GAZETEMİZDE DARBE SONRASINDAKİ DURUM

19-07-2016

Gazetemiz Batman Sonsöz’ün en hareketli saati, gün ortasıdır.

Sadece gazete çalışanları değil diğer meslektaşlarımızı bile çoğu kez orada bulmak mümkün.

Dün öğlen saatlerine, her zamankinden daha hareketliydi gazetemiz idaresi.

Gap Gazetesinden Mansur Obut, İHA Ajansı Muhabirleri Şükrü Yıldırım, Osman Arslan, Batman Gazetesinden Recep Akın, Yön Gazetesinden Hüseyin Sakar, Demokrat Gazetesinden Orhan Turan ve Emrah Kocabey’de  dün öğlen arası bizimle beraber olan meslektaşlarımızdı.

Konuklarımızla son dakika gelişmelerini değerlendiriyorduk, diğer bir taraftan da darbe girişiminin olduğu akşamı ve darbe ile ilgili düşünce ve görüşlerimizi paylaşıyorduk.

Bir de darbe girişiminin başarıya ulaşması durunda Batman’da oluşacak tabloyu espri katarak konuşuyoruz.

Gazeteci arkadaşımız Ercan Atay, 12 Eylül askeri darbesinden sonra gazetecilikte yaşadığı zorlukları anlatıyor.

Her sabah, basımını yaptıkları gazetenin ilk nüshasını önce askeriyeye getirdiklerini, askeriye tarafından haberlerin tek tek tasnif edilip sansürlendiğini, bazı haberlerin silindiğini ve daha sonra gazeteyi bastıklarını söylüyor.

Sayın Atay bazen saatlerce gazeteyi kontrol etmekle görevli astsubayın kapısında beklediklerini ve bu yüzden çoğu kez gazetenin öğlenden sonra baskısının yapılıp dağıtıldığını söyleyince ne büyük bir tehlikeyi atlattığımızı daha iyi anlamış oluyoruz.

Gazeteci meslektaşlarımızla biz sohbeti kuyulaştırırken diğer tarafta gazetemiz çalışanları ne yapıyor, ruh halleri ne durumda onu okumaya çalışıyorum.

Gazetemizin patronu Ercan Bey daha önce askeri darbenin mağduru ve tanığı olduğundan ülkemizin atlattığı tehlikenin verdiği mutluluk yüzünden okunuyor.

Ancak sıcakların 45 dereceyi bulduğu Batman’da klimanın bozulması ve Batman Petrolspor’da gelecek sezon ile ilgili hazırlıkların ağırdan gitmesinden dolayı canı biraz sıkkın gibiydi.

Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan, yemek saati olmasına rağmen bir tarafta tuzlu yer fıstığı yiyerek yaşananlar karşısında kafasının karışık olduğunu gösteriyor, tatile çıkmak isteyen çalışanların yerine kendisi tatile gitmek için nasıl bir yol izleyebileceğinin planlarını yapıyordu.

Gazetemizin en büyük emektarı Medeni Akbaş her zamanki gibi sinirleri alınmış bir vaziyette son yaşanan darbe girişimi ile ilgili gelişmeleri sakin bir şekilde, tüm tecrübesi ile gazetedeki konuklarımızla değerlendiriyor.

Gazetemizin Grafikeri ve Tasarımcısı Mehmet Fatih Efe önünde biri diz üstü bir de masa üstü bilgisayar ile bir şeyler yapmaya çalışarak dikkat çekiyor.

Atilla Atay, bir görünüyor bir kayboluyor, her göründüğünde ofise bir pozitif enerji dağıtıyor.

Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan’ın bir saniye bile nefes almak için oturmasına müsaade etmediği Yusuf Kavak yani namı değer Mayami yorgun ve ter içinde gazete bürosuna gelirken gazetenin Genel Yayın Yönetmenin tek merak ettiği ne tür haberler getirdiğiydi.

Ramazan ayından beri hala haber için sahada eski performansını sergilemeyen Osman Çapar bilinen ismi ile Gariban Osman dışarı çıkmamak ve ofiste kendini gizlemek için her işi yapıyor.

Batman’ın en genç muhabiri olan Abdullah Harun Akbaş, ülkemizde yaşanan tehlike ve gerilime aldırış etmeden bilgisayarda çiftlik oyunu oynuyor.

Bu sıralar darbe hariç ne yazarsak okuyucuyu sarmayacağını bildiğimiz için bu gün de darbe sonrası gazetedeki havayı yazalım dedik. 

Kısacası Batman Sonsöz Gazetesinde herkes darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasından memnun olup darbe sonrası hava ve durumun bundan ibaret olduğunu arz ederiz!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?