Hataylı depremzedelerden gelenler

Hataylı depremzedelerden gelenler
07-03-2023

Bursaspor-Amedspor maçından sonra, yaşadığımızı deprem felaketinden herkesin payına düşeni alıp almadığı ile ilgili kafamda soru işaretleri daha da arttı. 

 Demek ki yaşanan acılar, içinde bulunduğumuz zor duruma rağmen birileri hala gerçeklerin farkında değil.

Bursa tribünlerindeki 10 binlerce taraftar sanki takımına destek olmaya değil de kin ve nefretini kusmaya ve konuk takımla savaşmaya gelmişti.

Maç öncesi, maç anı ve sonrası yaşananların hiç birinin sporla ilgisi yoktu.

Kim ne derse desin, nasıl anlarsa anlasın ve davransın, spor kardeşliktir.

Depremden kaynaklı acıları tahribatı unutturmak için yardımlaşma ve dayanışmayı üst seviyeye çıkarmak gerekir.

Spor üzerinden ırkçılık ve siyaset yapmaya çalışanlara zaman ayırmamak gerekir.

Bu yüzden depremde yakaladığımız toplumsal dayanışmayı bu tür provakatif girişimlere karşı daha üst seviyeye çıkarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle bana depremin yerle bir ettiği şehirlerden biri olan Hatay’daki dostlardan yardım ve dayanışma ile ilgili gelen iki mesajı sizlerle paylaşıyorum;

Merhaba Recep Bey;

Merhabalar herkese halen yazabiliyorum yazabiliyorsak, hayattaysak buda bir şanstır.    Küçük kıyameti yasadık ama canimiz sağ şukur. Biz çaresizliğin en dibini gördük rabbim sizlere ve tüm insanlığa yaşatmasın inşallah.

Kaldığımız yer apartmandı ve ekim dikim alanı yoktu etrafta. Deprem oldu ve bütün herkes yardim ulasana kadar ac kaldı? Niye mi? Çünkü ne benim bahçem vardı ne yakınımda bahçe vardı. Bir sebze bulsak çiğ yemeye razıydık cebinde milyonunda olsa, 1 liranda olsa almak mümkün değildi. Kopeklerden kedilerden esirgenen su kapları var yaa.. o insanların tekmelediği. Tabiri caizse kopeklerin, kedilerin susuz ne yaptığını anladı insanlık. Bir kopek kadar çaresizdik. Arsalara konan ve ekim dikim yapılmayan apartmanları yiyemedik mesela. Açtık her yer yıkılmış su yok. 

Ne yazık ki insanlık yine ders almayacak. Nolur çevrenize iyice yayın. Biz acı tecrübe ettik sizler etmeyin. Bos bulduğunuz her yere sebze ekin, meyve ekin. Yardımın gelmesi o kadar kolay olmuyor. Para bile iş görmüyor.

Ve nolur kapınızın girişine. 1 er kat sıcak tutacak kıyafet, powerbank, su, fener. Varsa arabanıza ince battaniye vb. Anlık hayat kurtaran şeyler koyun. Biz bilemedik hazırlıksız yakalandık evimiz sobalı olsa belki kalin giyinirdik ama evin ici cok sıcak diye yazlıklarla didarda yağmurda soğukta kaldık. Hala çadırda yaşıyoruz.

Teknoloji ve zamanın otomatikleşen hayat tarzı farkında olmadan uçurumdan attı bizi.

Şimdi daha güvenli bir yere Batman’a taşınmak istiyoruz, kiralıkta olsa kalacak bir eve ihtiyacımız var lütfen yardım edin bize.

Y.Efe

Bu da bir süre önce alışveriş yaptığım bir esnaf arkadaşın söyledikleri;

Değerli müşterilerimiz, hepinize öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunar, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralı olanlara acil şifalar dileriz.

Uzun ve zorlu geçen böylesine acı bir dönemden sonra siparişlerinizi tekrar almaya başlamış bulunmaktayız.

Ancak Hatay’ımızda yaşanan mevcut koşullardan dolayı siparişlerinizi en geç Çarşamba gününe (8 Mart) kadar oluşturmanızı rica ediyoruz. Zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde bize ulaşan, ulaşamayan, geçmiş olsun dileklerini sunan herkese çok teşekkür ederiz. İyiyiz ve sizinle daha iyi olacağız.

Desteklerinizi bekler, ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederiz…

Harbiye Yöresel - 0532 739 0997

https://instagram.com/harbiyeyoresel?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://harbiyeyoresel.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?