Mehdi Öztüzün’ün adaylığı ile ilgili senaryolar...

Mehdi Öztüzün’ün adaylığı ile ilgili senaryolar...
24-01-2024

DEM partisinde Batman’da 39 aday arasında iki belediye eş başkan adayı ön seçimle belirlenmiş olsa da partinin seçim çalışmalarını yürüten komisyonlar tarafından adaylar henüz kamuoyuna deklere edilmedi.

DEM partisi bu adaylarla mı seçime girecek?

YSK’ya iki isimden hangisi başkan olarak bildirilecek?

Bu henüz netlik kazanmamasına rağmen bazı kişiler maksatlı olarak yapılan ön seçimde en çok oyu alan Mehdi Öztüzün’ün önünü kesmek için hakkında karalama kampanyaları, komplo ve çeşitli senaryolar hazırlıyor.

Belli bir çevrenin maksatlı olarak ortaya attığı söylenti ve komplo senaryoları, DEM parti tabanında da rahatsızlığa neden oluyor.

Neymiş, Mehdi Öztüzün ceza alabilir ve cezaevine girebilirmiş, yerine kayyum atanacakmış…

Sormazlar mı adama, genel başkanlar, il belediye başkanları dahil hangi birinin cezaevine girmeyeceği, görevden el çektirilmeyeceğinin garantisi var?

Tabi ki hiç birinin, mevcut şartlar altında güvenceleri yok.

Bu gerçek bilinmesine rağmen DEM Parti'nin ilimizde yaptığı ön seçimde birinci olan, ilkeli duruşu, barış ve kardeşliği savunan, ezilenlerin sesi olan, bu açıdan Batman için bir şans   olan Av. Mehdi Öztüzün’ü yıpratmaya çalışıyorlar.

 DEM Parti'nin Belediye Başkan Adaylarını halka sorarak ön seçimle belirlemesi, demokrasi örnek siyasi bir hamleydi.

Bu yöntemle halkın öz gücünü arkasına alacağı ve seçimde daha çok başarı elde edeceği kesindir.

Demokrasinin olmazsa olmazı, halka rağmen, halk için tutumundan sıyrılmak ve gerçek demokratik teamüllere uygun politikalar geliştirmektir.

Dem Parti'nin Türkiye'nin her seçim bölgesinde uyguladığı bu sistem, bu yüzden yeni bir sürecin başlangıcıdır.

DEM Parti’nin ilkesel hale getirdiği ‘kendimizi ve kentimizi biz yöneteceğiz’ söylemi ile delege ve kentin dinamiklerinden en çok oyu alan Mehdi Öztüzün, halkla daha çok bütünleşerek hem halkın yüreğine dokunacak hem kenti halkla beraber yönetecek bir profile sahip.

Ön seçimde oy kullanan binlerce kişi özgür iradesi ile Mehdi Öztüzün'ü birinci sıraya yerleştirmişlerse, bu karara uymak lazım.

Kamuoyunda Mehdi Öztüzün’e ciddi manada bir destek var.

Bu destek sandığa yansırsa 31 Mart’ta DEM partinin Batman’da rekor oranda oy alma ihtimali yüksektir. 

Mehdi Öztüzen’e olan desteğin nedeni ise  yılların hukukçu ve gönüllü biri olarak, hukuki yardıma muhtaç ailelere, siyasi-adli ayırımı gözetmeksizin yardım etmiş, çoğunlukla davalarına ücretsiz girmiş olmasıdır.

Mütevazı duruşu ve kişiliğiyle her zaman toplumsal barışı savunmuş, okuyan, araştıran entelektüel, humanist, hukukçu kimliğiyle, fikir ve görüşlerinden ödün vermeden dik durmasını bilmiştir.

İlkeli duruşu ve dürüstlüğü ile hiç bir rant ilişkisine girmemiş, birilerinin güdümünde olmamıştır.

Belediyeyi tanımış ve belediyecilik konusunda deneyim elde etmiştir.

İnsan hakları savunucusu ve hukukçu kimliğiyle ayırım yapmaksızın mağdurların yanında durmuş, her an onlarla dayanışma içinde olmuştur.

Gençlik yıllarındki profesyonel sporcu kimliği ve Batman Belediye Sporda aldığı sorumlulukla gençlerle güçlü bir iletişim kurmuştur.

Batman halkı ile bütünleşmiş, halkın takdirini kazanmıştır.

Şehirdeki farklı inanç ve kimlikler tarafından da kabul gören Mehdi Öztüzün’ü Batman Belediye Başkanlığı Adaylığı için en uygun isim olarak gören delegeler, kararını bu doğrultuda vermişlerdir.

Aynı ön seçimde, kadın eş başkan adayı olarak seçilen Gülistan Sönük de genç ve eğitimli biridir.

İki eş başkanın, birlikte uyum içerisinde çalışacaklarına inanıyorum.

Yeter ki birileri Mehdi Öztüzün ile ilgili karalama kampanyaları, komplo ve senaryolarından vazgeçsin.

Dem Partinin ön seçiminde oy kulanan delegeler, kimin asıl başkan, kimin ise eş başkan olacağına, oyları ile karar verdi.

Madem ön seçim yapıldı, öncelikle ortaya konulan iradeye saygı duymak lazım.

Ayrıca Batmanın toplumsal ve muhafazakâr yapısı da DEM partiden Mehdi Öztüzün’ün birinci aday olmasını gerektiriyor.

DEM parti’nin ilgili organları, adaylar noktasında Batman’ın gerçekleri ve hassasiyetlerini iyi gözetmelidir. 

Başka bir yazımda da belirtmiştim, hangi partiden olursa olsun Batmanın geleceği açısından, gösterilecek adayların vizyon sahibi olması önemlidir.

Kendisini tanıdığım ve bildiğim kadarı ile 30 yıllık hukukçu ve barış aktivisti Mehdi Öztüzün, DEM parti adayı olarak bu kriterlere uyan bir isimdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Abdullah
Abdullah 3 ay önce
Recep bey karalamak için değil fakat ön seçim de yaklaşık 100 kişinin sandıkları arkasına geçip öztüzün adını işaretleyip yüzlerce gelmeyen yerine oy kullandığını niye yazmıyorsunuz? Ön seçim kesinlikle demokratik değil tamamen reklam bir de öztüzün ile ilgili internetteki haberlere bakmanızı öneririm mesela yalçın küçük ile ilgili olanına
Akif
Akif 3 ay önce
Yazınız çok basarılı olmuş recep hoca, Dediğiniz gibi mehdi öztzun hakkıdır, yıllardan beri beklediğimiz birşey, Mehdi beye basarıisr
Nazim
Nazim 3 ay önce
Mehdi öztüzün ön seçimde 1753 rekor oy olarak birinci seçildi.Halk ve Batman sivil toplum kuruluşları tarafından kabul gören aday olarak,çok büyük destek destek aldı.Genel merkezinde halkın bu kararına saygı duyacağına inanıyorum. Mehdi öztüzün en doğru aday olarak Batman belediyesini adil bir şekilde yöneteceği; bu zamana kadar göstermiş olduğu tavir ve duruşu ile kanıtlamıştir.