Gösterişçi toplumuz vesselam

Gösterişçi toplumuz vesselam
11-03-2024

Gösterişe o kadar kendimizi kaptırmışız ki, kendimiz olmaktan çıkmışız. En ufak bir şeyi yaptığımızda söylüyor ve  takdir bekliyoruz.

Yaptığımız her şeyi çevremiz görsün hatta çevremiz dışında da ne kadar kişi görebiliyorsa görsün istiyoruz.

İşi o kadar abartıyoruz ki, yaptığımız yanında, yapmadığımız şeyi yapmışız gibi söylüyor ve göstermeye çalışıyoruz.

Açılışlar, açılmış olanlar, açılışa hazır olmadığı halde açılmaya hazırmış gibi gösterilmeye çalışılanlar hep gösterişçi toplumun örnekleri…

Bir bakan,bir bakan yardımcısı veya üst yetkili biri geldiği zaman hemen açılış yapıp gösteri yapmak istiyoruz.

Oysa ki açılışını daha önce yapmış olduğumuz her ne ise tekrarını yapmakla israf yapıyor  ve kaynaklarımızı sömürüyoruz.

Neymiş efendim Bakan bey görsün de takdir etsin. Gazetelerde çıkayım da biraz reklam yapayım. Buradan belki biraz nemalanırım zihniyeti tüm bu gereksiz şeyleri ortaya çıkarıyor.

Oysa tasarruf tedbirleri yürürlüktedir ve bu tasarruf tedbirlerini uygulayın diyen Bakan beyin kendisidir. Ama tüm bu gereksiz şeylere hayır diyemiyor.

Bir sürü araç yollara düşüyor, uzun kuyruklar trafiği tıkıyor, pastalar ve tatlılar, bir sürü insana akşam yemekleri vs hepsi gereksiz ve israf türünden.

Pastalar,yemekler ve tatlılar, gösteriş sonrasında çöpe atılanlar, boşa israf edilen yakıtlar,  mesaisi heder olanlar  vs.

Sonrasında açılışında yapıldığı söylenen şeylerin birçoğunun anlam ve önemi yok, birçoğu abartılmış ve sıradan şeyler, söylendiği gibi olmayanlar vs.

Anlamsız ve sıradanlıklar, koca koca insanların oynadığı tiyatrolar, gösterişler ve güzellemeler hepsi birer koltuk ve makam işgal etmek için mi?

İşin aslını bir türlü yakalayamıyoruz. Reklam yapanlar hep önde oluyor hep önde tutuluyor, amiyane tabirle yağ çekenler bir yerlere getiriliyor diye mi tüm bunlar yapılıyor?

Ramazan geldi ve bu ayda bir çok israf yapılacağı gibi bir çok da gösteriş yapılacak. İnsanlara gösteriş olsun diye gazetelerde boy göstermeler yaşanacak.

Bir kuruş yardım yapanlar bin liralık reklam yapacaklar. Mükafatı Allah’tan beklemek yerine kullarına gösteriş yapanlar artacaktır.

Milletin bütçesinden harcananlar, binlerce insana verilecek yemekler, lüks araç kuyrukları, biri geldi diye yüzlerce toplanmalar.

Gösterişci toplum olduğumuz müddetçe işin aslına dönemeyiz. Üretip konuşmayan toplum yerine tüketip konuşan toplumuz vessalam.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Abdurrahim KAYA
Abdurrahim KAYA 2 ay önce
Gösterişci toplum olduğumuz müddetçe işin aslına dönemeyiz. Üretip konuşmayan toplum yerine tüketip konuşan toplumuz vessalam.
Dilaver Adıbelli
Dilaver Adıbelli 2 ay önce
Özetle; insanlar iki yüzlü, çıkarcı ve utanmaz,karşılıksîz kimse kılını kıpırdamıyor,çıkarı yoksa kardeş kardeşi satıyor,helal harama karışmış, insanlık bitmiş,ölmüş başımız sağolsun.