BARO SEÇİMİ İÇİN ÇARŞAF LİSTE ÖNERİSİ

24-03-2021

Yılan hikâyesine dönen Baro seçimlerinin tarihi, nihayet kesinleşti.  
Normalde 3–4 Ekim’de yapılması gereken kongrenin, korona tedbirleri nedeniyle 7 ay sonra yani 10-11 Nisan’da yapılacağı söyleniyor.
Tabi kongre gününe kadar olağanüstü bir durum yaşanmazsa Batman Barosu, Yeni Başkanını belirleyecek.
Bu süreç içerisinde Batman Barosu Başkanlığına aday olan Av. Serkan Ramanlı adaylıktan çekildi, Av. Ferhat Özdemir adaylığını açıkladı.
Seçime sayılı günler kala, başkanlık için Av. Mahmut Tanrıseven, Av. Ferhat Özdemir ve Av. Erkan Şenses, adaylıklarını açıkladı.
3 ismin, neden aday oldukları, projeleri ve hedeflerini kamuoyu ile paylaşmaları için ile Sonsöz TV’de ilk söyleşimizi gerçekleştirdik.
Baro Başkan Adayı Av. Mahmut Tanrıseven canlı yayında konuğumuz oldu.
23 yıldır Batman’da avukatlık yapan Tanrıseven, 1 saatlik yayın boyunca hem izleyicilerin hem bizim sorularımızı yanıtladı.
Tecrübeli hukukçu ile son derece verimli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Yaklaşık 470 üyesi bulunan Batman Barosunu, bulunduğu noktadan daha iyi yerlere getirmek için projele ve hedeflerini anlattı.
Seçim çalışmaları hummalı bir şekilde sürdüren Tanrıseven, Baroda yeni olan genç hukukçuların oylarını almak için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Hukukçu bir aileden gelen Tanrıseven’in ailesinde 3 hukukçu daha var.
Demokratik bir yarışa çıktıklarını, kim kazanırsa ve kaybederse seçim bitiminde kendisini tebrik edeceğini özellikle vurguluyor.
Genel Kurulun hoşgörüyle ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için de bir öneri sundu.
Tanrıseven, seçimlerde gruplaşmalara mahal vermemek için 3 ayrı liste yerine 3 başkan adayı ile yönetime talip olanların hepsinin isminin yer alacağı çarşaf tek liste ile seçime gidilmesini öneriyor.
Çarşaf liste yöntemi ile seçim yapılması, bazı siyasi parti ve dernek seçimlerinde de arada başvurulan bir yöntemdir.
Bu yöntemi diğer başkan adayları da benimserlerse, 3 başkan adayının isminin başta olduğu yönetim kurulu üyeleri ve üst kurul delege adaylarının ise karma bir şekilde altta yer alacağı tek bir liste ile seçime gidilir.
Seçimde oy kullanacak Baro Üyeleri de bu karma listede ismi olanlardan 1 başkan ve 10 kişilik yönetim kurulu üyesinin isminin karşısındaki kutucuğa X işaretini koyacaklar.
Bu yöntemle böylece her 3 adayın listesinde bulunanların yönetime seçilme şansı doğacaktır, böylece temsili güçlü bir yönetim oluşturulabilecektir.
Bu durum başkanların lehine de olabilir.
Şöyle ki, bir üye sırf yönetimini beğenmediği için başka listeye oy vermek zorunda kalmaz.
Bakalım Baro Başkan Adayı Mahmut Tanrıseven’in çarşaf liste önerisine diğer adaylar ne diyecekler?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?