Şampiyonluk Batman’a ilaç gibi geldi

Şampiyonluk Batman’a ilaç gibi geldi
28-04-2024

Geçen sene tam bu tarihte Petrolspor 2 lig’den 3 lig’e düştüğü için Batmanlı sporseverler büyük bir üzüntü yaşamıştı.

Batman Petrolspor bu sene aynı tarihlerde cumartesi günü Turgutlu deplasmanında elde ettiği galibiyetle şampiyon olup 3. lig’den 2 lig’e yükselmeyi başardı.

Petrolspor’un şampiyonluğu başarıya, zafere ve şampiyonluğu susamış olan Batman’a ilaç gibi geldi.

Turgutluya maç için giden Batmanlı taraftar ve protokol üyeleri ile Batmanda takımının maçını heyecanla izleyen taraftarlar, maçta son düdüğün çalması ile birlikte adeta bayram sevinci yaşadı.

Sadece taraftarlar değil, Petrolspor’un yöneticileri, teknik heyeti ve sporcular da elde ettikleri başarıyı ve sevincini doyasıya yaşadı.

Batmanlılar şampiyonluğa ne kadar sevinse haklıdır.

Petrolspor, şampiyonluğu ile kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk, kısacası tüm Batmanlıların bir arada sevinç yaşamasını sağlandı.

Batman’da kenetlenmeye ve birlikte sevinmeye çok ihtiyaç var.

Birlik, beraberlik ve Batmanlılık bilincine bu tür başarıların etkisi büyüktür.

Güçlü takımların bulunduğu grupta şampiyon olabilmek elbette kolay bir iş değil.

Petrolspor zoru başardı. Bu yüzden Batmanlılar sokaklarda sevinç gösterileri yaparak bu başarıyı kutladı.

Şampiyonluk her ne kadar son haftaya kaldıysa da ilk günden beri liderliğin ve şampiyonluğun bizim hakkımız olduğuna her Batmanlı gibi ben de inanmıştım.

Çünkü sezon başından beri Petrolspor’un arkasında TPAO Genel Müdürlüğü, Fernas şirketler topluğu ve güçlü bir taraftar desteği vardı.

Batman Petrolspor, hiç bir dönem bu denli güçlü bir desteği arkasına almamıştı.

Petrolspor’a ekonomik açıdan ve manevi açıdan inanılmaz bir destek sağlanırken, sezon başı ve devre arası yapılan isabetli transferler ve Petrolspor’da 1997 -1998 futbol sezonunda da top koşturan deneyimli hoca Mesut Toros’un takımın başına geçmesiyle Batman’a şampiyonluk kupası geldi.

Kupada birçok kişinin emeği vardır.

Tabi bu kupanın Batmana gelmesinde bir parantezi de Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na açmak lazım.

Sayın Nasıroğlu’nun, Petrolspor’un TPAO ya devredilmesinden tutun, sezon boyunca sunduğu maddi ve manevi destek inkâr edilemez.

Milletvekili Nasıroğlu, her koşulda takımın yanında olduğunu her fırsatta hissettirdi.

TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir de takımın başarısı için elinden ne geldiyse yaptı.

Tabi her zamanki gibi Petrolspor’a katkı sunmayan iş insanları ve odaları, esnaf ve zenginlere de değinmeden geçemeyeceğim.

Sezon başında kulübe maddi kaynak arayan TPAO Petrolspor Kulüp Başkanı Mustafa Demir, şehrimizdeki kurumlarla ve iş insanları ile bizzat görüşmeler sağlayıp takım için maddi taleplerde bulundu ancak beklenen destek gelmedi.

Petrolspor’u bu yarışta desteklemeyenlerin listesi epey kabarık.

O kurum, kuruluş, oda ve zenginlerin bir kısmı sosyal medyada ve bir bez parçasından oluşan afişlerle Petrolspor’un başarısını kutlayarak bu başarıya ortak olmaya çalışıyor.

Petrolspor’a destek olmayan ve başarısına seviniyor gibi yapanların kim ve kimler olduğunu tüm Petrolspor camiası ve bizler biliyoruz.

Bu kişi ve kurumların, kendilerinden başka kimseye hayırları yoktur.

bu şehrin bağrından çıkan Batman Petrolspor, şehrin tanıtımına, sosyal yaşamına ve sportif başarısına ciddi katkı sunuyor.

Dolayısı ile bu takımı desteklemek her Batmanlının, bu şehirdeki her kurum ve kuruluşun, tüm iş insanları ve odaların ortak görevi ve sorumluluğudur.

2. Lige çıkan takımımız, ancak bu yaklaşımla bundan sonra başarılarına başarı katabilir.

Sportif anlamda şehrin gelişimine daha çok katkı sağlanmak isteniyorsa, Petrolspor’un etrafında kenetlenmeyi bilmek lazım.

Petrolspor’un 2. ligde tutunabilmesi ve daha büyük başarılar elde edebilmesi de maddi ve manevi destekle mümkündür.

Petrolspor’un başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şampiyonluğunu kutluyorum, 1.lig yolunda şimdiden başarılar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?