GARİBAN’IN DERDİNDEN ANCAK GARİBAN ANLAR

29-05-2019

 

Gazetecilerin günlük telaşlarından en önemlisi, gazete manşetine haber bulmaktır.

Manşete konulacak haber öyle bir haber olacak ki hiçbir yerde yayınlanmamış olmalı, emek, özveri ile hazırlanmış olmalı, kamuoyunun ilgisini ve dikkatini çekmelidir.

Batman Sonsöz Gazetesi’nde de her gün manşet haber bulma telaşı ve heyecanı yaşanıyor.

Günlük telaş ve yoğunluk içerisinde en çok merak edilen ise manşet haberin kimden veya nereden geleceğidir.

Dün öğlen saatlerinde gazete ofisine gittiğimde gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan, pusuya yatan kaplan misali, dikkatli gözlerle, manşet haberin kimden geleceğini bekliyordu.

Tam o sırada gazetenin muhabiri Gariban Osman’ın sesi duyuldu.

Heyecan ve keyifle “Bu gün manşet benden” dedi.

Hatice Hanım inanmamışçasına manşet haberin ne olduğunu bile sorma gereği duymadı.

Hatice Hanımın bu umursamazlığı, manşet müjdesi veren Osman’ın da dikkatini çekmiş olacak ki bir daha gür bir sesle “gazetenin bu günkü manşeti benden” dedi.

Osman, gazetedekilerin ilgi ve dikkatlerini çekemeyince, bu kez morali bozuk bir şekilde kapıda bekleyen emektar bisikletine binip manşet haberin peşine düştü.

Bir süre sonra Osman, manşet haber ile ilgili görüntü ve bilgileri getirmenin mutluluğu ile gazeteye girdiğinde tüm dikkatler ona çevrilmişti.

Gazetede en çok sevdiği kişi olan Hatice hanıma dönerek “Abla ben sana demedim mi manşet haber benden?” diye gururla haberin detaylarını masaya bıraktı.

Herkesi atlatarak getirdiği haber ise şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmaların zam haberiydi.

Otobüs firmaları öyle bir zam yapmışlardı ki haberi süsleyen  “Otobüs Bileti Fiyatlarına Uçak Ayarında Zam”  başlığı, habere dair her şeyi özetliyordu

Gariban Osman’ın haberine göre yurdun farklı noktalarından Batman’a, Batman’dan da 81 ile yolcu taşıyan şehirlerarası otobüs firmaları, önceki gün şehir otogarında yaptıkları toplantı neticesinde, yeni bir ortak fiyat tarifesi belirlemiş.

Rekabeti ortadan kaldıran anlaşma neticesinde yapılan zamla birlikte Batman’dan İstanbul, İzmir ve Bursa’ya kişi başı yolcu taşıma ücreti 200 TL,

Ankara 150 TL, Antalya ve Konya’ya 160 TL, Yalova, Balıkesir, Bodrum ve Marmaris Bileti 220 TL, Mersin ve Adana ise 100 TL oldu.

Tam da bayrama bir hafta kala ve mevsimlik işçilerin umutla büyük şehirlerin yolunu tutacakları sırada yapılan bu zam, en çok fakir, fukara ve garibanın cebine dokunacak elbette.

Garibanın derdinden en çok gariban anladığı için de Osman, bu önemli haberin peşine düşerek tüm muhabirleri atlatmayı başardı.

Hatice Hanım manşet haberini buldum diye sevinirken, haber yayına geçtikten sonra haberi okuyan garibanlar kendilerini çok etkileyecek yeni bir zam haberi ile üzüldüler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?