Petrolspor’un şampiyonluk coşkusu neden gölgelendi?

Petrolspor’un şampiyonluk coşkusu neden  gölgelendi?
09-05-2022

Futbolda Batman 16 yıllık şampiyonluk kupasına nihayet kavuştu.

Kavuştu kavuşmasına ama buruk bir şekilde odu.

Petrolspor-Arnavut Belediyespor arasında oynan son maçtan sonra kupa töreni düzenlendi ancak şampiyonluğun mimarlarından olan taraftarları, bu sevince ortak olmadı.

Petrolspor’un şampiyonluk kutlamasına PFDK’nın aldığı haksız kararla gölge düşürüldü.

Batman Petrolspor’un, şampiyonluğunu ilan ettiği Hendekspor maçında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK tarafından 1 maç seyircisiz oynama ve 32 Bin 500 TL para cezasına çarptırılması üzerine Pazar Günü Batman Şehri Stadındaki maçta tribünler boştu.

Petrolspor’un, kupasını alacağı son maçın seyircisiz oynamasını gerektiren bir suç ve neden yoktu ortada.

Şayet bir suç unsuru olsaydı süper lig’de şampiyon olan  Trabzonspor’un şampiyonluğunu garantilediği Antalyaspor maçında taraftarlarının tekrarladığı aynı hareketten dolayı takımımızın aldığı cezanın aynısını alması gerekmez miydi?

Oysa Trabzonspor’a verilen ceza sadece para cezasıydı.

Anlayacağınız PFDK, Petrolspor’a büyük bir haksızlık yaptı.

Resmen şampiyonluk coşkusu gölgelendi.

Batman’a bu sevinç ve coşku çok görüldü.

***

Petrolspor’un şampiyonluk coşkusunu yaşamak için 8 Mayıs’ta  Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından kutlama programı planlandı.

Programda sanatçı Hande Yener  sahneye çıkacağı açıklandıktan sonra muhafazakâr siyasi partilerin başını çektiği bir kesim, kadın sanatçıya karşı çıktı.

Sosyal medyada ‘konseri iptal edin’ kampanyası başlatıldı.

İptal gerekçesi olarak da sanatçı Yener’in Batman’ın inanç ve değerleri ile ters düştüğü, ahlaksızlığı özendirdiği açıklamaları yapıldı.

Oysa bu güne kadar çeşitli etkinlik ve organizasyonlarda Hande Yener tarzında onlarca sanatçı, Batmanda sahne almıştı.

Ancak Batman’ın il oluşu ve Petrolspor’un şampiyonluk kutlamasında Hande Yener’in konseri öncesi tepkiler birden yükseldi.

Elbette Batmanın il oluşunun yıldönümü ve Petrolspor’un şampiyonluğu için kutlama etkinliğinin konsepti ve içeriği daha farklı olabilirdi.

Gerçekten Batman’ın değerleri ile kültürü ile örtüşecek sanatçılar davet edilebilirdi.

Ancak iş işten geçtikten sonra ve konserin iptal edilmeyeceği bilinmesine rağmen tepki ve kamuoyu oluşturulmaya çalışılması da Petrolspor’un şampiyonluk kutlamasını gölgeledi.

Kutlamalar bittiğine göre Petrolspor’un şampiyonluğunu artık gölgelemeyeceğine inandığım birkaç detaya daha burada değinmek istiyorum.

Kupa töreni esnasında  Petrolspor’un şampiyonluğunda hiçbir katkısı olmayan bazı kişilerin bu başarının mimarıymış gibi görünmeleri doğrusu çok tuhafıma gitti.

Sezon boyunca Ali Cengiz oyunları ile Petrolspor’un başarısız kılmaya çalışan, kulüp başkanı ve hoca arasına nifak tohumları koyan kişiler şampiyonlukta adeta payları varmışçasına törende boy gösteriyordu.

Petrolspor’un  şampiyon olacağına inanmayan ve sezon sonu takımı istedikleri gibi eline almayı düşünen bu şahsiyetlerin kim olduğunu kamuoyu çok iyi biliyor.

2 lig’de bu kişileri mutlaka takımdan uzak tutmak gerekir.

Yoksa Petrolspor’un 2 lig’de tutunması mümkün olmayacaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?