BATMAN ÜNİVERSİTESİ YİNE GÜNDEMDE

18-08-2020

Bu aralar yerel basında da gördüğünüz gibi üniversitemiz yine gündemden düşmüyor.
Bu tartışmalarda basın da kendi arasında ikiye hatta üçe bölünmüş durumda.
Kimisi üniversite yönetimini zor durumda bırakacak iddiaları gündeme taşıyor, kimisi ise rektörün demeçlerine yer vererek üniversiteyi sahiplenen bir duruş sergiliyor.
Kimisi de tartışmaları görmezden gelerek “banane”ci davranıyor.
Sebebi ne olursa olsun olan, üniversitenin itibarına ve geleceğine oluyor.
Üniversite için yeterlilik puanları alanların tercihte bulunacakları bir dönemde üniversitenin kurumu yıpratacak iddialarla gündemde olması elbette doğru değildir.
Kabul etmek gerekir ki üniversitemiz tanıtım,  başarı ve akademik açıdan Türkiye’deki mevcut üniversiteler içerisinde son sıralardaki yerini koruyor.
Bu gerçekten yola çıkarak bir şehrin gelişimi, tanıtımı, kültürel ve sosyal yaşamı açısından son derece önemli olan üniversitenin başarısı için herkes önemli görevler düşüyor.
Üniversite her zaman gündemde olmalı ama kişilerin yaptığı yanlışlarla değil daha çok kurumsallaşması ve başarısı ile gündemleşmelidir.
Şayet bir rektörün ismi bir üniversitenin önüne geçmiş ise orada bir sorun vardır.
Rektörler gelip geçicidir. 
Kalıcı olan, üniversitedir.
İyi veya kötü bir rektör, üniversitenin kurumsal kimliğinden daha çok ön planda ise ve tartışmaların odağında ise bu durum o kuruma zarar verir.
Batman Üniversitesinde ne yazık ki böyle bir durum söz konusu.
Gündemde olan Batman Üniversitesidir ama baş aktör her zamanki gibi uygulamaları ile Üniversite Rektörü Aydın Durmuş’tur.
Aydın Hocanın kişiliği, dürüstlüğü ve vatanperverliği ile ilgili söyleyeceğim bir söz yok ancak şahsen idareciliğini ve yönetimini benimsemeyenlerdenim.
13 yıllık bir üniversiteden elbette mucize beklemiyoruz.
Ama kabul etmek gerekir ki üniversitemiz hak ettiği yerde değil.
Bu başarısızlığın faturası 4 yıl rektör yardımcılığı, 3 yıl da rektörlük yapan Aydın Durmuş’un da olsa aslında hepimizin başarısızlığıdır.
Başarının ve başarısızlığın kriteri nedir diye sorarsanız, Batman Üniversitesinin başarılı olduğunu iddia eden Aydın Hoca hepimizden daha iyi biliyor.
Ama buna rağmen kendisi ile ilgili gündeme gelen iddialara her karşılılık verdiğinde,  kendince Batman Üniversitesini başarılı bulduğunu belirtiyor.
Allah aşkına bu başarı öyküsünü verilerle ortaya koysun ve beni de yanıltıp mahcup etsin.
Hocam şundan emin olsun, sadece üniversitenin değil Batman’daki tüm kurumların başarılı olmasını canı gönülden destekleyen ve arzulayan biriyimdir.
Durmuş Hocanın, benim hafızamda bıraktığı iz en çok da polemikçi yönüdür.
Her an herkesle polemiğe girebiliyor.
Oysa bir insanın, hakkındaki iddialara vereceği en önemli yanıt, icraatlarıdır.
Eğer ortada başarı varsa kimin ne deyip demeğine aldırış etmeye gerek yok.
Ama başarı ve icraat yoksa kişi genelde saldırı veya savunmaya geçer.
Şahsen benim Batman Üniversitesi yönetiminden beklentim, söylemleri ile değil, icraatları ile daha çok gündeme gelmesidir.
Aksi takdirde genç ve çok da başarılı olmayan üniversitemize zarar verirler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?