OKULLARDA İMAM HATİP SINIFLARI AÇILACAĞI DOĞRU MU?

05-01-2018

Şehrimizde bazı semtlerde talep olmasına rağmen İmam Hatip Ortaokulları ve Lise olmadığından yola çıkarak ihtiyacı karşılama amacı ile yarıyıl tatilinde bir uygulama başlatıldı.

İddiaya göre birçok okulda sene sonunu beklemeden Ortaokullarda bazı sınıfların, İmam Hatip Dersliklerine dönüştürülmesi planlanıyormuş.

Yani okullarda iki ayrı başlıklı eğitim verilecek.

İmam Hatip Sınıflıkları ile düz sınıflıklar yan yana olacak.

Müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenleri ayrı olacak.

Aynı çatı altında ve yıl sonunu beklemeden böyle bir karar alınabilmesine dayanak bulmak için de velilerin sürece dahil edilmesi kararlaştırılmış.

İddialara göre bazı okullarda veli toplantıları esnasında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anket yapılarak, kendilerine “Çocuğunuzu İmam Hatip’te okutur musunuz? Okullarda İmam Hatip Sınıfları açarsak çocuğunuzu bu sınıflara gönderir misiniz?” gibi sorular yönetilmiş.

Anketlerin yapılmaya başlaması ile birlikte şikâyetin en çok geldiği okul ise Gültepe Mahallesi Âdem İlkkılıç Ortaokulu oldu.

Bazı veliler gazetemizi arayarak yıl sonunu beklemeden böyle bir uygulamanın başlatılmasını doğru bulmadıklarını ve bu sorunun habere dönüştürülmesini istemiş.

Bunun üzeri Batman Sonsöz Gazetesinde konu ile ilgili “Milli Eğitimden Kafa Karıştıran Anket” başlığı ile bir haber yayımlandı.

Haberden sonra bu kez İmam Hatip’lerin yaygınlaşmasını isteyen veliler tarafından tepkiler gelmeye başladı.

Sizin amacınız ne, siz İmam Hatip’lere karışı mısınız? Diyerek, bunun gibi ağır suçlama ve hakarette bulunanlar oldu.

Tabı mesele, din ve diyanet olunca iş, hassas bir hal alıyor.

Ne desen birileri yanlış anlayabiliyor.

O yüzden meseleyi sık dokuyup ince elemek lazım.

Yanlış anlaşılmalara yol açmayacak ve sürekli din üzerinden insanları köşeye sıkıştırmayı kendilerine meslek edinenlere fırsat vermemek gerekir.

O nedenle bu meseleye değinme ihtiyacı duydum.

Öncelikle şu söyleyerek söze başlamak istiyorum; 

Öğrenci ve velilerinin talebi üzerine İmam hatip Liseleri ve Ortaokullarının yaygınlaştırılmasına, dönüştürülmesine veya yeni okulların yaptırılmasına hiç kimsenin itirazı olmadı.

28 Şubat döneminde hukuksuz bir biçimde birçok İmam Hatip’in, düz liselere dönüştürüldüğünü de bilenlerdeniz.

Bu yüzden kimse Batman Sonsöz Gazetesinde yayımlanan haberi çarpıtmasın, meseleyi anlamadan tepki göstermesin ve kendisini de bizi de boş yere uğraştırmasın.

Haberci, haberini yapar.

Haberi oraya, buraya çekmek doğru değildir.

28 Şubat’ta nasıl İmam Hatip Liseleri’nin, despotça kapatılıp dönüştürülmesinde öğrenci ve velilere haksızlık yapılmasını doğru bulmadıysak, bu gün de eğitim alanında varsa bir yanlış, elbette haberleştirmek gerekir.

Bir haberi yayınlamak, meselenin tarafı olmak değildir.

Gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaktır.

Haberi buraya çekmek yerine Milli Eğitim Müdürlüğünden beklenen şey, şehrimizde bazı sınıflıkların yıl sonunu beklemeden yarıyıl tatilinde Ortaokula dönüştürülüp dönüştürülmediği mevzusuna açıklık getirmesidir.

Velilerin Batman Sonsöz Gazetesinde yayımlanan “okullarda yarıyıl tatilinde İmam Hatip sınıflıkların açılacağı” yönündeki iddiaları, doğru mudur, değil midir?

Bu konuya bir an önce açıklık getirilip, kamuoyundaki kafa karışıklığının ortadan kaldırılması gerekmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?