Fuhuş iddiaları ile ilgili yazıma gelen mesajlar…

Fuhuş iddiaları ile ilgili yazıma gelen mesajlar…
16-04-2024

İki gündür fuhuş illeti ile ilgili toplumsal bilinç oluşturmak amacı ile kaleme aldığım köşe yazılarıma farklı kesimlerden mesajlar aldım.

Sosyal medya aracılığı ve telefon yolu ile gönderilen mesajlarda fuhuş ile ilgili önemli tespit ve öneriler var.

Önemli bulduğum öneri ve tespitleri, olduğu gibi köşeme taşıyorum;

Her zaman yerel basını takip eder, okurum. 3-4 ayda bir fuhuş baskınları oluyor. Basılan bazı 1+1 daireler, dediğiniz gibi kötü işler için kullanılıyor. Emniyet ve görevliler, kararlılıkla bu tür bataklığın ahlaksızlığın üzerine gidilmeli. 

İlham Yıldız

90'li yıllarda defalarca gündeme taşıdığım, ölüm tehditleri aldığım bir meseledir. Namuslu insanların sesi namussuzların sesinden daha gür çıkmalıdır diyerek meydan okumuştum, tıpkı madde Bağımlılığı meselesi gibi. O zamanlar korkmadan bazı zenginlerin züppe çocuklarının da bu meseleye müdahil olduğu iddialarını yazmıştım. Fuhuş sektörleşiyor mu diye yazmıştım. Bu kadarını bilmiyordum. Dini ve Kürdi değerleri savunan biri olarak bu konuda herkesi üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum.

Hasan Argunağa

Kangren olmuş bu yaraya neşteri vurdunuz. Asla peşini bırakmayın vazgeçmeyin. Herkesi bu mücadelenin içine çekin, ellerini taşın altına koysunlar. Herkes bu konuda muzdarip. Herkese tek tek seslenerek orada mısınız ses verin demek lazım.

Aziz Haco Özdemir

Oysa Batman hem inanç hem etnik aidiyet bilincinin siyasal yansımasının yüksek olduğu bir yer. Buna ortak bir şekilde odaklanılmalı.

Selman Seyitoğlu

Peki, bu gidişata kim, nasıl dur diyecek? Nasıl müdahale etmeli? Yazılan her söze her cümleye katılıyorum. Kötü gidişata toplumun tüm bireyleri ile el ele verip dur demelidir. Bunun için devletin tüm kurumları, STK’lar ve siyasi partilerden oluşan komisyonlar kurulmalı. Özellikle emlakçı esnafı, mütaahhit ve kapıcı arkadaşların bu konuda hassasiyet göstermeleri gerekir. emniyet kanalıyla yapılan ahlaksızlığa dur denilmeli. Biz Yeniden Refah Partisi olarak kumar fuhuş ve uyuşturucu ya kesin bir dille hayır diyoruz. Bizim yapabileceğimiz ne varsa üstümüze düşen görevi her izzetli vatandaş gibi yapmaya hazır olduğumuzu buradan kamuoyuna sunarız.

Orhan Doyan

Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı

Çok vahim bir durum Recep Abe. Toplumsal bir olay herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. Orhan bey, söyleminizde haklı olabilirsiniz ama partiler üstü olay kent konseyi gibi kurumların işi başta vali bey belediye başkanı emniyet hep beraber çözümlenmesi gerekir.

İlyas Ekinci

Son günlerde Aram Tigran Parkı durağında gece saat 20,30 ve 23.00'ten sonra park halindeki gri renkli doblo bir arabanın içinde çarşaflı bir bayan, yanında 3 yaşında bir çocuk ve bir de pezevenk var. Aile görüntüsü vererek kadına, orada park edilmiş camları siyah naylonla kaplı başka bir arabanın içinde fuhuş yaptırıyor.

 

Fuhuş artık 1+1 evlerin, otel ve güzellik salonlarının dışına taştı. Fuhuş denen olay. Batman'da büyük bir ahlak sorunu haline geldi. Fuhuşa karşı kesinlikle toplumsal tepki verilmelidir. Emniyet ve belediye Batman'da yaygınlaşan fuhuş olaylarının önüne geçebilmesi için olağanüstü çaba harcamalıdır. Yoksa fuhuş tehlikeli boyutlara ulaşır ve toplumu telafisi mümkün olmayan bir sorunla karşı karşıya getirir. Kalemine yüreğine  sağlık. Keşke bunu ihbar kabul edip savcılık, emniyet harekete geçseydi.

Seyyidemin Bilal

Fuhuşta Batman’ımızın ismini kirleten fuhuş sermayesi kadınlar, hangi zengin züppelerle beraber oluyor? Hangi zengin züppeleri sözü edilen pislikte ön ayak oluyorlar. Yapılan fuhuş operasyonunda ele geçirilen zengin züppeler isim ve resimleriyle neden ifşa edilmiyor. Böyle yaparak Batman’ın ismini kim karalamaya çalışıyor? Günübirlik evlerin ve apart yerlerin hepsi fuhuş için kullanılıyor. Sözü edilen yerlerde mobeseler bırakılsın neler dönüyor hepsi kayıt altına alınabilir. Batman’ımızın ismini özellikle kirletmeye çalışıyorlar. Siyasilere ve emniyete çokça görev düşüyor. Böylesi bir ahlaksızlığa toplum bozulmasına göz yummak şerefsizliktir. Çok önemli can alıcı bir probleme değinmişsiniz.

Sosyal Bedevi

Dest û dilête xweş. Bi hêvîyên kû rojek berî rojek berpirsyar dest bavêjin vê buyera genî.

Ev bê ehlaqî, bê namusî û bê xîretîyek e. Ev dexmeyeke reşe li enîya me (Batmanîya)

Ev sedema dejenerebuna civakêye, ev buyer bixwere, narqotîzm, dizî, şelandin, kûştin... Tiştên xereb tev bixwere tîne. Sipas ji bo cenabê te vê mijarê anîye rojevê. Mala te ava rojnamevanê hêja.

Tahsin Yılmaz

Tespitlerin için tebrik ederim. Özellikle günlük kiralık evler konusunda kayıt sistemi (otellerdeki gibi) getirilmeli diye ve buna benzer çözüm önerileri sunduğum bir yazı yazmıştım.

Ekrem Işık

Kapsamlı bir durum değerlendirmesi toplantısına ihtiyaç var.

Nihat Ekinci

Bu durum öyle spontone gelişen bir durumda değil. Yıllar önce yetkili bir kişi tarafından dillendirılen şöyle bir şey duymuştum. Bölgedeki muharefenin önünü kesip için gençleri bu gayri ahlaki ilişkilere ve uyuşturucu batağına sokup siyasetle ilgilerini kesme amaçlı bir projenin uygulandığı ve bunda da bazı kurumlarda çalışan gençlerin (görevlilerin) olduğunu söylemişti.

Dündar Kurt

Söylenenlerin üzerine bende eklemek istiyorum. Özellikle Çevre Yolunda, Üniversitesi yolu, organize sanayi yolu, Diyarbakır yolu üzeri Bıçakçı tarafı ve Batman'a yakın köy yollarında uygunsuzca araçlarda fuhuş yapılıyor.  Parklarda, bu işin temeli atılıyor. Bu mesele Belediye, polis, jandarma, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar elbirliği ile çözülür. Ahlaksızlığın ve Pisliklerin görüldüğü yerde insanlar uyarsa, bunlar bu cesareti bulamaz. Herkes kendi çapında uyaracak ki toplum bu İlletten kurtulsun. İngilizlerin Müslüman topluluklara empoze ettiği düşüncelerin başında bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesidir. O yılan sana sokmaz ama oğlunu alır senden ve torununu da oğlundan alır. Bunu herkes böyle bilsin. Batman halkı bunu sorgulaması lazım. Emniyet üzerine düşeni yapsın. Kapsamlı bir şekilde operasyon yapsın. Otel, güzellik salonları, apartlar, 1+1 dayalı döşeli evler, günlük evler ve benzeri yapılarda sürekli denetimlerin yapılması gerekir. Belediye üzerine düşeni yapsın. Bu tür faaliyet gösteren yapıların kapılarına kilit vursun, mühürlensin. Kaçak yapıların mühürlendiği gibi… Jandarma da kendine ait olan alanlarda sık sık devriye atıp oradaki insanları uyarıp, gerekirse ahlak büroya sevk etmelidir.

Edip Durmaz

Öncelikle belirtmeliyim ki bu durumun toplumsal bir facia dönüşmesi riski taşıdığıdır. Eğer ki ön alınmaz ise bu ateşin hepimize sıçraması içten bile değil. Bunun içindir ki bu sorumluluk sadece birkaç kişi veya kuruma düşmüyor insanım ve vicdan sahibi herkese düşüyor. Sonrasında artık çok geç dememek için. Umarım geç kalınmadan bu işin üzerine gidilir.

Şoreş Yetiz

Batman’ın kanayan yarasına neşter atmışsınız. Bu konuda ailelere bence çok büyük bir görev düşüyor. Kız çocuklarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Ve arkadaş çevrelerini iyi tanımak lazım.

 Mesut Hoca

Başta Valilik Belediye, ve diğer ilgili kurumlar ve bütün STK’lar bu sorunla ilgili bir platform kurup çalışma yapmalıdırlar.

Şeref Bey

 Batman'da fuhuş ile ilgili çarpıcı iddialar…

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?