Nasıroğlu Vakfı, Batman’ı bilim ve teknoloji üssü yapmayı hedefliyor

Nasıroğlu Vakfı, Batman’ı bilim ve teknoloji üssü yapmayı hedefliyor
23-03-2022

Merhum hayırsever iş insanı Necat Nasıroğlu’nun kurduğu Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Batman’ın geleceği için ciddi anlamda proje ve çaba içinde.

2007 yılında kurulan vakıf, 15 yıllık süreçte şehrimizi eğitim ve sağlık sorunlarının çözümü, kültür ve refah düzeyinin yükselmesi için çok ciddi çalışmalara imza attı.  

Özelikle eğitim alanında yaptığı hizmet ve katkıların haddi hesabı yok.

Her sene yaklaşık bin öğrenciye burs verilmesinin yanında, Batman Üniversitesi Necat Nasıroğlu Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan ve toplam 17.130 m² kapalı alana sahip 7 adet Mühendislik Bölümü Binasının yapımını üstlenmesi,

Çamlıca Mahallesinde Necat Nasıroğlu İlköğretim Okulu’nun yapımını üstlenmesi, okulu donatıp anahtarını Milli Eğitime teslim etmesi,

Eski Hükümet Konağı’nı projelendirip onardıktan sonra donatarak Gazi Lisesine dönüştürmesi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmesi,

Necat Nasıroğlu Yatılı Kur’an Kursu Binasını inşa edip, dönem içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlarını gidermesi,

Batman merkez ve ilçe ilkokullarının yoksul öğrencilerini giydirmesi,

Batman’daki birçok okulun ihtiyaçlarının karşılanması,

Bazı okullarda yoksul öğrencilere eğitim materyal yardımında bulunması,

Batman Üniversitesi ile birlikte ödüllü dijital teknolojileri yarışmasını düzenlemesi, sadece saydığımız belli başlı birkaç faaliyettir.

Merhum Necat Nasıroğlu’nun iki hayali vardı;

Eğitimli ve çalışkan bir toplum.

Bu hayallerinin gerçekleşmesi için özellikle eğitime çok önem veriyordu.

Merhum Nasıroğlu 2018 yılında vefat ettikten sonra en çok merak edilen, özelikle eğitim alanındaki hedeflerinin devam edip edemeyeceğiydi.

Vefatının üzerinden geçen süreçte tanık olduğumuz kadarı ile tüm evlatları, merhum Nasıroğlu’nun izinden gitme konusunda son derece kararlı.

Şehrimizde işsizlikle mücadeleden tutun, yoksullara yardım, nitelikli ve yetenekli bireylerin yetiştirilmesi gibi temel sorunlar noktasında 15 yıllık süreçte büyük emek ve katkıları söz konusu.

Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, yeni projeleri hayata geçirmesi hedefliyor.

Eğitim alanındaki bir hedefi de eski devlet hastanesi alanında bilim merkezi kurmak.

Merhum Necat Nasıroğlu’nun kuruduğu Fernas Şirketler Topluluğu’nun yönetim kurulu başkanı Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi ve Necat Nasıroğlu Vakfı işbirliği ile düzenlenen Necat Nasıroğlu Dijital Teknolojiler Proje Yarışması’nın ödül töreninde bu konuyla ilgili hedeflerini paylaştı.

Ferhat Nasıroğlu Batman’daki tüm iş insanlarına da çağrıda bulunarak “gelin birlikte Batmanı bilim ve teknoloji üssü yapalım” dedi.

Necat Nasıroğlu Vakfı, bilim merkezinin tüm yapımını, iç donatısını ve dönem içerisindeki giderlerini de üstleniyor.

Yaklaşık 700 yıl önce bu topraklarda büyük mucit ve zanaatkâr El-Cezeri'nin Hasankeyf Mağaralarında evrensel bilime yaptığı katkının, bu merkez sayesinde tekrarlanması isteniyor.

El-Cezeri, evrensel bilim tarihinin dehalarından biriydi.

Önümüzdeki süreçte Batmanlı Gençlerin de kurulacak olan bu merkezde özellikle programcılık ve bilişim teknolojileri alanında hem eğitim görmesi hem yeni buluşlara imza atmasına olanak sağlanacak.

Buna öncelik yapan Necat Nasıroğlu Vakfına, siyasilerin ve Batmanlı İş İnsanlarının da destek olması gerekir.

Kim ki bu şehre bir katkı sunmaya niyetlenmişse bizlere düşen görev, kendilerine destek olmaktır.

Umarım bu proje bir an önce hayata geçer ve Batman, bölgenin hatta Türkiye nin bilim ve teknoloji üssü olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?