BATSO BAŞKAN ADAYI NASIROĞLU’NUN PROJELERİ

10-09-2017

7 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanlığına aday olanlara 29 Ağustosta yine bu köşemde bir çağrıda bulunmuştum.

İkna turları ve üye üye dolaşıp oy dilenme yerine projelerinizle yarışın çağrısında” demiştim.

Ve gazetemizin sayfasının, projeleri ile yarışacak adaylara açık olduğunu söylemiştim.

Cuma gününe kadar hiç bir adaydan kapsamlı bir değerlendirme gelmedi.

Bazı adaylar, meslektaşlarımıza verdikleri özel demeçlerde neden aday olduklarını ve seçilmeleri durumunda ne tür değişim ve hizmetleri gerçekleştireceklerine dair bir kaç özel demeç verdi.

Ancak geniş bir şekilde basın açıklaması yaparak projelerini açıklayan tek aday, şimdiye kadar Osman Nasıroğlu oldu.

“Batman Birlik Gurubu” çatısı altında BATSO yönetimine talip olan Osman Nasıroğlu ve Ekibi, geniş katılımlı bir basın toplantısı ile amaç ve hedeflerini detaylı bir şekilde açıkladı.

Çok ciddi bir biçimde seçimlere hazırlanan Batman İçin birlik Grubu “Projelerimizle Batman’ı geleceğe taşıyacağız” diyor.

“Benim Şehrim, Benim Geleceğim” başlığı altında kapsamlı bir tanıtım kitapçığı ve CD&’si de hazırlamış.

Eski BATSO Başkanlarından Osman Nasıroğlu “Şehrimize sahip çıkıyor, geleceğimizi planlıyoruz” şiarı ile yönetime gelmeleri durumunda yapacakları çalışmaları birer birer açıkladı.

Bu seçimin kaybedeni ve kazananı elbette olacaktır.

Ancak seçimde her adayın geleceğe dair vaat ve projeleri, gelecek yönetimlere de yol gösterecektir.

Bütün adaylara önerim, farklı format ve şekillerde olabilir ancak bir şekilde en kısa sürede kamuoyu ile proje ve hedeflerini açıklamalarıdır.

Seçim gününe kadar kimin ne tür hedef ve projesi varsa köşemde yer vereceğim.

Söz uçar ama yazı kalır.

Meseleye bu kapsamda baktığımdan dolayı BATSO adayları arasında kapsamlı bir şekilde proje ve hedeflerini açıklayan Osman Nasıroğlu’nun projelerini satır başları ile köşemde yer vereceğim.

-Batman’ın ekonomisini, vizyonunu ve geleceğini büyük bir özenle planladık, bu sayede bütün yatırımcılarımızın önünü açacağız.

-Oda üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleklerin gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak adına her türlü faaliyeti tereddüt etmeden   geçmişte olduğu gibi yine gerçekleştireceğiz.

-Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla üretim hepimizin yönetimimizin en büyük hedefi olacaktır.

-Ticaret ve Sanayi Odası’nı, kurumsal yapısı, duruşu, gelecek planları, medya/toplum iletişimi ve lobi faaliyetleri ile profesyonel/vizyoner bir yapıya kavuşturmak en büyük amacımızdır.

-Stratejik planın sürdürülebilir olması planlanacak. Yeni gelişmeler ve yeni yaklaşımlar doğrultusunda periyodik olarak güncellenecektir.

-BATSO’nun kurumsal kimliği geliştirilecek, kişilere bağlı olmayan sisteme ve gelişmeye odaklı bir kimlik oluşturulacak. Sürdürülebilirlik en önemli yaklaşım olarak kabul edilecektir.

-OSB’lerin altyapı ve lojistik ağı geliştirilecek. OSB’ye tren hattı gibi alternatif ulaşım yolları planlanacak, Arsa tahsisi bekleyen yatırımcılar için, mevcut OSB’nin büyütülmesi, 2. OSB’nin Batman’a kazandırılması için proje ve lobi faaliyetleri yapılacaktır.

- En son 2014 yılında üyelerimize hibe veren ve 3 yılı aşkın süredir, KOBİ’lere yönelik ciddi bir hibe vermeyen DİKA’nın yeniden büyük ölçekte hibe vermesini sağlamak için girişimlerde bulunulacaktır.

-  En son teknoloji Cutter tesisini, tekstil fabrikalarının hizmetine koyarak, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayan bu sektörün kapasitesini artırılacaktır.

-Kredi, finansman, teknoloji, işletme ve pazarlama konularında eğitimlerle desteklenecek. Sosyoekonomik durumu düşük olan bireysel girişimcilerin kredi almaları sağlanacaktır.

-Kurumların ihtiyaçlarının temininde yerel esnafı tercih etmeleri yönünde lobi yürütülecek ve mal/hizmet alımlarında yerel esnafın tercih edilmesini desteklenecek. Konuya her platformda dikkat çekilecektir.

-Kadın ve genç girişimci kurulları tam desteklenecek, meslekte fark yaratanlar ödüllendirilecektir.

-50 Bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi imkanı veren, KOSGEB girişimcilik eğitimleri BATSO üzerinden verilecek. 

-Güçlü bir Batman lobisi kurmak ve bu lobiyle devletin kaynak ve imkanlarından Batman’a daha fazla pay ayrılmasını sağlamak, Batman’a kazandırılacak her yatırım, her derslik, her fabrika son derece önemlidir. Bu maksatla şehrimize değer katan her Lobi faaliyeti desteklenecektir.

--Sektörlerin sesi olan meslek komitelerinin faaliyetleri desteklenecek ve yönetim kuruluna teklifler ve projeler sunmak üzere periyodik toplantılar düzenlenecek. BATSO, komiteler üzerinden mesleki eğitimleri bizzat vermeye başlanacaktır.

-Meslek Grupları; Temsilde adaletin sağlanması, bütün mesleklerin yönetimde temsilini sağlamak adına son derece önemli olan ve Batman Ticaret ve Sanayi Olası’nda çözülmeyi bekleyen sorunlardan biridir. Meslek grupları en az 15 olacak şekilde yeniden planlanacak ve temsilde adalet sağlanacaktır.

-Batman’da mevcut hammadde kaynakları ve üretilen veya üretilebilecek tarım ürünleri dikkate alınarak envanter oluşturulacak, farklı iş sektörlerinin açılmasına yönelik gerekli alt yapı çalışmaları yapılacaktır.

 - Üyelerimizin en çok ihtiyaç duyduğu bir alanda faaliyet gösteren fakat üyelerimize yeterli hizmet veremeyen Kredi Garanti Fon’un kapasitesinin artırılması için girişimlerde bulunulacak. KGF Batman Şubesi’nin personel ve kaynaklarının artırılması için çaba harcanacak. Üyelerimizin, teminat sorunlarına çözümler için her platformda çalışmalar yapılacak.

 -ABİGEM yeniden ve daha güçlü açılacak. Üyelerimize ve yeni yatırımcılara bilgi ve danışmanlık hizmetleri ücretsiz verilecek. Üyelerimiz ulaşabilecekleri hibeleri, faizsiz kredi olanaklarını, yatırım için danışmanlıkları odamızdan ücretsiz alabilecekler.

-Üyelerimizin, kamu kurumlarında karşılaştıkları zorluklara, engellemelere, geciktirmelere karşı destek ve üyelerin yeni yatırım ve hibe almaları konularında hizmet verecek.

- Mesleki eğitimler bir programa bağlanacak. Satış pazarlama, ihracat, kamu ihale ve finans eğitimleri vermek üzere Türkiye’nin en iyi uzmanları üyelerimize eğitim vermeleri sağlanacaktır.

 -Çözüm odaklı bir anlayış ve yenilikçi, vizyoner bir yönetimle ortaya konulacak tüm kronik ve çözüm bekleyen sorunlarımıza hızlı ve kararlı çözümlerin üretilmesi sağlanacak.

-TMMOB, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve şehrin bütün dinamikleri ile sorunların çözümü ve işbirliği yapılacaktır. 

 -Şehrin entelektüel, sanatkar, kanaat liderleri ve akilleri ile sohbetler düzenlenip fikir alış verişi yapılacak.

-Bölge odalar ile ortak akıl toplantıları yapılmasına öncelik yapılarak ev sahipliği yapılacak. Ekonomik ve sektörel gelişmelere dair ortak kararlar alınacak.

-Batman’da üretilen ürünlerin tanıtımı için Batman ürünleri katalogu oluşturulacak ve uluslararası fuarlarda ve odalara dağıtımı sağlanacaktır. 

-Doğudan-batıya bütün Türkiye’ye Batman’ın ekonomik potansiyeli anlatılacak. Fuar, organizasyon ve tanıtım materyalleri ile tüm illerde Batman’ın tanıtımı desteklenecek.

-Web sitesi ve sosyal medyanın da etkin kullanımı ile Batman’daki yatırımlar, farkındalıklar ve cazibe konuları hakkında Türkiye’deki tüm odalar ve üyelerimiz bilgilendirilecek.

-Ticaret ve Sanayi Odası’nın başarılı üyelerini teşvik etmek ve şehrin tanıtımına katkı sağlamak için Batman’a değer katanlara verilmek üzere her yıl düzenlenecek bir seçimle ödül töreni yapılacaktır.

-  Batman Ticaret Borsası ve diğer kuruluşların desteği ile Batman ürünleri fuar alanı kurulacak. Yurtiçinden ve yurtdışından alım heyetlerinin gelişi organize edilecek.

-İşverenler için eleman, iş arayanlar için iş ilanı. Batman için iş arama ve işe alım süreçlerinde iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getirebilecek ücretsiz bir platform oluşturacağız.

-Şehrin sadece ekonomisi değil, engellisi, tabiatı, suyu, kültürü, sporu ve yaşam kalitesi gibi unsurları ile sosyal sorumluluk kapsamında ilgilenilecek.

-Oda’nın bağlı bulunduğu yasalar ve yetkinlikler çerçevesinde gerçekleştireceğimiz tüm faaliyetleri sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik anlayışı ile organize edeceğiz. Böylelikle hizmet kalitesini artırırken çevresel duyarlılığı da destekleyeceğiz”

Batman için Birlik grubunun önemli bulup köşemde yer verdiğim projeleri bunlar.

Önemli Not: Diğer gruplar da projelerini açıklamaları halinde köşemde yer bulacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?