmıştı. Araştırmaya yönelik bu kitabını önceden okuyarak soru çıkarmaya çalıştım.

Ramazan ayının Kur’an ayı olması ve Kitabın da Kur’an’ı anlamak üzerine olması bizleri nitelikli soru çıkarmaya yöneltti.

Sorularımızdan bazısı şöyleydi. Meal Mushaf sayılır mı? Dünyanın en çok okunan kitabı neden en az anlaşılmaktadır? Müteşabih ayetler anlaşılır mı?

Daha birçok önemli sorunun sorulduğu ve hocamızın cevaplandırmaya çalıştığı programı izlemenizi tavsiye ederim.

***

Serimizin son programını Eğitimci yazar Misbah Eratilla ile gerçekleştirdik. Yazarımızın 43 yıllık eğitim tecrübesinden faydalanmaya çalıştık.

Yazarımızın kitapları dört adet olup bunlar; Kayıp çocuklar, Kırmızı kurdelenin sırrı, Böyle buyurdu babam, Öğretmenin selamı var şeklinde isimlendirilmiştir.

Yazarımızın kitapları gerçek hayattan alınmış olup kısa kısa hikâyecikler şeklinde düzenlenmiştir. Kısa olduğu için okuyanı sıkmayacaktır.

“Öğretmenin Selamı Var” adlı kitabının arka kapağında “Düğüm olmuş bir meselenin Öğretmenin selamı ile çözülmesi” ibaresi mevcuttu.

Doğal olarak dünden bugüne ne değişti diye insan düşünüyor. Günümüzde de bu tür olaylar yaşanmakta mıdır?

İşte bu ve buna benzer soruları yazarımıza sorduk. Elbette günümüzde her şey de olduğu gibi eğitim de sorun var.

Ancak diğer alanlar ile eğitim kıyaslanamaz. Zira eğitim ile insan yetişir. Ya da yetişemediği için yükünü toplum çeker.

Yazar Misbah Eratilla ile yaptığımız söyleşiyi izlemeyenler için:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?