Ekonominin dümeni bir Batmanlıya teslim…

Ekonominin dümeni bir Batmanlıya teslim…
05-06-2023

Yeni kabinenin en çok konuşulan Bakanı kuşkusuz ki Batmanlı bir isim oldu.

Gercüş’ün Arıca (Kefre) Köyünde doğan, ilkokul ve ortaokulu Batman'da okuyan, liseyi Gercüş’te tamamlayan hemşerimiz Mehmet Şimşek bir kez daha  Türkiye Ekonomisinin başına geçti.

Batmanlı Ekonomist Şimşek'in karnesi başarılarla dolu.

Şimşek, 2007 Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti Milletvekili olarak ilk kez Meclise gitti ve 60. Türkiye Hükûmeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev almıştı.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinin yanı sıra 2007 yılından itibaren Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüttü.

1 Mayıs 2009 tarihine kadar bu görevi yürüten Şimşek, bu tarihte ilan edilen kabine değişikliği ile Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti Batman Miletvekili olarak tekrar meclise giren Şimşek, kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde yeniden Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

Haziran 2015'te yenilenen seçimlerde AK Parti Miletvekili olarak tekrar meclise girdi.

64. Hükümet Kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

2018 seçimlerinde 3. döneme takılarak aday gösterilmedi.

Şimşek boşta kaldığı bu süreci dinlenerek geçirdi ve Batman’a sık sık ziyaretlerde bulundu.

Batmanla bağlarını koparmayan Şimşek’e büyük umutlarla 67.Hükümet Kabinesinde tekrardan önemli bir görev olan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevi verildi.

60. Dönem Hükümeti’nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, 61, 62, 63, 64. Dönem Hükümeti’nde Maliye Bakanı, 65. Dönem Hükümeti’nde Başbakan Yardımcısı görevleri süresince Türkiye Ekonomisinin yönetimi hep kendisindeydi ve ekonomide stikrarlı bir tablo çizdi.

Bakan şimşek ne zaman kabine dışı kaldıysa ekonomide kötü gidişat başladı.

Kendisine büyük umutlar bağlanan Şimşek, içinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemden Türkiye  Ekonomisini yeniden  düzeltebilir mi onu önümüzdeki günlerde alacağı karar ve önlemler gösterecektir.

Şimşek’in bakan olması hem Türkiye hem memleketi Batman için bir şans olarak görünüyor.

Bakanlık yaptığı dönemde Batman'a yapılan birçok yatırımda katkısı büyüktü.

Bakan iken en çok yakındığı konu ise Batmanlıların kendisine büyük yatırımların proje ve fikirleri yerine hep bireysel ufak tefek talepler getirmeseydi.

Bu yüzden Batmanlılar şehrin kalkınması için geçmişte  Bakan Şimşek’ten yeteri kadar faydalanamadı.

Şimdi Batman’ın önünde yeniden büyük bir fırsat var.

Hazinedeki paranın tozu Batmanda yatırıma dönüşse başta işsizlik olmak üzere birçok alanda Batmanın sorunları çözülebilir.

Ekonomide başarılı olan iş insanı Ferhat Nasıroğlu’nun da Batman Milletvekili olması bu dönemde önemli bir fırsat.

Umarım Batmanın dinamikleri, kamu kurum temsilcileri, şehrimizin kalkınması ve sorunlarının çözülmesi için projeler geliştirerek Milletvekili Ferhat Nasıroğlu aracılığı ile Bakanın önüne koyarlar.

Bakan Şimşek ve Milletvekili Nasıroğlu’nun hemşirilikten kaynaklı yıllardır samimiyet ve yakın dostluklarının olduğu biliniyor.

Bu birbirine yakın iki isimden Batman'ın beklentileri  önümüzdeki dönem için çok büyük.

Ekonomi alanında iki başarılı ismin şehrimize önümüzdeki dönemde katma değerleri ne olur bekleyip göreceğiz

Bu vesile ile Bakan Şimşek’in bu kritik ve önemli yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?