REKTÖRLÜK YARIŞINDA BATMAN LOBİSİ GALİP

07-02-2021

 

Batman’ın gözü ve kulağı günlerdir rektörlük seçimlerindeydi.
Aralarında Batman’ın da yer aldığı 11 üniversiteye rektör ataması kararı, Resmi Gazetede yayınlandı.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Hocalık yapan Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin yeni rektörü oldu.
Batman Sonsöz Gazetesi olarak şehrimizin geleceği açısından son derece önemli bulduğumuz rektörlük seçimlerini aylardır yakından izliyor ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıyorduk.
Haberlerimiz, köşe yazılarımız ve gazetemizin sosyal medya hesapları üzerinden rektörlük seçimlerini gündemde tutup, güçlü analizlerde bulunduk.
Nitekim 25 Ocak tarihli gazetemizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne giden listede Prof. Dr. İdris Demir’in de bulunduğunu, ilk gazetemiz duyurdu.
26 Ocak tarihli gazetemizde Cumhurbaşkanına YÖK tarafından gönderilen listede dört isim arasında Prof. Dr. İdris Demir’in yer aldığını köşemde yazmıştım.
Çünkü rektörlük yarışının Trabzonlu Prof. Dr. Aydın Durmuş ile Batmanlı Rektör İdris Demir arasında olduğunu biliyorduk.
Batman ve Trabzon lobisi, rektör adayları için kıyasıya bir yarış içerisindeydi.
Günler öncesinden gazetemiz sahibi Ercan Atay bana cep telefonundan yolladığı mesajda Prof. Dr. İdris Demir’in en güçlü aday olduğunu söylemişti.
Ama sonucu etkilememek adına, Gercüşlü Hemşerimizin haberini önceden duyurmayı uygun görmedik.
Çünkü Trabzon lobisinin ülkemizde ve şehrimizde ne kadar güçlü olduğunu biliyorduk.
Sayın Prof. Dr. Demir’in rektör olacağını açıklarsak, bu meseleye daha sıkı sarılacaklarını biliyorduk.
Bu yüzden de rektörün açıklanacağı son dakikaya kadar yeni rektörün ismini gizli tuttuk.
Nitekim aldığımız bilgilere göre Prof. Dr. İdris Demir, Trabzon-Batman yarışının galibi oldu.
Hemşerimizin üniversitemize atanması ciddi anlamda Batman’da memnuniyet yarattı.
Tabi rektör atanmasında Milletvekili Ziver Özdemir başta olmak üzere Ak Parti Teşkilatının de rolü çok büyük.
Her şeyden önce “Batmanlı rektör isteriz” talebi dikkate alındı.
Trabzon lobisi böylece Batmanlılara karşı ilk mağlubiyetini de almış oldu.
Yeni parlamenter sistemden kaynaklı milletvekillerinin ve parti teşkilatının gücü ve etkisini kısmen yitirmesinin sonuçları en çok Batman’da kendisini gösteriyordu.
Ama son zamanlarda hükümetin Batman’ı ilgilendiren konulardaki politikalarında, kamuya atamalarında, görev değişiklikleri ve yatırımlar konusunda Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti teşkilatı, tekrardan ipleri eline aldı.
Her ne kadar Batman Üniversitesine atanan Rektör Prof. Dr. İdris Demir akademik kariyeri ve deneyimi ile bunu fazlasıyla hak ediyorsa da bu kararda Özdemir ve AK Parti İl Teşkilatı’nın etkisi de bulunuyor.
Yeni rektörümüzün Batmanlı olmasından ziyade özellikle uluslararası ilişkiler ve enerji konusundaki deneyimi ile üniversitemize güçlü bir imaj ve ivme kazandırması yönünde şahsen çok umutluyum.
Batman’ın petrol şehri olması ve rektörümüzün de enerji konusundaki bilgi ve birikimini ele alırsak, ilerleyen günlerde şehrimizde olumlu gelişmeler yaşanabilir.
Rektörlük yarışı başladığı günden beri Sonsöz Gazetesi olarak bu meseleyi gündemde tutmamızın temel amacı da bu makamı hak edecek, üniversitemizde değişim ve dönüşüm yaratacak birinin olmasıydı.
İlk izlenimlerimize göre Sayın İdris Demir bu amaçlar için isabetli bir isim izlenimi veriyor.
Umarım Batman Üniversitesi yeni yönetimi, hayal ettiğimiz Tıp Fakültesi dahil tüm beklentilerimizi gerçekleştirir.
Batman Sonsöz Gazetesi olarak kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?