CHP’NİN ADALET TALEBİ, KİM VE NE İÇİN?

04-07-2017

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ile birlikte yollara düşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 20 gündür yollardadır.

“Adalet” yürüyüşüne liderlik yapan Kılıçdaroğlu’na partisi ve farklı kesimlerden destek geliyor.

Kimisi yürüyüşü bir demokratik hak arayışı olarak görüp değerlendirirken, kimisi de yürüyüşü son derece farklı arayışı olarak değerlendiriyor.

CHP’ye göre Adalet arayışını amaçlayan bu yürüyüşün, kimin ve ne için olduğunu merak ediyorum doğrusu.

Hükümete muhalif bütün kesimleri yanına almaya çalışan CHP’liler, yürüyüş esnasında devrimci marşlar söylüyor, yeri geldiğinde Bozkurt işaretleri yapıyor.

Geçen Cumartesi günü 1011 metre uzunluğunda bir bayrakla yürüyüşlerine devam ettiler.

Milliyetçi, ulusal ve klasik sol anlayış havasındaki yürüyüşün ana teması olan “Adalet”teki kastın, CHP’ye dokunulması olarak anlaşıldığı algısı var kamuoyunda.

Çünkü şu ana kadar açılan pankartlar ve atılan sloganlar, adaletin işleyişinden haklı veya haksız bir şekilde şikâyetçi olanların taleplerini hiçbir şekilde içermemektedir.

Öte yandan bu girişimin kendi dışındaki hiç kimseye tahammülleri yok adeta.

Herkesinde kendi etraflarında toplanarak amaçlarına hizmet etmelerini istiyorlar.

Bu yüzden CHP’nin gerçek manada bir Adalet arayışında olduğu, bana samimi gelmiyor.

Geçmişi ile gelmiyor.

Bu günü ile gelmiyor.

Söylemleri ile gelmiyor.

Anlayışı ve ilkeleri ile gelmiyor.

Şiddet içermeyen her türlü ve yöntemdeki demokratik mücadeleyi benimsemiş biri olarak eşit ve özgürlükçü bir adalet için en ufak bir kıvılcım olsaydı ben de desteklerdim.

Adalet taleplerinin samimi olduğuna inanmadığım için olsa gerek, kendi adıma desteklemiyorum.

CHP’nin peşine takılıp gitmekten ise bu ülkede gerçek bir Adalet arayışında olanlar kendince demokratik yol ve yöntemlerle mücadelelerini vermeleri gerekir.

CHP, bu gün yollarda ise sadece kendi milletvekillerine dokunulduğu için yollara düşmüştür.

Oysa şayet amaçları gerçek Adalet olsaydı sadece kendi milletvekillerini değil, halkın oyları ile seçilmiş bütün seçilmişleri savunurlardı.

Sadece Enis Berberoğlu için değil, haksızlığa uğradığını söyleyen herkes için yollara düşselerdi, o zaman desteği hak etmiş olurlardı.

Bir de CHP’nin diğer bir derdi de Enis Berberoğlu ile başlayan milletvekilleri tutuklamalarının, başka isimlere de uzanması endişesidir.

Bence onları yollara döken asıl sebep de budur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?