GERÇEKTEN BİR GÜN HERKES “İYİ “OLACAK MI?

22-03-2018

Türkiye’nin Milliyetçi hatta ırkçılıkla suçlanan partisi MHP yönetimini ele geçirme mücadelesi verirken saf dışı olanların kurduğu İYİ Parti Batmanda da örgütlenmiş bulunmaktadır.

Genel başkanlığı Tansu Çiller Hükümeti döneminde içişleri bakanlığı yapan söylem ve uygulamaları ile da zamanında adından söz ettiren Meral Akşener’in yaptığı İYİ Parti il başkanlığını Kısmet Çelik yapıyor.

Yönetimde de herkesimden isimler yer alıyor.

İYİ Parti Batman’da teşkilatlandıktan sonra yoğun bir çalışma içerisine girmiş bulunmaktadır.

İlk startlarını basın açıklaması ile verdikten sonra Esnaf ve STK ziyaretlerine de ağırlık vermeye başladılar.

Sürekli gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunuyorlar.

Siyasi partilerle görüşmeler yapıyorlar.

Yeni bir parti olmalarına rağmen Türkiye geneli de iyi bir hava yakalamış görünmektedirler.

Yapılan bazı anketlerde şimdi seçim olsa  %10 olan Ülke barajını da aşacaklarmış gibi görünüyorlar.

Bu durum tabiî ki bütün teşkilatları olduğu gibi Batman il teşkilatını da umutlandırıyor.

Bu umutla da gelecek için umut veren açıklamalar yapıyorlar. 

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik en son yaptığı basına verdiği beyanında  “Türkiye genelinde olduğu gibi, Batman’da da ‘Bir gün Herkes İYİ partili ve İYİ olacak’  diye iddialı bir çıkış yaptı.

Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, ciddi anlamda teşkilatlandıklarını  “Türkiye’de ve Batman’da herkes İYİ olacak. Yıllardan beri iktidar partisi dışında hiçbir parti bizim kadar siyasete güven ve heyecan getirmemişti. Buda gücümüzü halktan aldığımızın göstergesidir. Siyasette halkımızı arkamıza değil, her zaman önümüze alacağız. Halkı arkasına alıp, istedikleri mevkilere gelenler, bir kez olsun dönüp arkasına bakmadılar. Ama İYİ Parti olarak halkımızı önümüze koyup, hedeflerimize hep birlikte hızla ilerleyeceğiz. Türkiye ve özellikle bölgemiz siyasi partilerin yalan ve oyalamalı siyasi taktikleri yüzünden çok çekip geriledi. Batman ve bölgemiz ağırlıklı olmakla birlikte Türkiye’de huzur, demokrasi, eşitlik ve halkçı bir anlayışla hizmetkâr olmaya geldik. Biz kimseyi kendimize rakip değil, hizmet ve projelerimizle sadece kendimizle yarışacağız”  diyor.

Diyor da demesine hangi siyasi parti ye sorarsan benzer şeyler söylüyor.

Hatta 15 yıldan fazladır İktidarda olan Ak Parti bile ustalık dönemimiz yeni başladı asıl siz bundan sonrasını görün diyor.

Yani kimse ”yoğurdum ekşidir” demiyor.

Herkes “en iyisi benimkidir” diyor.

İYİ Parti Türkiye geneli gerçekten büyük bir sürpriz yaparak ilk seçimde İktidara gelir mi gelmez mi bilinmez ancak şu gerçek var bir hayli iddialı beyanatlar veriyorlar.

“Herkes bir gün iyi partili ve iyi olacak” demek gerçekten hayli iddialı bir vaat.

Çünkü Cumhuriyet tarihinden bu yana hiçbir zaman bu ülkede herkesi iyi olmasını sağlayacak bir yönetim iş başına gelmedi.

Doğrusunu söylemek gerekirse adil, tarafsız bir yönetimin işbaşına gelebilme ihtimali de çok mümkün görülmüyor.

Bırakın ülkeyi yönetiminin başına gelme ihtimalini Türkiye de bu politikayı hayata geçirebilecek bir siyasi partinin varlığından haberim yok benim.

Samimi olmak gerekirse İYİ Parti deki genel merkez yönetiminin siyasi geçmiş ve anlayışına bakıldığında İl başkanın çok iddialı vaatlerini iktidar olma durumunda herkesin iyi olmasını sağlayacaklarını inanmıyorum.

Ya da şöyle diyeyim yıllardır iyi olmayı hayal eden biri olarak benim kendimi iyi his edebileceğim yaşam koşullarını ve özgürlükleri sağlayabileceğine inanmıyorum.

Sadece onlara değil mevcut bütün siyasi partilerden bu yönde inanmıyorum ayrıca.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?