HDP’YE YAPILAN SALDIRILAR

28-04-2015

Önce Ankara’daki genel merkeze silahlı saldırı oldu.

Ardından Malatya, Gebze, İzmir ve en son olarak dün akşam İstanbul Pendik’te HDP’nin seçim bürolarına provokatörler saldırılarda bulundu.

HDP Genel Merkezine yapılan silahlı saldırının ardından başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun ve hatta MHP’nin olayı kınaması demokrasi adına olumlu bir gelişmeydi.

Siyasi partilerin anlamlı tepkilerine rağmen HDP’ye yönelik faşist saldırıların ardı arkası kesilmedi. Antalya Serik’te yapılanlar saldırı ile sınırlı kalmadı, HDP’nin ilçe merkezindeki tabelasının indirilmesine kadar vardı. “Yeni Yaşam” sloganıyla 7 Haziran Genel Seçimlerine hazırlanan HDP, çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor.

Türkiyelileşme hedefi ile barajı aşıp zafer kazanmayı hedefleyen HDP’nin yükselişi, birilerini rahatsız ediyor. Saldırı ve baskılarla, miting, açılış, STK ve esnaf gezilerinde toplumun her kesiminden ilgi gören HDP adaylarının çalışmalarının engellenmesi hedefleniyor.

Bu saldırıların nedeni ne olursa olsun demokrasiye HDP’nin Türkiyelileşmesini engellemek amacı ile yapılan saldırılardır. Sadece HDP’ye değil 7 Haziran Seçimlerine girecek tüm siyasi parti ve bağımsız adaylara yapılacak hiçbir saldırı kabullenemez.

Saldırılar ve baskılar, acizlik ve tahammülsüzlüğün göstergesidir. Kim ki seçim sonucuna şiddet kullanarak etki etmeye çalışırsa boşa kürek çekmiş olur. Bölgemizde ve Batman’da seçim ile ilgili siyasi partiler arasında bu güne kadar birbirlerini engellemelerine dönük bir sorun yaşanmadı, yaşanmamalıdır da. Çünkü engellemelerle, baskılarla hiçbir güç ve kimse seçim sonuçlarına etki edemez.

Aksine Batman’da yapılacak baskılar sonucu oluşacak mağduriyetten dolayı insanlar baskı gören veya şiddete maruz kalan partiye oy verebilirler. Diğer bir taraftan da saldırı ve baskılara maruz kalan siyasi partiler, seçimde elde ettikleri başarısızlığı bununla ilişkilendirebilirler. Bu yüzden Batman’da geçmişte yaşanan ufak tefek tatsızlıkların yaşanmaması için tedbir almak gerekir.

Seçim güvenliğinden birinci derecede sorumlu olan, Valilik makamıdır. İleride tatsız olayların yaşanmaması için tüm siyasi parti il başkanlarının katılacağı bir toplantı yapılarak gerekli önlemler şimdiden alınmalıdır.

Temennimiz odur ki ülke genelinde ve ilimizde seçimlerin huzurlu bir ortamda geçmesidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?