AK PARTİ KONGRESİNİN ARDINDAN

04-02-2018

Cumartesi günü şehrimizde olağanüstü bir gün yaşandı.
Günlerdir hazırlıkları yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Ak Parti İl Kongresi, beklenenin üzerinde bir katılımla gerçekleşti. 
Türkiye’nin bir numaralı ismi Cumhurbaşkanı’nın katılmasından dolayı kongre, mitinge dönüştü.
Ak Parti il yönetimi ve bütün kurumların günlerdir hazırlığını yaptığı kongreye sadece Batman’dan değil çevre il ve ilçelerden de katılım gerçekleşti.
Kongre dolayısı ile kentin bütün işlek caddeleri Bayrak, Cumhurbaşkanı’nın Posterleri ve Ak Parti flamları ile süslenirken, şehirde adeta kırmızı alarm verilmişçesine güvenlik tedbirleri en üst düzeyde alınmıştı.
Şehrimize uçakla gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stada karayolu ile geleceği hesaplanarak, geçeceği yolların önemli bölümü trafiğe kapatılmış, sağlı sollu araçların park etmesi yasaklanmıştı.
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan dört kobra helikopter eşliğinde hava yolu ile kongrenin yapılacağı kapalı spor salonun yanındaki futbol stadına geldi.
Stat önünde bekleyen binlerce kişiyi selamladıktan sonra, kongrenin yapılacağı salona geçti.
İzdihamın yaşandığı salonda bulunanları selamladıktan sonra konuşmasına başladı.
Cumhurbaşkanı, başta Afrin Operasyonu başta olmak üzere güncel konulara değindi. 
Gördüğü yoğun ilgiden bir hayli memnun olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin başında 3 yıl sonra geldiği Batman’da bir diriliş hamlesinin verildiğini söyledi.
“İstikrar’a iradesine sahip çıktığı için vefalı Batman halkını kutluyorum” diyen Cumhurbaşkanı, Batman’ın dayanışma ve kardeşliğin şehri olduğunu sözlerine ekledi.
16 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde % 60 oranında evet oyu veren Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerine teşekkür ederken, Batman’ın %36 oranında Evet dediğini, buna rağmen küsmediğini, hatayı kendilerinde aradıklarını belirtirken de yeni il yönetimin bu nedenle iş başına getirildiğinin sinyalini veriyordu.
16 Kasım seçimleri üzerinde durarak, bu güne kadar hiçbir seçimi şantajla, tehditle almadıklarını, seçimleri hep gönüllerde ve zihinlerde kazandıklarına dikkat çekti.
Salon ve salon dışındaki heyecanın 2019 seçimlerine taşınmasını isteyerek, AK Parti’yi Batman’da bir numara yapacak kadroyu oluşturduklarını söylerken, yeni yönetimin önüne de büyük bir hedef koydu.
Batman’a başta Tıp Fakültesi olmak üzere müjdeli haberler vermesi beklenen 
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık bir saat süren konuşması esnasında 2002 yılından bu yana Batmana kazandırılan yatırımların üzerinde daha çok durdu. 
Batmana 16 yıllık iktidarları döneminde toplamında 12 katrilyonluk bir yatırım yapıldığını, bu kapsamda özetle 3600 derslik, Batman Üniversitesi, 4700 TOKİ konutu, 15 bin kişilik bir stat, 132 kilometre bölünmüş yol, Ilısu ve Batman barajlarını kazandırdıklarını söyledi.
Ilısu Barajına da konuşmasında geniş yer vererek, bu barajın bitimi ile birlikte Hasankeyf Denizinin oluşturulacağını söyledi.
Geçmişte bu önemli baraja çıkanları dağdaki örgüt mensuplarının barınma ve geçişini engelleyeceği için karşı çıktıklarını belirtti.
Cumhurbaşkanın konuşmasında dikkat çeken en önemli konu ise bana göre ne geçmişteki nede şu anki Belediye yönetimi ile ilgili olumlu veya olumsuz hiçbir şekilde konuşmamasıydı.
Bir de Mart 2019 seçimlerine hiç değinmezken, Kasım 2019 Cumhurbaşkanı seçiminden söz çekmesi dikkat çekiciydi.
Aylardır çalışmaları ve tartışması yapılan il yönetimi seçimi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gölgesinde kaldı.
Kongre, daha çok bir miting havasında geçti.
Daha önce birden fazla listenin kongrede yarışacağı yönündeki söylentilere rağmen bir sürpriz olmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile aylar önce il başkanı olarak atanan Murat Güneştekin’in, uyum içerisinde çalışacağı ekipten oluşan tek liste, delegelerin neredeyse tümü tarafından onay gördü.
İlçe ve il kongrelerini tamamlayan Ak Parti Batman Teşkilatı, bundan böyle bütün enerjisini 2019 seçim hazırlıklarına ayıracak.
Kendilerini uzun ve zorlu bir maraton bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?