ELEKTRİK KESİNTİSİ İLE BİZE PES ETTİRMEZSİNİZ

08-04-2019

Baş not: Bu yazı Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan’ın talimatı üzerine yazılmıştır.

“Dip not’u bilirdik ama baş notu duymamıştık” diyorsunuzdur şimdi içinizden, eminim.

Ben de daha önce ne bir yerde okudum ne de duydum baş notu…

Bana bu ilhamı veren, yazıyı talimatla yazdıran kişidir.

Öyle bir sinirle aradı ki sanırsınız ki günlerdir gazetenin elektriğini saatlerce ben kesiyormuşum.

Gazeteyi neredeyse çıkaramayacak duruma geldik, günün yarısını elektrik beklemekle geçiriyoruz. Her kesinti, saatlerce sürüyor.   Bir saatlik işimiz, günümüzü alıyoruz. Habere, yazılara konsantre olamıyoruz” deyip elektrik kesintilerine çözüm bulunması için yazı yazmamı istedi.

Her elektrik kesildiğinde sanki trafolardaki şartelleri ben indirmişim gibi beni arıyor Hatice Hanım.

Alooooo sizin orada da elektrik kesildi mi ?” diye her sorduğunda ve ilginçtir her seferinde ben “hayır” dedikçe çıldırıyor.

Gerçekten de en son bizim evde ya da Hatice Hanımın aradığı sırada bulunduğum herhangi bir yerde elektriklerin kesildiğini hatırlamıyorum.

En son hatırladığım elektrik kesintisi “ABD emperyalizmi ve yandaşlarının, Ortadoğu Coğrafyasını nasıl kan gölüne dönüştürdüklerini” yazdığım sırada elektrik kesilmişti.

Ve saatlerce elektrik gelmemişti.

Elektrik geldiğinde de artık içimden yazı yazmak gelmemişti.

O yüzden aslında ben Hatice Hanıma bir yerde hak veriyorum, elektrik kesintisinin bir gazeteci için ne kadar moral bozucu olduğunu biliyorum.

Zaten Batman Sonsöz Gazetesi olarak sorumlu arkadaşlar binbir sorunla uğraşıyorlar, elektrik kesintisi de onları tümden zor durumda bırakıyor.

Bu durum, gazete yönetimindeki herkesi olumsuz etkiliyor.

Tasarımcıdan muhabire kadar herkesin moral ve motivasyonu bozuluyor.

Elektriğin bu denli gazeteyi etkilediğini düşündükçe, elektrik kesintileri karşısında aklıma ilk gelen şey, birilerinin bizi yıldırıp bu işten vazgeçirmeye çalıştığı ihtimali oluyor.

Komplo teorisyeni değilim ama inanın ilk aklıma gelen bu oldu.

Bütün şehirde elektrik kesilmezken haftanın hemen hemen her günü Batman Sonsöz Gazetesi’nin bulunduğu semtte kesiliyorsa ve bu şikâyet defalarca Dicle Edaş Yetkililerine bildirilmesine rağmen sorun çözülemiyorsa sizin aklınıza daha ne gelebilir doğrusu bilemem.

Dicle Edaş Yetkililerinin niyeti şayet Batman Sonsöz Gazetesini işinden ve uğraşından pes ettirmekse bence hiç boşuna uğraşmasınlar.

Bu gazetenin emekçileri bütün engel ve zorluklara rağmen mesleklerini ilkeli bir şekilde sürdürüyorlar.

Yaşanan ekonomik sıkıntılara, gazete ofisinin her mevsimde belli zorlu koşullarına rağmen ve de en önemlisi Batman Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan’ın (insani olarak değil çünkü o çok iyi bir arkadaş) mesleki anlamdaki yüksek egolarına rağmen pes etmeyenlerin, Dicle Edaş’ın elektrik kesintileri karşısında pes edeceklerine inanmıyorum.

O yüzden şayet Dicle Edaş’ın, Batman Sonsöz Gazetesi ile bir sorunu varsa boşuna uğraşmasın.

Öyle 3–5 saat elektrik kesintileri ile Batman Sonsöz Gazetesine pes ettiremezler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?