VALİ DENİZ İLE SOHBETİMİZDEN NOTLAR

23-10-2016

Yaklaşık altı ay önce göreve başlayan Batman Valisi Ahmet Deniz, basın kuruluşları ile özel röportajlara kapalı olduğu için, Gazetemizin Sahibi ve Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay’ın daveti üzerine dernek üyeleri ile buluştu.

Vali beyin daveti kabul etmesi ile hem Çalışan Gazeteciler Derneği Üyeleri hem de biz Sonsöz yazarları, Cumartesi günkü buluşmamızda Vali Beyi yaklaşık üç saat dinledik.

Vali Deniz sohbette, basın mensuplarının güncel konular ile ilgili sorularını yanıtladı ve Türkiye ile Batman’ın gündemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisini takip eden gazeteci arkadaşlarımızdan ve Vali Beyin sohbetinden anladığımız kadarı ile günlük 8 saatlik mesai dilimi, yoğun gündem nedeniyle kendisine yetmiyor.  

Bu yüzden çoğu kez gece yarılarına kadar çalıştığı oluyor.

Ancak buna rağmen hizmet açısından henüz istediği tempoyu yakalamadıklarını belirtti.

Bunun nedenini de “50 yılda yaşanabilecek gelişmeleri biz 3 aya sığdırdık” sözleri ile yorumladı.

Yani şu darbe girişimi ve kayyum meselesi olmasaydı, Batman’da hizmet bakımından daha fazla iş yapacaklarını söyledi.

Ancak yaşanan tatsızlıklara rağmen hizmet noktasında kenti ilgilendiren birçok gelişmenin kısa sürede sonuç vereceğinden de umutlu görünüyordu.

Bu yüzden sık sık Ankara’ya giderek İktidar Milletvekili Ataullah Hamidi ile birlikte Bakanlıklar düzeyinde yaptıkları temaslara ilişkin bilgiler veriyor sohbetin başında.

Vali Beyin basın mensubu arkadaşların sorularına verdiği cevapları geniş olarak gazetemizde okuyacaksınız.

Ben ise köşemde Vali Beyin sohbeti esnasında tuttuğum notları kullanarak bazı önemli açıklamalarını sizlerle paylaşacağım.

Bana göre Batman Valisi Ahmet Deniz ile görüşmemizde öne çıkan başlıklar şunlardı;   

-Hain darbe girişimi başarıya ulaşmış olsaydı şimdi bir araya gelme şansımız olmayacaktı.

-Bir taraftan kentin sorunları ile ilgilenirken diğer taraftan ikinci dalga bir darbe girişimi ihtimaline karşı önlemler alıyoruz.

-Bu hain darbe girişimi bir örgütün tek başına yapacağı iş değildir.

-FETÖ’cülerin bağlantıları ile ilgili gelen her şikâyeti sıkı bir şekilde değerlendirdikten sonra gereğini yapıyoruz.

-Batman’ı geçmişten beri tanıyan ve biri olarak daha gelişmiş ve her bakımdan kurumsallaşmasını tamamlamış biliyordum.

-Ancak gerçeklerle yüzleştiğimizde özellikle eğitimdeki başarı sırasında iyi bir yerde olmadığımız bir gerçektir.

- Öncelikle eğitimde başarıyı etkileyen faktörleri teker teker masaya yatırdık. Önemli konulardan biri olarak gördüğümüz öğretmenlerin sık sık değişmesinin önlemlerini aldık. Zorunlu görev süresini altı yıla çıkardık.

 -İş-Kur kadroları ile ilgili girişimlerimiz bulunmaktadır. İlk etapta 381 kişi okullarda görevlendirdi. İş-Kur çerçevesinde çalışıp işini yapmayana göz yumulmayacaktır.

-Özelikle gittikçe betonlaşan Batman’da ciddi anlamda yeşil alan sorunun olduğu inancındayım. Yeşil ve sosyal alanları artırarak çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak için mücadele veriyoruz.

-Batman’da hava kirliliğin önünde geçmek için önlemler alıyoruz, gaz kaynaklarını tespit etmek için Bakanlıktan gaz ölçme cihazını Batman’a getirttik, anız yangınları ile mücadele kapsamında Diyarbakır Valiliğine, özellikle kentimizi de etkileyen Bismil ve Silvan’daki anız yangınları ile ilgili yazı yazdık.

-Tarım Bakanlığına da bir yazı yazarak tarlalarını yakan çiftçilerin gelir desteğinin kesilmesini talep ettik.

-Madde bağımlılığı ile mücadelede tempoyu üst düzeye çıkardık. Biz insanlarımızı zehirleyen bu kötü niyetlilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu konuda kesinlikle acımasız olacağız.

-Park ve yeşil alanları güvenlik ve aydınlatma açısından iyileştireceğiz. 24 saat halkın istifade edebileceği ortamı oluşturacağız.

-Organize Sanayi Sitesi ile ilgili önümüzdeki günlerde 2 bin dönümlük alanın ilave edilmesi ve üniversite civarlarında yeni bir Organize Sanayi yeri tahsisi için sevindirici haberler bekliyoruz.

-Batman -Muş ve Batman-Savur üzerinden Mardin bağlantısı yolu ile ilgili Bakanlıklar düzeyinde girişim ve çalışmalarımız var.

-Kentimizde görevden uzaklaştırılan Öğretmenlerden görevine dönenler olacak, bu işlemlerin uzun süreciğine inanmıyorum.

-İnternet kafelere yeni düzenlemeler getirilecek, koşulları iyi olmayan, farklı amaçlar için kullanılan ve ruhsatı bulunmayanların tümü kapatılacak.

-Okul ve parklarda uygun görülecek yerlerde çocuk ve gençler için sportif amaçlı alanlar oluşturulacak.

-Zilek Suyunun Batman’a verilmesi için Belediye ve DSİ arasında görüşmeler başlamış bulunmaktadır.

-İluh Deresinin kentsel dönüşüm modeli ile ıslahı içinde girişimlerimiz bulunmaktadır.

-Batman’a hizmet her siyasi görüş ve düşüncedeki insanın ortak paydası olmalı ve bunun için mücadele etmelidir.

Evet,  yaklaşık üç süren sohbette bana göre Vali Deniz’in öne çıkan sözleri bunlardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?