MESİRE ALANININ SONU, YAŞAR KEMAL KENT ORMANI GİBİ OLMADAN…

22-03-2019

Bu yazının başlığına ‘Kıre Dağı’nda bulunan İl Özel İdaresi Mesire Alanı’nın sonu’ diye başlayıp, devamına da ‘harabeye dönüşen Yaşar Kemal Kent Ormanı’ diyecektim ama başlık çok uzun olunca işi bozuyor.

Yazının girişine İl Özel İdaresi ibaresini eklemesem, ilgili kurumların dikkatini çekmeyeceğini ve yazıyı okumayacaklarını düşündüğümden, hemen yazının girişinde ilgili kurumun adını zikredeyim dedim.

Gerçi kurum yetkilileri genelde açık bir şekilde kimliklerini yazdığımızda da oralı olmuyorlar ama Sayın Hulusi Şahin gibi duyarlı bir Valimiz var, en azından onu biliyoruz.

Umarım bu yazıdan sonra Sayın Şahin, Kire Dağı’ndaki mesire alanında bir inceleme yapar.

Baharın kapıda yüzünü gösterdiği bu günlerde doğa, adeta a yeşil örtüye bürünmüş, dağlar, bayırlar ve ovalar yakında rengârenk olacaklar.

Doğanın bu muhteşem görüntüsü karşısında insanlar, dayanamayıp her yerde olduğu gibi şehrimizde de kendilerini doğanın kucağına atmak isteyecekler. 

Ama ne yazık ki şehrimizde halka açık, yeteri kadar mesire ve dinlenme alanı yok.

Elde avuçta 2–3 mesire ve ormanlık alan var.

Onlardan Esentepe, hangi mantıkla oldu bilemiyorum ama müftülüğe devredildi.

Yaşar Kemal Kent Ormanı da berdoş ve madde bağımlıları tarafından işgal edilmiş.

Geçen sene Kire Dağı’nda yapımı tamamlanan Özel İdare Mesire Alanı, henüz 1. yılında adeta dökülmeye başladı.

Bahar geldi ya yakında insanlar şehrin tek faal durumundaki mesire alanına akın edecekler.

Ama bu mesire alanın o kadar sorunu var ki, hangisini yazayım bilemiyorum.

Güzel bir seyir alanına sahip, havadar ve bol oksijenli bu alan, ne yazık ki mevcut sorunlarla bir süre sonra tıpkı Yaşar Kemal Kent Ormanı gibi ısısızlaşabilir, madde ve alkol bağımlılarının mekânına dönüşebilir.

Yaşar Kemal Kent Ormanı yeni oluşturulduğunda ilk iki yıl Batmanlıların piknik ve mesire alanı ihtiyacını büyük ölçüde karşılamış, geçen yıl bu mevsimde gece gündüz cıvıl cıvıl olmuştu.

Yeteri bakım, aydınlatma ve güvenliğin sağlanmadığı ve en önemlisi bir sorumlusunun olmaması nedeni ile serseriler, burayı kullanılmayacak hale getirdi.

Şu anda atıl durumda ve acilen revizyon bekliyor.

Korkarım bu gidişle İl Özel İdaresine ait mesire alanı da virane bir hal alacak.

Geçen sene yaban otlara ve çöpe boğulan, oturma ve dinlenme bankları kırık olan, ağaçları kuruyan mesire alanı, bu sene ne hale gelmiştir siz düşünün.

Bu kış mevsiminde eksikleri giderildi mi, önümüzdeki dönem için hazır hale getirildi mi doğrusu pek inanmıyorum.

Vali Beyden talebimiz, buranın sonunun da Yaşar Kemal Kent Ormanı gibi olmaması için gereken önlemlerin biran önce alınmasını sağlamasıdır.

Gerçekten bu alan, şehrimizin ihtiyaçları açısından son derece önemli bir tesistir.

Geçen yıldan edindiğim izlenime göre mevcut yönetim anlayışı ve politikası ile burayı işletmek mümkün görünmüyor.

Bence kısmi özelleştirme ile daha iyi işletilir.

Özel İdare gibi işletmecilik ve yeşil alanların bakımı alanında deneyimi olmayan kurumların bu tür alanları işletebilmeleri mümkün değildir.

Bu yüzden kısmi işletmeye edvredilmesi, bakım, güvenlik ve sulamasının özelleştirilmesi ile bu mesire alanı kurtarılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?