HAMİDİNİN USTALIK DÖNEMİ

07-12-2015

13 yıl aradan sonra 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den aday olan ve milletvekili seçilen Ataullah Hamidi, Batman’ın en kıdemli ve deneyimli siyasilerinden biridir.

“En çok seçim kazanan Batmanlı siyasetçi” unvanına sahip olan Hamidi, genç yaşında 1984 yılında ilk kez Refah Partisinden siyasete atılır ve aynı yıl içerisinde Belediye Başkanlığını farkla kazanır.

O dönem bir köy konumundaki Batman’a Ataullah Hamidi’nin elinin değmesi ile birlikte 5 yıllık süreç içerisinde Batman kentleşme yönünde ilerle sağlar.

1989 seçimlerinde bu kez Anavatan Partisinden Belediye Başkanı Adayı seçilir ve özelikle ilk ay, ilk günkü heyecan ve azmi ile Batman’da belediyecilik anlamında çok önemli hizmetlerde bulunur, en önemlisi de Batman’ın il olmasında en büyük pay sahibi olur.

Hamidi’ye Belediye Başkanlığının son üç yılında etrafını saran menfaat gurupları çok zarar verir.

Ancak Ataullah Hamidi’nin seçimi kaybetmesindeki en önemli faktör dönemin Valisi Salih Şarman olur.

Salih Şarman, 1994 yılında Ataullah Hamidi’nin seçimleri kaybetmesi için her türlü yola başvurur ve Ataullah Hamidi Belediye Başkanlığı seçimlerini az bir oyla kaybeder.

Ataullah Hamidi, 1995 ve 1999 yıllarında Anavatan Partisinden Batman Milletvekili seçilir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 20. ve 21. Dönemlerde Batman Milletvekilliği görevini yürüttüğü bu süreçte 1996–1999 yılları arasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, 1996–2000 yılları arasında Anatavatan Partisi Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve 1999–2002 yılları arasında TBMM Hesap İnceleme Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini üstlendi.

ANAP’ın 2002 seçimlerinde parlamento dışı kalmasıyla Ataullah Hamidi de siyasetteki serüveni noktalamış oldu.

7 Haziran seçimlerinde Türkiye ve Batman’da büyük bir oy kaybı yaşayan AK Parti, 1 Kasım seçimlerde kayıpları telafi etme adına aday listelerinde Türkiye geneli değişikliğe gitti bu çerçevede Ataullah Hamidi’yi de Batman’dan aday gösterdi.

1 Kasım seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da AK Parti ciddi anlamda bir oy artışı ile tekrar tek başına iktidar olurken, Ataullah Hamidi de 3. kez Batman’dan milletvekili seçildi.

Ataullah Hamidi’nin 4 yıllık görev süresini çok iyi değerlendireceğine inanıyoruz.

Çünkü ustalık dönemini yaşıyor şimdi.

2 Dönem Belediye Başkanlığı, 2 dönem de Milletvekilliği deneyimi olan birinin 3.kez yakaladığı bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Seçimlerden hemen sonra seçmenlere ve basına teşekkür turlarına çıkmasından ve verdiği mesajlardan anlaşılıyor ki bu dört yıllık dönem Hamidi açısından çok yoğun geçecek.

Bu kadar deneyimli bir siyasetçiye burada nasihat edecek halimiz yok.

Ama Hamidi’den bütün bölge halkı gibi barış sürecinde önemli bir rol oynamasına ilişkin kamuoyunun beklentisi var.

Sayın Hamidi’nin gazetemizi ziyaretinde söylediği gibi huzur olmadan yatırımlar ve hizmetten söz etmek mümkün görünmüyor.

Huzur ortamının sağlanması için de silahların susması gerekir.

Silahların susması da ancak müzakere ile mümkündür.

Silahla bu sorunun çözülmediğini bu 30 yıllılık çatışmalı dönemin tanığı olan Sayın Hamidi de biliyor.

Silahların çözülmesi ve kalıcı bir barış için Sayın Hamidi’ye de önemli işler düşmektedir.

Bu yönde atacağı her adımla takdir kazanacaktır.

Bizim de kıdemli ve deneyimli bir siyasetçiden ustalık döneminin ilk icraat olarak beklentimiz bu yöndedir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?