HALÂ BİR KARDEŞ AİLENİZ YOK MU?

17-12-2016

Batman Sonsöz Gazetesinde 11 Aralık 2016 tarihli sayısında bu köşemde “sizin de bir kardeş aileniz olsun” başlıklı yazım için kamuoyundan olumlu tepkiler aldım.

Telefon açıp “ben bir kardeş aile edinmek istiyorum” diyenleri, arkadaşlara yönlendirdim.

Köşe yazımda Suriyelilerin Batman’daki sayısı ile ilgili verdiğim rakamların az olduğunu, şehrimizde muhtaç 20 bin dolayında Suriyelinin olduğunu belirtenler de oldu.

Tabi en anlamlı destek ve tepkiler yine yardımseverliklerinden ve vicdanlarından hiçbir zaman şüphe duymadığım duyarlı insanlardan, kadim dostlarımdan geldi.

Batman Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türken, köşe yazıma “bizim kardeş ailelerimiz var. Peki ya sizin? Eğer cevabınız "yok" ise size de kardeş aile bulabilirim. Emin olun iyi şeyler hissedecek ve kendinizden memnun kalacaksınız, bana güvenin” yorumunu ekleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Yine İş icabı Libya’da olsa da kalbi hep Batman’da atan M. Siraç Soyvural arkadaşımız yazıyı beğenip kampanyaya destek olacağını belirtmişti.

Mazlumlukların, çaresizlerin, kimsesizlerin yardımına koşan Hasan Argünağa, yazıma bir yorumla destek verdi.

***

Çok önemli tespitlerde olan dostum Hasan Argünağa’nın yorumunu olduğu gibi paylaşıyorum:  

“Dünya hayatı gelip geçicidir. Yardımlaşma ve dayanışma hem dinimizin emri, hem insanlığın gereğidir. Havalar iyice soğumaya başlarken her gün değişik yardım talepleriyle karşılaşmaktayız. Toplumumuzda bu sıkıntılı dönemde duyarlı insanlara cidden ihtiyaç var.

Sayın Recep Kavuş'un “kardeş aile edinin” çağrısı çok önemli ve anlamlıdır.

Rabbim bizi riyadan korusun. Mağdur ve muhtaçların çaresizliği karşısında Allah rızası ve insani yüce değerler adına hareket etmeliyiz.

Karşılık beklemeksizin yapacağımız yardımlar bize huzur verir.

Sayın Kavuş'un çağrısına duyarlılık göstereceklere çok zor durumdaki yetim, engelli, hasta, evinde çalışacak kimsesi bulunmayan veya çok az ücretle çalışan savaş mağdurları ile buluşturabilirim.

Her gün duyarlı bazı insanlara soba, battaniye, yatak, kap-kacak, temel gıda vs ihtiyaçları bulunan ailelerin adreslerini gösteriyorum.

 Önümüzdeki günlerde havanın çok daha soğuk olmaya başlayacağı, kar yağışı ve şiddetli fırtına olacağına dair meteoroloji tahminleri var.

Herkes bazı aileleri gözetirse insanlık adına hayırlı işler yapmış olacağız. İslam, bir şehirde zor duruma düşüp imdat isteyenlere yardım etmeyi farz-ı kifaye olarak değerlendiriyor.

Bazıları yardım ederse toplumun diğer kesimleri nispeten sorumluluktan kurtulmuş oluyor.

Eğer imdat çığlığına kimse koşmazsa, yardım farz-ül ayn oluyor.

O zaman herkes vebal altında kalır.

 Dünya malının hepsi bizim olsa, aslında dünyevi açıdan bir değer ifade etmiyor.

Çünkü sayılı yıllar sonra herkes ölüm şerbetini içiyor.

 Sakıp Sabancı ve Vehbi Koç öteki aleme ne götürebildiler diye düşünmek gerekir? Rabbim duyarlı insanların sayısını artırsın”

***

Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa’nın mesajı çok anlamlı ve doğru tespitler içeriyor.

Bu yüzden bir kelimesine dokunmadan yazıyı olduğu gibi sizinle paylaştım.

Her gün onlarca mağdur aile, gazetemizin haber servisinden ve Hasan Argünağa’dan yardım talebinde bulunuyor.

Bu muhtaç aileler kendilerine uzanacak sıcak bir el bekliyor.

Çünkü yokluktan, yoksulluktan, çaresizlikten dolayı kışın bu soğuk günleri, onlar için çekilmez oluyor.

Ekonomik durumu iyi olup hala bir kardeş aile edinmeyenler, kentimizdeki yardıma muhtaç olanlar arasında ayırım yapmadan, kendi imkânları ölçüsünde muhtaç ailelere yardım etmelidir.

Bu yüzden çağrımı bir kez daha yeniliyorum;

Mutlaka sizin de bir kardeş aileniz olsun...

Şayet yoksa; demek ki hayatta çok önemli bir eksiğiniz var.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?